header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Informatie over je baby

Welkom op de website van ZoZwanger. Op deze website kun je niet alleen alle informatie vinden over zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. Je kunt hier ook alle, maar dan ook echt alle informatie over je baby vinden. Denk aan de ontwikkeling van jouw baby in de buik van week tot week. Deze staan beschreven in onze zwangerschapskalender.

biostime banner 1

Nadat je baby geboren is kun je in de babykalender lezen hoe jouw pasgeboren baby zich ontwikkelt in de eerste maanden. Daarnaast zullen we alles waar je als ouder tegenaan loopt of mee te maken krijgt proberen te behandelen. Lees in deze blog meer informatie over je baby.
informatie over je baby

Voorbereidingen op de geboorte van je baby

Het is altijd verstandig om bij het begin te beginnen: het maken van de baby. Als je heel veel geluk hebt gebeurt het in één keer. Helaas moeten de meeste stellen er iets langer over doen. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Denk aan het uitrekenen van de eisprong.

Zijn jullie in blijde verwachting? In onze zwangerschapskalender kun je lezen hoe jouw kleintje zich ontwikkelt van een bolletje cellen naar een echte baby die kan ademen, drinken en huilen. Hoe gaat het met de voorbereidingen op de geboorte van je baby? Dat kan soms erg tegenvallen. Maar niet getreurd! Aangezien wij je voorzien van alle informatie over je baby, helpen we ook bij de voorbereidingen.

Zo weet je dankzij onze baby uitzetlijst wat je in huis moet hebben voor de komst van jullie kindje. Ook hebben we tips voor de babykamer en beste babyfoon en weet je binnen 10 minuten alles over rompertjes en de juiste babymaten.

philips banner babyfoon

Alle informatie over je pasgeboren baby

Het is altijd zinvol om voorbereidingen te treffen, maar toch kun je je bijna nooit helemaal goed voorbereiden op de komst van je baby. Of het nu de eerste of de derde is: het is altijd anders dan je verwacht. In onze babykalender kun je lezen hoe je baby zich ontwikkelt in de eerste maanden. Zo weet je een klein beetje wat je te wachten staat. Denk bijvoorbeeld aan flesvoeding of borstvoeding. En als je borstvoeding gaat geven, hoe kun je dan goed aanleggen?
ontwikkeling baby eerste jaar
Heb je te maken met spruw bij je baby? Wij zullen je informatie geven zodat je weet wat je kunt doen om het te behandelen. En weet je eigenlijk wel hoe je veilig een rompertje kunt uitrekken bij je baby en hoe vaak je baby in bad mag? Je komt het allemaal te weten via onze website Zo Zwanger.

beste babyfles banner

Je baby en slapen

In de eerste maanden zal je baby voornamelijk slapen en eten. Om die reden hebben wij heel veel informatie voor je verzameld over het slaapritme van je baby. Wanneer gaat je baby (eindelijk) een beetje doorslapen en hoe zorg je ervoor dat je baby veilig slaapt zodat je wiegendood zoveel mogelijk kunt voorkomen?

Naast deze zeer interessante informatie geven we ook tips die je gaan helpen om ervoor te zorgen dat je baby ook goed en snel slaapt. Bijvoorbeeld een trucje om ervoor te zorgen dat jouw baby binnen 30 seconden slaapt. Of wat dacht je van een babymassage geven? Een babymassage is niet alleen goed voor het contact tussen jou en je baby, het is ook goed voor jouw nachtrust. En wat moet je doen als je baby niet wil slapen? De 10 minuten regel?
alles over zwangerschap geboorte en je baby

Je baby en voeding

Slapen is de allergrootste hobby van je baby. Op de tweede plaats staat eten en in contact zijn met papa of mama. De eerste maanden zal je voornamelijk voeden op verzoek of ga je voeden op schema? En wat doe je als je baby niet wilt eten? Misschien heeft je baby last van reflux of spruw. Of misschien is er sprake van een voedselallergie. Maar het kan ook zijn dat je baby gewoon erg veel van slapen houdt. Hoe lang mag je baby dan zonder voeding?

