header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

10 Dingen waar je echt geen puf meer voor hebt aan het eind van de zwangerschap!

“Succes met de laatste loodjes!” een veelgehoorde zin als je bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof gaat. Juist op het moment dat je even niets meer hoeft heb je er ook ineens geen puf meer voor. Aan het eind van de zwangerschap zijn veel vrouwen er behoorlijk klaar mee. Maar, waarom is dat?

startersbox zwitsal banner

Zwanger zijn is een feestje, of niet?

Een zwangerschap is pittig. Al rolt de ene vrouw er zonder problemen doorheen. Bij een ander gaat misschien wel alles ‘mis’. Het begint voor veel vrouwen met ochtendmisselijkheid. Dat gaat meestal weer over na een week of 12.

Maar er zijn er ook bij die alles op hun bordje krijgen. Maandenlange ochtendmisselijkheid, of misselijkheid die gewoon de hele dag duurt. Soms met uitdroging tot gevolg. IJzertekort, vermoeidheid, bekkenklachten, maagzuur en dan hebben we het nog niet eens over hormonen. Een baby maken is hard werken!
Waarom is bijna iedere vrouw de zwangerschap zat aan het einde?

Hoe langer je zwanger bent hoe groter die buik wordt. En hoe bijzonder het ook is, dat getrappel van je baby, het kan ook best pijnlijk zijn. De baby gaat steeds harder schoppen. En de baby wordt steeds groter. Sommige vrouwen houden letterlijk gekneusde ribben over aan de voetbalkunsten van hun baby.

Met die grote buik is slapen ook een uitdaging. Liggen op je rug is onmogelijk, en een paar uur slaap per nacht is al heel wat. Probeer je vooral niet om te draaien, want dat gaat voor geen meter. Met als gevolg dat je doodmoe wakker wordt. Geklemd tussen een zwangerschapskussen probeer je een houding te vinden, en je man vindt zichzelf zo zielig, want hij heeft haast geen plek.
schoenen aantrekken zwangerschap lastig

10 Dingen waar je geen puf meer voor hebt aan het eind van de zwangerschap!

 1. Je schoenen aantrekken

  En dan zeker geen schoenen met ingewikkelde bandjes of veters. Als je überhaupt nog bij je eigen voeten kunt moet je dat niet te lang willen proberen.

 2. Jezelf aankleden

  Als je in de zomer hoogzwanger bent heb je nog ‘geluk’ dat je gewoon een los jurkje over je hoofd kunt laten zakken. Maar probeer in de winter maar eens je zwangerschapsmaillot aan te krijgen, of een broek te vinden waar die laatste weken je buik nog in past.

 3. In bad gaan

  Of nou ja, eigenlijk: uit bad gaan. Als je nog fatsoenlijk kan liggen is zo’n bad heerlijk. Maar je moet er ook weer uit. Hoe dan? Probeer je in zo’n nat, glibberig ding maar eens omhoog te hijsen zonder je buikspieren aan te spannen.

 4. prenatal extra korting banner
 5. Eten

  Je hebt wel trek, maar na drie happen zit je vol. Of je maagzuur komt omhoog. Niks smaakt meer en je hebt alleen maar zin in dingen die je nog niet mag. Carpaccio, sushi, WIJN.

 6. Netjes antwoord geven en blijven glimlachen

  Zeker als de zoveelste persoon vraagt of “er echt maar een in zit” of “goh, moest jij niet al lang bevallen zijn?”

 7. Je andere kinderen vermaken

  Echt, de televisie, telefoon of tablet zijn je beste vriend. Maakt niet uit welke, als het maar een scherm heeft.

 8. Naar het toilet gaan

  Plassen. Terwijl je net geweest bent. Alweer? JA, alweer..!

 9. Wakker worden en beseffen dat het vannacht weer niet gebeurd is

  En dat al een week lang, zo vermoeiend dat je weer een dag met die dikke buik door moet.

 10. Schoonmaken

  Eigenlijk moeten die ramen toch echt nog gewassen worden voor je gaat bevallen. Ook al heb je dat al 6 keer gedaan de laatste weken. Maar nu, als je naar de emmer kijkt ben je al moe.

 11. Appjes krijgen met de vraag of je al wat voelt

  Wat denken ze, dat je bij elke voorwee gaat melden dat het misschien wel begonnen is? LAAT ME MET RUST!

banner autogordel zwangere vrouwen

Het enige wat je die laatste weken nog wilt is dat de bevalling gaat beginnen. Hoewel je daar ook wel weer een beetje weemoedig van wordt. Want het is ook wel heel bijzonder, dat er zo’n klein mensje groeit in die immense buik van je. Maar het derde trimester is voor de meeste vrouwen onder ons gewoon erg zwaar, de laatste loodjes wegen letterlijk het zwaarst. Dus doe lekker niets wat je niet wil, geef toe aan je vermoeidheid en wacht tot de baby zich aandient.
Het is helemaal niet raar als je het zat bent en geen puf meer hebt om allerlei dingen te ondernemen. Pak je rust.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019