header banner hema
Zwangerschap

Zwangerschapskleding kopen tips!

Na enkele weken zwangerschap, of misschien zelfs pas als je 20 weken zwanger bent, merk je dat je broeken strakker komen te zitten. Jouw kleding zit net iets minder mooi. Hoogste tijd dat je gaat shoppen voor positiekleding of zwangerschapskleding. In deze blog vind je onze beste zwangerschapskleding kopen tips!

beste babyfoon bol.com

De 10 beste zwangerschapskleding kopen tips!

 1. Koop niet alle zwangerschapskleding in een keer!

  Maar bewaar een deel van je kledingbudget (als je dat hebt vastgesteld) voor later in je zwangerschap. Je lichaam en jouw gewicht verandert week na week.
  Hoewel je voor het grootste deel van je zwangerschapskleding uit moet gaan van je gewone kledingmaat, kan het zo zijn dat je aan het einde toch een maatje groter moet hebben.

  Daarnaast ben je natuurlijk 9 maanden lang zwanger en zal je dus ook je zwangerschapskleding op het seizoen moeten aanpassen!
 2. Wat echt niet kan is soepjurken dragen!

  Je mag absoluut trots zijn op je zwangere buik en die mag je aan de wereld laten zien. Als zwangere vrouw ben je supermooi en daarom zijn goed zittende, meegroeiende shirts, jurkjes en jasjes perfect!

 3. Investeer in een goede zwarte broek en een zwart t-shirt!

  Ze zijn overal mee te combineren en ze laten je perfecte figuur zien.

 4. Schaf een breed assortiment positiekleding aan

  Zowel de basiskleding (zwarte broek, khaki’s en spijkerbroek) maar ook vrolijke, bonte kleding.

 5. Schaf een paar mooie schoenen, sandalen of slippers aan

  Voor de momenten dat je genoeg krijgt van je zwangerschapsgarderobe! Ze kunnen je net dat ene beetje extra geven en er is weinig kans dat het straks niet meer past. Pas in de laatste weken ga je vocht vast houden.

 6. zwangerschapskleding kopen positiekleding

  Tip: Koop jouw nieuwe kleding tijdens een zwangerschapskleding sale en je kunt lekker goedkoop jouw garderobe aanvullen!

 7. Blijf uit de kast van je partner!!

  Hoewel zijn kleding een stuk ruimer is, wil je er niet uitzien als een zwangere vent! Er is teveel leuke zwangerschapskleding te vinden. Alleen slapen in een van zijn shirts kan, maar verder niet, hoor!

 8. Laat ook je vrouwelijke, sexy kant zien

  Zeker als je een speciaal avondje uit bent met je partner. Draag iets strapless of kort. Een beetje uitdagend kan heel mooi zijn! Hij zal het zeker waarderen.

 9. prenatal extra korting banner
 10. Koop absoluut een paar goede ondersteunende bh’s

  Er zijn goede meegroei bh’s te koop, van hele simpele tot echte lingerie. Koop er een paar voor tijdens de zwangerschap. Na week 37 koop je een paar goede voedingsbh’s (als je borstvoeding gaat geven). Na week 37 heb je namelijk een redelijk beeld hoe je cupmaat na de zwangerschap zal zijn.

 11. Speel met accessoires, kapsel en make-up

  Ga ook in de laatste weken voor je uitgerekende datum nog naar de kapper! Dan zit je haar goed voor al het bezoek dat je gaat krijgen. Een hele zorg minder.

 12. Zoek ook naar een paar leuke overgangskledingstukken

  Meteen na de bevalling zal je wellicht niet meer in je zwangerschapskleding willen rondlopen, maar passen je oude kledingstukken je ook nog niet. Borstvoedingskleding is perfect voor deze tijd. Ze hebben wat ruimte voor een ‘halve’ buik en ze maken voeden zonder moeite heel goed mogelijk, zonder dat je daarvoor je hele buik hoeft te ontbloten.

Hippe kleding als je zwanger bent, geniet van deze tijd!

Dit is hét moment om eens je hele stijl om te gooien en te experimenteren met kleding. Wanneer krijg je nou nog eens de kans om een volledige nieuwe garderobe aan te schaffen?

Dus… niet alleen shoppen voor de toekomstige baby, maar zeker de hippe zwangerschapskleding van mama niet vergeten! Wij hebben op onze shoppen pagina enkele bekende en minder bekende winkels voor je verzamelt waar je positiekleding kopen kunt.nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019