banner cheezzbaby 728x200
Baby

Driftbuien van een dreumes, hoe ga je ermee om?

Je kind is natuurlijk de allerleukste en liefste, maar soms kan dat in één keer veranderen. Wanneer je kleine ukkepuk 1 jaar oud is geworden kunnen er al kleine driftbuien ontstaan. Lees hier tips hoe je kunt omgaan met die driftbuien van een dreumes!

beste babyfoon bol.com

Waarom krijgt een dreumes een driftbui?

Een dreumes is een kind dat tussen de 1 en 2 jaar oud is. In deze periode gaat je kind steeds meer ontdekken en wil hij of zij ook steeds meer onafhankelijk worden. Het probleem is alleen dat op deze jonge leeftijd je dreumes nog niet alles kan wat hij of zij graag zou willen. Het gevolg is dat je kind gefrustreerd raakt en een driftbui krijgt. Hoe extraverter je kind is, hoe meer driftbuien je kunt verwachten. Een kleine dreumes zit volop in de emotionele ontwikkeling.

Een driftbui is een manier om met emoties van woede, boosheid, vermoeidheid, teleurstelling en frustratie om te gaan. Je kind ervaart op het moment van een driftbui dus heftige emoties en weet niet zo goed hoe hij of zij hiermee om moet gaan. Een driftbui is dus eigenlijk nooit de bedoeling.




driftbuien van een dreumes

Een driftbui is oké

Wat nooit helpt is zelf boos worden wanneer je kind een driftbui heeft, dan versterk je het alleen maar. Bedenk dus goed dat driftbuien van een dreumes horen bij de emotionele ontwikkeling en dat het oké is om er één te hebben. Stel grenzen op voor je kind, maar geef geen straf.

banner billendoekjes waterwipes

Omgaan met driftbuien van een dreumes

Een dreumes is nog iets te jong om te begrijpen waarom het een driftbui krijgt. Het heeft daarom geen zin om je dreumes te straffen, apart te zetten, of te negeren wanneer hij of zij een driftbui heeft.

Zeker apart zetten kan voor een dreumes ontzettend eng zijn. Je kind begrijpt niet waarom hij of zij apart wordt gezet. Het enige wat je kind voelt is dat jij hem of haar verlaten hebt en daar wordt je kind heel angstig van.
Probeer daarom eerst je kind rustig vast te pakken en op schoot te zetten of op de bank totdat de bui over is.
driftbuien door vermoeidheid

Probeer daarnaast de volgende tips!

  1. Blijf altijd rustig

    Als je kind een driftbui heeft is het belangrijk om rustig te blijven. Vaak is een driftbui een uiting van woede en tevens hoort het bij de ontwikkeling. Je kind doet het dus niet altijd expres.

  2. Geef de driftbui niet te veel aandacht

    Zorg er altijd voor dat de driftbui niet te veel aandacht krijgt, want dan kan het averechts werken. Als je kind is afgekoeld is het voorbij en kom je er niet meer op terug.

Als je kind ouder is en een peuter is kan hij meer begrijpen. Tevens kunnen driftbuien dan een schreeuw zijn om aandacht, boosheid of frustratie zijn, of omdat hij zijn zin niet krijgt. Aangezien je jouw kind op die leeftijd meer duidelijk kunt maken, is er een andere aanpak nodig. Dit wordt ook wel de ‘peuterpubertijd’ genoemd en is heel normaal.

Heb je zelf nog ideeën en tips hoe je omgaat met driftbuien van een dreumes? Laat het ons weten zodat ook andere moeders jouw methode kunnen uitproberen.



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019