“babydeals
Lezers bloggen

Janneke is zwanger, week 13

Daar ben ik weer, met een nieuwe update rondom mijn zwangerschap. Op dit moment ben ik 13 weken zwanger. Vorige week hebben we de termijnecho gehad en de uitgerekende datum is 27 maart (de verjaardag van mijn schoonzusje!). Van Yinthe was ik uitgerekend op 11 november (1 dag voor mijn broer), maar zij besloot een maand eerder te komen. We zullen zien hoe dat nu gaat 😉

luierkorting op pampers banner
banner kleertjes.com

De zwangerschapskwaaltjes, het hoort erbij

De misselijkheid wordt gelukkig iets minder. Met vlagen is het nog wel aanwezig, maar ik kan ’s morgens weer ‘normaal’ eten zonder dat ik de neiging heb alles weer uit te spugen. Wat nog wel voor kotsneigingen zorgt zijn de flessen van Moeders voor Moeders. Er zit een soort conserveringsmiddel in wat behoorlijk sterk ruikt.

Zelfs Yinthe zegt al ‘stinkfles’ dus het ligt niet aan mij. Ik moet echt de fles zo ver mogelijk bij mezelf vandaan houden want anders gaat het niet goed komen. “Gelukkig” hoef ik nog maar 3 weken in flessen te plassen en dan zit mijn taak wat betreft dit goede doel er al weer op!

Bij Yinthe had ik erg veel last van ijzertekort. Het werd maar niet hoger, hoeveel spinazie, broccoli en Roosvicee Ferro ik ook tot mij nam. Verschillende ijzertabletten deden ook niets. Toen Yinthe ook nog te vroeg geboren werd en ik veel bloed ben verloren tijdens de bevalling werd het er niet beter van.
Uiteindelijk heb ik afgelopen zomer (na 3 jaar..) een ijzer infuus gehad en sindsdien was mijn ijzer eindelijk weer op peil. Nu is het dus te hopen dat het zo blijft. De vermoeidheid is er nog steeds wel, al wordt dat zwangerschapskwaaltje ook vast niet minder met die peuter van ons in de buurt.

Mijn zwangerschapsbuik

Voor mijn gevoel ben ik nu al moddervet. Mijn gewone broeken zitten al zeker 2 weken niet meer lekker, en ik heb dus maar gauw mijn positiekleding weer van zolder getrokken.
Als ik foto’s van de zwangerschap van Yinthe en deze vergelijk valt het reuze mee, en is mijn buik echt niet zo dik. Toch voelt het groter. Ik stond deze week 3 dagen op de beurs met het werk en voelde ’s avonds mijn banden al trekken. Terwijl ik met Yinthes zwangerschap 40 uur per week in de snackbar stond te werken en dat ik toen pas later last had. Best vreemd, aangezien ik nu juist zou denken dat alles al een beetje ‘voorgerekt’ is.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Shoppen, shoppen, shoppen

Nou, totaal niet dus! In tegenstelling tot de zwangerschap van Yinthe heb ik nu nog niets gekocht. Ik herhaal: NIETS! Geen knuffeltje, rompertje, niks! Over drie weken hebben we een pret echo ingepland, dan weten we of we weer een meisje, of toch een jongen krijgen. Als het een meisje wordt ben ik meteen uitgeshopt. Ik heb nog zoveel kleertjes van Yinthe op zolder liggen, ook wiegdekentjes, slaapzakjes, omslagdoeken. Alles heb ik nog. En tuurlijk koop ik dan nog wel iets nieuws, maar veel zal het niet worden.

Als het een jongen wordt is dat natuurlijk een ander verhaal. Dan zal er wel het een en ander bij moeten komen, wat ik met liefde doe natuurlijk. Ik ben totaal niet van de dure kleding, shop het liefst gewoon bij Zeeman, Hema, en H&M. Ze groeien er zo snel uit, spugen en poepen alles onder. Dan vind ik het zonde om dat in een pakje van €50,- te doen.

Babyspullen

Ook qua spullen voor de babykamer hebben we natuurlijk het meeste nog. Ledikantje, commode, alles staat al boven. Wel wil ik een ‘nieuwe’ kinderwagen. Al wordt dit gewoon een tweedehandsje denk ik. Voor Yinthe kochten we een nieuwe, maar van een relatief goedkoop merk. Deze hebben we bijna 3 jaar gebruikt, en die gaat het niet nog een rondje trekken. Dus nu ga ik op zoek naar een ‘echte’ Joolz, Maxi Cosi, of iets dergelijks.

de beste drogisterij aanbiedingen banner

Ook een Maxi Cosi voor in de auto hebben we weer nodig, de vorige hadden we geleend, met een isofix. En die wil ik wel weer heel graag. Voor Yinthe ga ik een hoge stoel kopen voor aan de keukentafel, dan kan op ‘haar’ TripTrapp een newborn set voor de baby. Al met al staat er dus alweer van alles op het verlanglijstje. Gelukkig hebben we nog zo’n 27 weken.
Janneke is zwanger! Bijna op de helft!

Reageer

vadersschapsverlof 2019