“babydeals
Lezers bloggen

Wat eet Yinthe op een dag?

Kinderen en eten. Er worden boeken over volgeschreven. Hoe goed je ook je best doet, garantie voor de toekomst bied het nooit. Het ene kind eet alles wat los en vast zit. Zonder morrelen, de hele dag door. En het andere kind weigert alles.

Zalando 2 75p schoenen banner

Yinthe is over het algemeen een goede eter. Als baby dronk ze alle flessen schoon leeg. Zelfs toen ze forte (hongerige-baby-voeding) kreeg en 2 papflessen op een dag dronk.

Foei toch Janneke, twee?! Ja, twee. Het kind had gewoon honger!

Alle fruit- en groentehapjes gingen er in. En nu ze 2,5 jaar is hangt het er gewoon vanaf hoe “haar kop staat.” Als mevrouw eet, eet ze. Heeft ze zich in haar hoofd gehaald dat ze niet eet? Dan eet ze niet.
Het leek me wel leuk om een dag bij te houden wat mevrouw allemaal naar binnen schuift. Ik sta soms echt te kijken wat er in dat kleine lijfje gaat.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Wat eet Yinthe op een dag?

Zondagmorgen 7 uur

De klok is vannacht verzet en ik hoor Yinthe wat praten. Na een “Het is nog heel vroeg meis, slaap nog maar even verder”, hoor ik haar nog even niet. Uiteindelijk zitten we pas om 9 uur aan het ontbijt! Mevrouw vraagt of ik een ei wil bakken. Ja hoor, op vrije dagen vind ik dat prima. Er beland een tarwe boterham met een gebakken ei en een volkoren cracker met kaas op haar bord. Daarbij een beker melk en een beetje verse jus.

Helaas is Yinthe vooral een belegsnaaier. Het ei en de kaas zijn in mum van tijd op. Daarna gaat de jus d’orange er achteraan. Uiteindelijk gaat het brood half op en de cracker helemaal.
Terwijl ze zit te wiebelen en draaien op haar stoel. Ik kan 100x zeggen dat ze op twee billen moet gaan zitten.

De melk zet ik uiteindelijk maar op de salontafel. Na een uur is de beker nog niet leeg en kieper ik hem door de gootsteen. Twee minuten later komt Yinthe vragen waar haar melk is en zegt ze dat ze nieuwe wil. Dahaag. Water kan je krijgen.
kinderen en eten

Zondagmorgen 10 uur:

Tegen tienen is het alweer tijd voor fruit. Meestal hebben we twee soorten in huis en mag ze kiezen. Vandaag hebben we luxe, want gisteren heb ik boodschappen gedaan en we hadden nog wat restjes. In de koelkast ligt nog een halve peer, dus die gaat sowieso op. De keuze is mandarijn, banaan of meloen. Het wordt meloen en mandarijn. Die laatste blijft onaangeroerd liggen. Als ik vraag waarom krijg ik “is oranje” als antwoord. Jaja, logisch.

baby kleertjes banner

11 uur

Op zondag is het vaste prik; koffie bij mijn ouders. Tegen 11 uur komt iedereen binnen vallen en als je niet komt is dat ook oké. Dit staat voor de kleintjes garant voor lekkers. Zo ook vandaag. Yinthe krijgt van haar tante een zakje chocolademuntjes. Ze mag er van mij drie opeten. Verder scharrelt ze een cakeje, paar handen zoute stokjes en een waterijsje bij elkaar. Weggespoeld met een glas ranja. Thuis krijg ik er dan ook niet meer in dan een rijstwafel en een beker melk.

De dag is doormidden en ze heeft al 714 calorieën achter haar kiezen. Nu reken ik daar nooit mee en bereken ik überhaupt niet wat er gegeten wordt. Via een kleine research kom ik erachter dat een kind van haar leeftijd ongeveer 1250 calorieën zou “mogen” (leeftijd x 100 + 1000). Nog ruim 500 te gaan dus.
(Zelf zit ik op dat moment op 1108kcal, en ik mag er 1500 volgens een berekening).

Onderweg

Na Yinthes slaap gaan we meteen door naar een familie uitje dat we vanmorgen spontaan verzonnen. In de auto eet ze een volkoren koekje en een zakje snoep. Ter plekke een flesje appelsap en een halve chocoladelolly.

Thuis maakte ik sajoer boontjes. Omdat ik Yinthe een beetje wou matsen deed ik voor haar de boontjes zonder saus. Normaal is ze gek op bami en op boontjes. Vandaag dus niet. In de auto had ze al besloten dat ze pannenkoeken ging eten. Wat dus niet het geval is.  ‘Yinthe niet eten, Yinthe wil pannenkoeken!” en ze hield voet bij stuk. Prima. Dan niet. Maar dan krijg je geen toetje. Geen fruit. He-le-maal niks!

Zondagavond 19 uur

En zo geschiedde. Om 19 uur lag ze met een “lege” buik in bed. Ze heeft 1200kcal naar binnen gewerkt. Waarvan deze dag behoorlijk weinig vitamientjes. Maar ach, dat overleeft ze ook wel een dag.

Ik had natuurlijk een dag kunnen kiezen met wortels, gebakken aardappelen en vissticks. Of spaghetti met tomatensaus. Boontjes, doperwtjes, gehaktballen, soep met stokbrood of lasagne.

Dan was ze de voorbeeldige peuter geweest die alles at.
Maar: dat is ze niet.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!