Wij weten het antwoord! Tevens hebben we ook tips voor je, bijvoorbeeld wat je moet doen als jouw baby spuugt 2 uur na de voeding. Wanneer je baby ongeveer 4 maanden is kun je langzaamaan beginnen met de oefenhapjes of eerste hapjes. Benieuwd wanneer je wat kunt geven? Wij hebben een overzichtelijk voedingsschema voor je samengesteld! Tevens hebben we ook diverse tips omtrent de voedingen zoals tips om je baby groenten en fruit te leren eten.

Benieuwd naar ervaringen van andere zwangere vrouwen? Lees ons ervaringsblog over zwangerschap en de bevalling

Alle informatie over baby kwaaltjes

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je baby gezond blijft en nooit ziek wordt. Dat zal je veel stress en een hoge bloeddruk besparen. Helaas wordt elke baby weleens ziek. Om je te helpen hiermee om te gaan hebben we diverse babykwaaltjes behandeld op onze website. Van een kleine verkoudheid bij je baby, tot keelontsteking, waterpokken, de vijfde ziekte, koorts, ziekte van pfeiffer en nog veel meer.

Waarom huilt je baby?

Helaas behoort huilen in het begin ook nog bij de activiteiten die je baby het meeste doet. Hier is niet altijd iets aan te doen, maar wat zeker gaat helpen is uitvinden van de redenen waarom je baby huilt. Om dit te achterhalen is het belangrijk dat je de lichaamssignalen en babygebaren van je baby leert kennen. Je baby communiceert namelijk meer met je dan je in eerste instantie denkt!
baby's ontwikkeling
Tussendoor is het altijd belangrijk dat je de taalontwikkeling van je baby stimuleert. Je zou het misschien niet denken, maar dit begint al vanaf het moment dat je baby in de buik zit! Hoe je dit kunt doen lees je allemaal op onze website met veel informatie over je baby.
Huilt je baby wel heel erg veel? Misschien heb je dan een huilbaby. We helpen je om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Benieuwd wanneer je baby gaat praten? Lees het op ZoZwanger!

banner babypark sale

Met je baby op pad

Op het moment dat je een baby hebt, merk je pas dat je aan ontzettend veel dingen moet denken. Bijvoorbeeld: wat trek je jouw baby aan bij koud weer? En hoe zorg je ervoor dat je jouw baby op temperatuur houdt als het heel heet is?

Wil je op vakantie met je baby? Wat is dan de beste manier? Heb je goed speelgoed voor je baby voor onderweg? Wij vertellen het allemaal en geven je ook tips om je baby te beschermen tegen de zon.

Niet alleen is het vanaf nu heel anders om op vakantie te gaan. Ook gewoon even de deur uitgaan is een heel gedoe. Lees maar eens onze 8 stappen om met je baby de deur uit te gaan. Waarschijnlijk houd je vanaf nu wel een bredere planning aan!
tips voor baby's

Informatie over je baby maar ook dreumes, peuter en kleuter

Uiteraard blijven we je informatie geven, ook wanneer je baby groter en ouder wordt. Zo hebben we tips om je baby te leren lopen of zindelijk te maken.
We geven aan wat de gemiddelde groeicurve is en zullen je alvast cruciale tips meegeven die aangeven wat je zeker nooit moet doen als ouder van wat oudere kindjes. Is je kleine engeltje even wat minder lief? Lees dan hoe je kunt omgaan met de driftbuien van je dreumes of peuter.

Elke dag nog meer informatie over je baby

Elke dag plaatsen we nieuwe blogs en artikelen met informatie over je baby of met informatie over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en informatie over oudere kinderen.

Naast deze informatieve blogs, geven we je ook een kijkje in het leven van onze blogster Roos. Op een hilarische, herkenbare, confronterende en soms ook gevoelige manier neemt zij je mee in haar proces van zwanger worden, de zwangerschap zelf, bevallen en alles waar ze tegenaan loopt vanaf het moment dat zij zelf een baby heeft.
Laat je dus dagelijks verrassen en blijf altijd op de hoogte door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Welkom bij ZoZwanger!
Alle informatie over je baby binnen handbereik!

beste babyfles banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!