“babydeals
Blogs

Boevenstreken!

Over het algemeen is Yinthe een makkelijk kind. Ze luistert best goed en ik durf haar prima even alleen te laten als ik van boven iets moet pakken. Ik ga ook gewoon alleen naar het toilet, wat voor veel moeders nogal een bijzonderheid blijkt te zijn. Ze redt zich best wel even, met het risico dat ze valt of iets sloopt. Tja, dat risico lopen we dan maar. Mijn mening is dat je nooit altijd je oog op je kind kunt houden.

prenatal banner weekaanbiedingen

Op het moment dat ik besef dat het wel heel stil is weet ik dat er iets aan de hand is. Niet iets waar gebroken ledematen aan te pas komen (is nog niet gebeurd, even afkloppen), maar iets dat niet mag.

Hier een kleine greep uit Yinthes boevenstreken

  1. Mevrouw zat op de grond. Met mijn pannenkoekenplant, waar ze alle pannenkoekjes vanaf had getrokken.
  2. De wc deur zat niet dicht, en ze is gek op water. Gevolg; spletsh spletsh, lekker met haar handen in de wc pot. Goed voor de weerstand, laten we maar zeggen.
  3. We hadden net een nieuwe tripp trapp, die zijn naam eer aan doet. Yinthe gebruikte hem als trap, om op de eettafel te klimmen. Op met de pen die daarop lag de bibliotheekboeken te herschrijven.
  4. Mijn oogpotlood van mijn make-up tafeltje stelen en daar diezelfde tafel mee ‘versieren’, en het dekbed, en mijn kussen.
  5. De halve chocolade sinterklaas van het aanrecht plukken, uit het folie te prutsen èn op te eten. In de tijd dat ik de kerstballen van zolder haalde.
  6. Deze is heerlijk, weer een waterratjes actie. Mevrouw had alles onder gepoept (ik was aan het werk, aan Frank de eer deze keer). Frank had de vieze was in een emmer water gezet. En de emmer op de grond… jawel; Yinthe trekt de emmer om en gaat ‘lekker’ in het water zitten spelen. Op de keukenvloer.
  7. Terwijl ik na het boodschappen doen even snel ging plassen, plukte Yinthe de bak aardbeien uit de wandelwagen. Kiepte deze om in de gang en ging lekker zitten smikkelen.
  8. Stiften, een peuter en een witte eetkamerbank. Gevolg: een witte eetkamerbank met oranje strepen. (TIP: uitwasbare stiften van Hema, in 3 tellen was mijn bank weer wit).
  9. Mijn lievelingsblik nivea in handen krijgen en zichzelf er totaal mee ondersmeren. 1cm dik. Overal.
  10. Als ze niet wilt eten snel haar eten op andermans bord leggen. Of als ze wel wilt eten andermans eten stelen en op haar bord leggen.

yinthe in de wasmachine

Stiekem moet ik hier heel erg om lachen. Maar gelukkig kan ik mijn pokerface opzetten en ga ik in de opvoedstand. Mijn planten zijn sindsdien heel gebleven en ook op de meubels is niet meer gekleurd. Ze klimt niet meer op tafel en de wc is veilig. Gaat best goed dus, geloof ik. 🙂

de beste drogisterij aanbiedingen banner

Terwijl ik een passende foto zocht kwam ik deze tegen, een streek die ik alweer vergeten was. Zoals ze het zelf zei: “Yinthe even schoonnemaken!”

Reageer

vadersschapsverlof 2019