header banner hema

Kennisbank

Welkom op de kennisbank van zozwanger! Hier vind je alle informatie en uitleg over medische termen en begrippen die je regelmatig tegenkomt wanneer je bezig bent om zwanger te worden of in verwachting bent van een baby.
Want wat betekenen al deze woorden en begrippen die je hoort bij de verloskundige of gynaecoloog.
Met onze kennisbank kan je jezelf goed informeren over de zwangerschap, bevalling en de periode na de geboorte van je baby.

Kennisbank met informatie over zwangerschap en baby’s

Om je op weg te helpen met je vragen vind je hieronder 6 rubrieken. Elk onderdeel heeft zijn eigen woorden- en begrippenlijst.
Bij elke uitleg vind je handige blogs met nog meer informatie over het onderwerp waar jij graag meer over wilt weten.

kennisbank over zwangerschap bevallen en baby

Wat betekenen al deze woorden en begrippen?

Je bent zwanger en gaat voor het eerst naar de verloskundige. Er gaat een nieuwe wereld voor je open met woorden waar je nog nooit van gehoord hebt. Je wilt niet helemaal als een dwaas overkomen dus knik je driftig ja als de verloskundige het heeft over À terme. Pas thuis ga je opzoeken waar ze het over heeft en kom je erachter dat ze het over de uitgerekende datum heeft gehad.

Zo zijn er vele termen en begrippen waar je graag meer over wilt weten. De kennisbank op ZoZwanger is een goede bron boordevol informatie met antwoorden op veel gestelde vragen over zwangerschap en baby’s.
Bij elke uitleg hebben wij de meest interessante blogs voor je verzameld zodat je rustig verder kunt lezen. Net als vroeger toen we nog een encyclopedie hadden om alles op te zoeken. De kennisbank van Zo Zwanger is een soort van Wikipedia waar je terecht kunt met al je vragen als je op zoek bent naar betrouwbare informatie.

Mochten er ondanks onze zorgvuldigheid toch nog fouten staan in onze kennisbank? Laat het ons weten dan passen we het gelijk aan!

vadersschapsverlof 2019