“waterwipes
Baby

Hoe kan je een dreumes corrigeren?

Nou, eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn: “Nee!” zeggen. 1x, 2x, 100x… ontelbaar vaak. Met als sleutelwoord: “Consequent”, alleen zo kan je een dreumes corrigeren, toch? Het heeft geen zin om eerst 10x nee te zeggen en het vervolgens de 11e keer gewoon toe te laten. En nee, dat is niet leuk. En nee, dat is niet gezellig. Ik weet het. Maar dat is hoe het werkt. Hier in huis is “nee” het meest gezegde woord en aan de ondeugende blik van onze peuter te zien, zal dat vast nog niet veranderen met haar boevenstreken.

beste babyfoon bol.com

Nee betekent ook echt nee!

Een kind weet vaak donders goed wat wel en niet mag. Natuurlijk blijven ze het soms proberen, maar over het algemeen weet mijn oudste nu dat “nee” ook echt nee is. Als ze weer eens de tv-kast open wil doen, hoef ik maar te kijken en ze laat het. Als ik hoor dat ze hem toch open doet (uitdagen blijft een peuter ding) en ik zeg: “Yinthe, kast…” hoor ik dat ze hem dicht doet. Dus het loont. Uiteindelijk.
Ik ben dan ook zo’n moeder die de glazen stolp gewoon in de vensterbank laat staan en de planten op grijphoogte. Omdat ze moet leren om eraf te blijven.
dreumes laten luisteren
Toen ze kleiner was probeerde ik haar af te leiden. Eerst een paar keer corrigeren en daarna aan de andere kant van de kamer neerzetten om haar even bezig te houden met iets anders. Het werkte soms wel en soms ook niet. Ik heb haar echt wel eens gefrustreerd de gang in geknikkerd (oké, niet zo letterlijk). Omdat ze voor de 100ste keer iets deed wat niet mocht. Maar hey, mevrouw luistert ondertussen toch echt best wel goed!

Lees ook: Driftbuien van een dreumes! Hoe ga je daarmee om?

Een dreumes corrigeren door consequent te zijn

Vaak wordt er geadviseerd om je te focussen op een aantal punten die je echt belangrijk vindt en om soms wat door de vingers te zien. Kan ook. Maar ik zou mijn eigenwijze zelf niet zijn als ik niet alles of niets zou doen. Geen concessies.

Ik kan Yinthe haar karakter niet eens kwalijk nemen, zo moeder…

Wij bepalen wat wel en niet mag. En zo is het. Punt. Hier werkt dat dus best. Het belangrijkste is dus echt consequent zijn in de opvoeding van je kind. En dan vooral beide ouders! Anders kan je net zo goed meteen alle regels over boord gooien.

En als je even denkt dat het nóóit wat wordt: het is een fase. Echt.

Lees ook: Andermans kind corrigeren, go or no go?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019