deonlinedrogist lactacyd banner
Lezers bloggen

Het van de daken willen schreeuwen!!

Saritha is onverwachts zwanger geworden. Nou gebeurt dat wel vaker maar vanwege haar ziekte in het verleden is het zeker bijzonder. Op zozwanger vertelt ze haar verhaal en schrijft ze over haar zwangerschap. Volg haar blogs en het verloop van haar o zo welkome zwangerschap.

luierkorting op pampers banner

Nadat ik en mijn vriend van de schrik waren bekomen dat we zwanger zijn, wilden wij het natuurlijk aan iedereen gelijk vertellen. Nou ja, vertellen? We wilden dit nieuws het liefst van de daken schreeuwen!
Maar omdat je toch in je achterhoofd hebt dat het ook mis kan gaan, hebben we echt gewacht tot de eerste echo bij 7 weken. Nou is dat natuurlijk nog steeds heel vroeg, maar we konden niet meer wachten om het te vertellen.

Vertellen dat ik zwanger ben

Mijn beste vriendin wist het als eerste, nog voor de eerste echo. Zij is ook zwanger en loopt 10 weken voor op mij. Om die reden heb ik het haar als eerste verteld zodat we samen onze ervaringen kunnen uitwisselen.

Het is zo ontzettend bijzonder om samen met je beste vriendin zwanger te zijn!

Ik fantaseer samen met haar er op los hoe het later zal zijn met de baby’s erbij. We staan echt voor elkaar klaar en onze vriendschap is nog sterker geworden dan die al was. Mijn vriend was natuurlijk een beetje jaloers op mij dat ik het in ieder geval aan één iemand kon vertellen. Dat begreep ik ook wel dus mocht hij het ook aan zijn beste vriend vertellen. Hier was hij erg blij mee en de druk was bij ons een beetje van de ketel op deze manier.
Maar het aan je ouders en schoonouders vertellen is toch wel het aller spannendste! Daar hebben we dus nog even mee gewacht.

Jackpot!!

De avond dat we onze allereerste echo hebben laten maken, zijn wij gelijk naar mijn schoonouders gegaan om te vertellen dat we zwanger zijn. Het was op een dinsdagavond, best wel laat, maar toch konden we echt niet langer wachten! We hebben de foto voor beide ouders in een fotolijstje gedaan met daarop de tekst “Jullie worden opa en oma”.

We kwamen binnen en mijn vriend gaf het fotolijstje onderste boven (we hadden het niet ingepakt) aan zijn moeder. “Hier heb je nog een leuke foto!”, zei hij. Ze draaide het lijstje om en haar reactie was alsof Gaston van de postcode loterij haar een envelop gaf waarop een paar miljoen euro stond, zo ontzettend blij reageerde ze.
We wisten helaas niet dat zijn vader nog tot laat aan het werk was. Mijn schoonmoeder heeft het direct verteld toen hij thuis kwam en hij was uiteraard ook super blij dat hij opa wordt. We hebben het op dat moment ook gelijk verteld aan zijn zus. Dus de whatsapp videochat ging aan en ook zijn zus kreeg de boodschap dat ze tante wordt.

Welkom bij de club van opa en oma’s!

Mijn eigen ouders vergeet ik natuurlijk ook niet! Mijn moeder zou in die week van de eerste echo jarig zijn, dus ik wilde het als cadeau geven voor haar verjaardag. Hoe moeilijk het ook was om nog een paar dagen te wachten, vond ik dit de leukste manier om mijn zwangerschap aan te kondigen.

Met een bos bloemen en het fotolijstje met de echo foto ingepakt, gingen we naar mijn ouders. De zenuwen gierden door mijn lichaam en ook mijn vriend was zenuwachtig.
Mijn moeder zeurt al een aantal jaar wanneer ze nou ook eens een keer oma wordt. Want de vriendinnen om haar heen zijn allang oma. Zij hoorde nog niet bij de “club van opa en oma’s”. Toen we aankwamen was er gelukkig nog geen visite, ze waren nog met zijn tweetjes.

opa en oma Saritha

“Gefeliciteerd ma! Hier een bosje bloemen en we hebben nog wat voor je!”. Mijn vader wilde weg lopen om drinken in te schenken maar ik zei dat hij erbij moest blijven. Gelijk zei hij “Ohhh ben je zwanger?”.
Ik dacht echt “Shit”, dus ik grapte terug dat ik inderdaad zwanger ben. Dit zag hij dus gelukkig als grapje. Mijn moeder maakte het cadeautje open en toen riep ze “We worden eindelijk ook opa en oma!!”. Ook zij zijn helemaal in de wolken.

Mijn opa en oma het nieuws vertellen

Mijn broertje kwam ook binnen en die vond het ook geweldig. Later druppelde de rest van de visite binnen maar de belangrijkste visite was op dat moment mijn lieve opa en oma. Ik wist namelijk ook van hun dat ze zo graag nog overgrootouders wilden worden. Normaal gesproken zijn ze altijd als eerste op een verjaardag maar dit keer duurde het echt lang voordat ze er waren. De visite bleef maar komen maar geen opa en oma.

Uiteindelijk kwamen ze en zaten ze met de rest van de visite in de tuin. Mijn moeder gaf het fotolijstje aan ze en zei erbij dat ze een mooi cadeautje van ons had gekregen. Ze bekeken het lijstje en ook zij waren intens blij! Net zoals de rest van de visite wat eigenlijk niet de bedoeling was maar het maakte mij op dat moment allemaal niks meer uit.
Mijn zusje moest hard huilen alsof ze op een begrafenis was maar het waren gelukkig tranen van geluk. Ze schreeuwde het nog net niet uit dat ze tante wordt!

de beste drogisterij aanbiedingen banner

Op de terugweg in de auto hebben we maar besloten om de rest van onze vrienden ook het grote nieuws te vertellen.
Zo de druk is ervan af! Nu de 12 weken echo afwachten.

Een reactie

  1. Avatar Kees en Maria de Heer Mulkens xxx

Reageer

vadersschapsverlof 2019