Een baby op komst heeft grote invloed op jouw financiële situatie. Een baby kost nu eenmaal geld, en niet alleen als ze klein zijn. Tijdens de zwangerschap krijg je al te maken met extra uitgaven voor de babyuitzet en de babykamer. Misschien moet je wel gaan verhuizen of wil je de zolderkamer verbouwen tot babykamer door het plaatsen van een dakkapel. Op deze pagina vind je een overzicht van interessante blogs over baby en geld zaken, zoals sparen voor je kind.

baby en geld

Interessante blogs over baby en geld

geld lenen voor de babykamer

Geld lenen voor de babykamer

Met een baby op komst is je huidige woning misschien te klein en moet je gaan verbouwen of verhuizen. Heb je even geen geld dan kan een lening zorgen voor extra financiële ruimte. Babyspullen kopen op afbetaling of achteraf betalen is niet verstandig. Je kan beter je ouders om hulp vragen.

sparen voor kind tips

Geld lenen en zwanger

Geld lenen doe je niet elke dag maar toch kijken veel mensen niet verder dan de eigen bank. Dat is jammer want dat kost je vaak onnodig geld. Wil je een krediet afsluiten, ga dan altijd leningen vergelijken en vraag meerdere offerte aan. Als je online winkelt, vergelijk je ook prijzen, waarom niet voor leningen?

gezinsauto kopen zwangerschap

Gezinsauto kopen?

Ben je zwanger dan is de kans groot dat je na de geboorte een andere auto nodig hebt om alle babyspullen mee te nemen. Een gezinsauto kopen met meer ruimte is de oplossing. Met een autolening kan je de nieuwe aankoop financieren. Lees onze tips waar je op moet letten bij het kopen van een grotere auto.

Flexibel geld sparen voor je kind?

Met een beleggingsrekening of kinderrekening zet je geld opzij zodat je later jouw kind kunt helpen met het realiseren van zijn droom!

sparen voor kind tips

Zwanger maar geen geld?

Extra financiële ruimte nodig voor de komst van de baby? Een dakkapel plaatsen voor de babykamer op zolder of andere verbouwing, de babyuitzet, of gezinsauto kost behoorlijk wat geld. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening kan je dan helpen. Hoeveel wil je lenen?

lening afsluiten zwangerschap

Lening afsluiten bij zwangerschap

Als je zwanger bent van je eerste kind lopen de kosten hoog op. Kan je nog wel fulltime blijven werken of moet je minder gaan werken? Om tijdelijk over extra geld te beschikken kan je een lening of hypotheek afsluiten voor de verbouwing. Kan een lening geweigerd worden omdat je zwanger bent?

sparen voor kind tips

2500 Euro lenen voor de babyuitzet

Iedereen kan soms wel extra geld gebruiken omdat je onverwachte uitgaven hebt en tijdelijk even geld tekort komt. 2500 euro lenen kan je net die financiële ruimte geven die je nodig hebt. Zeker als je het ook snel weer kunt aflossen. Een minilening afsluiten? Welke opties heb je dan?

geld sparen voor je kind

Spaarrekening baby openen

Nu de rente laag staat vraag je je misschien af of het slim is om een spaarrekening voor je kind te openen? Sparen voor als je kind 18 jaar is, voor de studie of om hem te helpen zijn dromen te realiseren. Wordt het een spaarrekening of toch een beleggingsrekening? Wat is de beste manier om te sparen voor je kind?

sparen voor kind tips

Vergelijk Persoonlijke Leningen

Met een kind op komst ga je nadenken over financiële zaken, zoals de kosten van een baby of zwangerschap. Gezinsuitbreiding betekent vaak extra kosten zoals een grotere auto, verhuizing of verbouwing van de kinderkamer. Extra financiële ruimte met een krediet of persoonlijke lening? Vergelijk leningen met de laagste rente.

hoeveel sparen voor kind

Sparen voor je kind

Handig voor later want studeren kost geld en je wilt je kind de beste start geven. Maar moet je nou een spaarrekening openen of toch een beleggingsrekening. Ook als je geen verstand hebt van beleggen kan dit een goede optie zijn om te sparen voor je kind met vaak een hoger rendement als je op tijd begint. Wat is er mogelijk?

Heb je extra geld nodig en wil je online een lening afsluiten?

Gratis online offerte aanvragen voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening?
Vergelijk leningen op rente en voorwaarden. Kies de lening die bij je past en kijk verder dan je eigen bank!

kosten baby

Wat kost een baby?

Ben je zwanger van je eerste kind, dan moet je alle babyspullen voor de babykamer of verzorging van je baby nog kopen.
Sparen voor als de baby er is, is geen slecht idee. Een baby kost geld maar gelukkig zijn veel van deze kosten eenmalig.

sparen voor kind tips

Lening vergelijken

Wil je gaan verbouwen of ga je op zoek naar een grotere auto nu de baby in aantocht is? Met een krediet of lening heb je extra financiële ruimte voor de aanschaf van een auto of de verbouwing van de kinderkamer. Vraag meerdere offerte aan om de leningen te vergelijken.

kosten kind

Energiekosten van een baby

Je denkt er niet over na maar een baby brengt extra energiekosten met zich mee. Al snel zet je de verwarming een graadje hoger of gebruik je vaker de wasmachine. Met deze tips kan je besparen op de extra energiekosten van een baby. Misschien is overstappen naar een andere energieleverancier nodig.

Baby en Geld lenen

Het kan gebeuren dat je zwanger bent en dat alles even tegenzit. Je spaargeld is op en je moet nu toch echt beginnen met die babykamer inrichten. Als je geen geld kunt lenen bij je ouders of vrienden dan kan een minilening of een persoonlijke lening afsluiten de oplossing zijn voor extra financiële ruimte.

Bij het kopen van een babykamer proberen veel winkels je over te halen door het aanbieden van kopen of afbetaling of achteraf betalen. Een babykamer kopen op afbetaling is niet aan te raden, ook niet als er bij vermeld wordt dat je geen rente betaalt. In de voorwaarden staat vaak vermeld dat je hoge kosten betaalt als je een betalingstermijn mist.
Beter is het om het zelf te regelen door het afsluiten van een lening tegen gunstige voorwaarden zoals: Geen boeterente bij extra aflossen en een lage rente.

Baby en geld sparen

Baby en geld sparen, welke mogelijkheden heb je dan? Kies je voor een spaarrekening met de huidige lage rente of ga je toch beleggen voor je kind. Beleggingsrekening openen en elke maand voor een vast bedrag een aandeel kopen in een beleggingsfonds levert na 18 jaar sparen een mooi kapitaal op. Ongemerkt leg je zo geld opzij voor de toekomst van je kind.
Heb je geen verstand van beleggen? Laat je adviseren door je eigen bank. Door te kiezen voor een wereldwijd aandelenfonds wat al jaren bestaat, beperk je het risico en heb je er weinig omkijken naar. Zo kost sparen voor je kind geen moeite meer.

Meer weten? Lees de blogs op deze pagina over Baby en Geld.