banner cheezzbaby 728x200
Zwangerschap

6 Redenen waarom je niet zonder een zwangerschapskussen kunt!

Er zijn veel spullen die op de baby uitzetlijst staan als je zwanger bent. Jouw lijstje met dingen die je wilt aanschaffen, of waar je misschien nog over twijfelt. Natuurlijk heb je niet alles nodig, maar een zwangerschapskussen is eigenlijk onmisbaar. Ik geef je zes redenen waarom je niet zonder een zwangerschapskussen kunt!

beste babyfoon bol.com

Waarom je niet zonder een zwangerschapskussen kunt!

 1. Om heerlijk te kunnen slapen

  Slapen tijdens de zwangerschap kan best een uitdaging zijn. Jouw buik wordt al snel dikker en zwaarder en dat zal je merken als je in bed ligt. Maar ook jouw rug heeft het zwaar te voortduren en daarnaast kan je ook nog last krijgen van je bekken en heupen. Worden de borsten al groter? Dan zijn nek- en rugklachten ook niet vreemd.

  Met een zwangerschapskussen kan jij jouw lichaam ontzien tijdens het slapen. Omdat jouw zwangere lichaam op bepaalde punten groter en zwaarder wordt, kan dat tijdens het liggen erg vervelend en zelfs pijnlijk zijn. Door te slapen met een zwangerschapskussen kan je een andere en betere houding aannemen, waardoor de spieren en gewrichten ontspannen en jij een stuk beter slaapt. Ook bij kramp in de kuiten kan dit kussen helpen. Je kunt namelijk zo gaan liggen dat jouw voeten iets hoger liggen en hierdoor krijg je minder snel kramp.
 2. Bij het geven van borstvoeding

  Borstvoeding geven is iets heel moois en veel moeders willen het zo lang mogelijk blijven doen. Nu is een kleine newborn aanleggen soms een grote uitdaging. Met hulp van een zwangerschapskussen kan je vaak gemakkelijker een goede houding aannemen.

  Je kunt de baby dicht tegen je aan leggen, op het kussen. Hierdoor ontlast jij de nek, armen en schouders omdat jij je niet in een gekke houding hoeft te draaien. En hoe meer ontspannen jij en de baby zijn, hoe beter het vaak gaat met de borstvoeding! Ook als je kindje groter (en dus zwaarder wordt) is het fijn om het zwangerschapskussen te gebruiken tijdens het voeden. Het geeft veel ondersteuning.

 3. Gebruik het zwangerschapskussen als babynestje!

  Baby’s vinden het fijn om een plekje te hebben waar ze lekker geborgen kunnen liggen. Een box is in het begin vaak nog erg groot voor de baby, net als het ledikantje. In een babynestje ligt de baby veilig en lekker knus. Maar goede babynestjes zijn ook best aan de prijs en je gebruikt ze vaak niet zo lang.

  Gebruik daarom het zwangerschapskussen als babynestje! Dit kan heel gemakkelijk door hem in de goede houding te leggen en er een dekentje overheen te doen. Maar er zijn ook speciale hoezen te koop waarmee je het zwangerschapskussen in een tel omtovert tot een knus babynestje! Zo kan jouw kindje veilig bij je op het grote bed liggen, of op de bank en heeft hij toch een geborgen gevoel in de box.

 4. Kleertjes.com korting banner
 5. Veilig op schoot bij de kraamvisite

  Als er kraamvisite komt, willen ze natuurlijk maar een ding: de baby vasthouden! Maar dat is voor jezelf misschien helemaal niet zo’n fijn gevoel. Je kleine nichtje die nogal lomp kan doen, met jouw kleine baby op haar arm?! Of je oude oma die zo vreselijk trilt, als dat maar goed komt?

  Met een zwangerschapskussen kan jij de baby veilig aan iedereen toevertrouwen. Zet de kraamvisite op de bank, of in die fijne stoel, leg het zwangerschapskussen op hun schoot en daarop de baby. Zo ligt jullie baby lekker in het kussen en heeft de visite een stabielere houvast. En omdat de baby misschien al gewend is aan het kussen (doordat jouw geur eraan zit) is het ook minder spannend om bij al die vreemde mensen op schoot te liggen. Win win dus!

 6. Als je een flesje geeft

  Niet alleen bij het geven van borstvoeding is een zwangerschapskussen onmisbaar. Ook als je de baby flesvoeding geeft, kan je dit al snel merken aan de schouders, nek of armen. Je gaat vaak onbewust toch een beetje raar zitten en spant daarbij spieren aan.

  Zeker als je bij iedere voeding de baby omwisselt (dus de ene keer links, de andere keer rechts, om een afgeplat hoofdje en voorkeurshouding te voorkomen). Vaak heb je zelf ook een voorkeurshouding en voelt het andersom toch ongemakkelijk, met een hoop stijve spieren tot gevolg. Als je een zwangerschapskussen gebruikt, kan je dus veel relaxter zitten en voeden.
 7. Om jouw lichaam te ontlasten

  Je kunt een zwangerschapskussen dus eigenlijk niet missen tijdens de zwangerschap en de babytijd. Omdat jouw lichaam het al zwaar te verduren heeft, kan je maar beter alle manieren aangrijpen waarop je het kunt ontlasten.

  Door de beste houding in bed aan te nemen en daardoor je rug en bekken te ontzien. Maar ook door, als de baby er eenmaal is, zo goed mogelijk ontspannen te zijn, ook tijdens het voeden. Met een zwangerschapskussen ontzie jij je lichaam en kan je dus sneller herstellen na de bevalling.

Een zwangerschapskussen is dus heel veelzijdig en dat had je er misschien in eerste instantie niet achter gezocht. Het wordt binnen een paar uur je beste maatje in bed (en dat is misschien even wennen voor je partner, sorry!), maar ook tijdens het voeden, het op de bank hangen en om de baby zich veilig te laten voelen. Een zwangerschapskussen kopen is echt onmisbaar dus!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!