Een baby op komst heeft grote invloed op jouw financiële situatie. Een baby kost nu eenmaal geld, en niet alleen als ze klein zijn. Tijdens de zwangerschap krijg je al te maken met extra uitgaven voor de babyuitzet en de babykamer. Misschien moet je wel gaan verhuizen of wil je de zolderkamer verbouwen tot babykamer door het plaatsen van een dakkapel. Op deze pagina vind je een overzicht van interessante blogs over baby en geld zaken, zoals sparen voor je kind.

Interessante blogs over baby en geld

geld lenen voor de babykamer

Geld lenen voor de babykamer

Met een baby op komst is je huidige woning misschien te klein en moet je gaan verbouwen of verhuizen. Heb je even geen geld dan kan een lening zorgen voor extra financiële ruimte. Babyspullen kopen op afbetaling of achteraf betalen is niet verstandig. Je kan beter je ouders om hulp vragen.

gezinsauto kopen zwangerschap

Gezinsauto kopen?

Ben je zwanger dan is de kans groot dat je na de geboorte een andere auto nodig hebt om alle babyspullen mee te nemen. Een gezinsauto kopen met meer ruimte is de oplossing. Met een autolening kan je de nieuwe aankoop financieren. Lees onze tips waar je op moet letten bij het kopen van een grotere auto.

lening afsluiten zwangerschap

Lening afsluiten bij zwangerschap

Als je zwanger bent van je eerste kind lopen de kosten hoog op. Kan je nog wel fulltime blijven werken of moet je minder gaan werken? Om tijdelijk over extra geld te beschikken kan je een lening of hypotheek afsluiten voor de verbouwing. Kan een lening geweigerd worden omdat je zwanger bent?

geld sparen voor je kind

Spaarrekening baby openen

Nu de rente laag staat vraag je je misschien af of het slim is om een spaarrekening voor je kind te openen? Sparen voor als je kind 18 jaar is, voor de studie of om hem te helpen zijn dromen te realiseren. Wordt het een spaarrekening of toch een beleggingsrekening? Wat is de beste manier om te sparen voor je kind?

hoeveel sparen voor kind

Sparen voor je kind

Handig voor later want studeren kost geld en je wilt je kind de beste start geven. Maar moet je nou een spaarrekening openen of toch een beleggingsrekening. Ook als je geen verstand hebt van beleggen kan dit een goede optie zijn om te sparen voor je kind met vaak een hoger rendement als je op tijd begint. Wat is er mogelijk?

kosten baby

Wat kost een baby?

Ben je zwanger van je eerste kind, dan moet je alle babyspullen voor de babykamer of verzorging van je baby nog kopen.
Sparen voor als de baby er is, is geen slecht idee. Een baby kost geld maar gelukkig zijn veel van deze kosten eenmalig.

Baby en Geld lenen

Het kan gebeuren dat je zwanger bent en dat alles even tegenzit. Je spaargeld is op en je moet nu toch echt beginnen met die babykamer inrichten. Als je geen geld kunt lenen bij je ouders of vrienden dan kan een creditcard, minilening of een persoonlijke lening afsluiten de oplossing zijn voor extra financiële ruimte.

Bij het kopen van een babykamer proberen veel winkels je over te halen door het aanbieden van kopen of afbetaling of achteraf betalen. Een babykamer kopen op afbetaling is niet aan te raden, ook niet als er bij vermeld wordt dat je geen rente betaalt. In de voorwaarden staat vaak vermeld dat je hoge kosten betaalt als je een betalingstermijn mist.
Beter is het om als je toch geld moet lenen, het zelf te regelen door het afsluiten van een lening tegen gunstige voorwaarden zoals: Geen boeterente bij extra aflossen en een lage rente.
Kijk eens op de website slim-lenen.nl voor de minder bekende aanbieders van geldleningen met vaak betere voorwaarden.

Geld sparen voor de baby

Baby en geld sparen, welke mogelijkheden heb je dan? Kies je voor een spaarrekening met de huidige lage rente of ga je toch beleggen voor je kind. Beleggingsrekening openen en elke maand voor een vast bedrag een aandeel kopen in een beleggingsfonds levert na 18 jaar sparen een mooi kapitaal op. Ongemerkt leg je zo geld opzij voor de toekomst van je kind.
Heb je geen verstand van beleggen? Laat je adviseren door je eigen bank. Door te kiezen voor een wereldwijd aandelenfonds wat al jaren bestaat, beperk je het risico en heb je er weinig omkijken naar. Zo kost sparen voor je kind geen moeite meer.

Meer weten? Lees de blogs op deze pagina over Baby en Geld.