“waterwipes
Beste babyproducten

Het beste babynestje!

Op de baby uitzetlijst met baby benodigdheden staan veel spullen die je nodig hebt. Wat er niet op staat, maar waar de meeste moeders wel heel tevreden over zijn en niet zonder zouden willen is het babynestje! Bij mijn eerste dochter had ik er geen, maar voor baby twee heb ik er wel eentje klaar liggen. Geleend weliswaar, maar ik wil ook wel eens meemaken wat er nou zo handig aan is. Maar wat is het? En welke is volgens ouders het beste babynestje? Lees mee en ontdek onze top 3.

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Wat is een babynestje?

Een babynestje is als het ware een heel klein babybedje. Dit bedje heeft zachte stootranden, die je bij sommige modellen met een koortje vast strikt. Je kunt een babynestje gebruiken om je baby op een fijne, geborgen manier te laten slapen in een grote ruimte, zoals bijvoorbeeld de box. Je kindje ligt op deze manier lekker knus en warm en voelt zich op deze manier vaak veiliger.
Een babynestje kan heel gemakkelijk zijn als je bijvoorbeeld op visite bent. Zo kan jouw baby lekker liggen op bijvoorbeeld de bank of een groter bed, in zijn of haar eigen babynestje.
De meeste babynestjes zijn ongeveer 70 centimeter lang en worden aangeraden tot een leeftijd van 6 maanden. Ze zijn verkrijgbaar bij veel verschillende merken, zoals bijvoorbeeld Done by Deer en Jollein. De hoezen zijn wasbaar, en verkrijgbaar in de meeste leuke patronen en kleuren, het ziet er dus vooral heel schattig uit.
Hoe gebruik je een babynestje veilig

Hoe gebruik je een babynestje veilig?

Een baby in zo’n hip nestje is dus heel lief om te zien, en als je kleintje hier lekker in kan slapen is dat natuurlijk hartstikke fijn. Er zijn wel wat punten die belangrijk zijn als het op de veiligheid aan komt. Zo zijn babynestjes niet geschikt om als bedverkleiner te gebruiken, en om je baby zonder toezicht in te laten slapen.

Vanuit de Consumentenbond wordt aangeraden om altijd bij de baby in de buurt te blijven als hij of zij in een babynestje ligt te slapen. Omdat het nestje klein is kan je baby vrij gemakkelijk met zijn of haar gezichtje tegen de rand komen te liggen, daardoor kan de ademhaling belemmerd worden. Ook wordt het nestje gevaarlijk als je baby kan draaien, gebruik het daarom alleen voor echte kleine baby’s. Als je baby te groot wordt is het onverstandig om het nestje toch te blijven gebruiken. Voor het juiste gebruik blijf je dus altijd in de buurt van je baby.

Lees hier meer over is een babynestje veilig of niet?

lAlles voor je baby banner

Wat is het beste babynestje? Onze top 3!

Als we kijken naar de best beoordeelde babynestjes door ouders komen de volgende 3 het beste uit de bus, kijkend nar kwaliteit en prijs.

 1. Jollein babynestje – 40x70cm

  jollein best beoordeelde babynestje
  Goedkoper dan de andere twee en krijgt maar liefst 4,6 sterren uit 28 reviews. Ook deze keer is het design een grote plus, de stevigheid en het feit dat het nestje goed ingesnoerd kan worden is ook bij veel van de ouders een goede reden om dit nestje aan te schaffen. Prijs €48

 2. Babynestje van Comfykid

  babynest comfykid
  Een babynestje dat handgemaakt is en voor 100% uit biologisch katoen bestaat. In de reviews wordt dit nestje geprezen om zijn design, comfort en kwaliteit. De prijs vanaf €75

 3. Done by Deer – babynestje

  done by dear
  Ook deze hoes is gemaakt van katoen, de vulling is van polyester. De hoes kan gewassen worden op 40 graden. De afmeting van dit nestje is 73x33cm. Wederom is het design de grootste plus.

Zoals in de reviews te lezen is lijkt het bij een babynestje vooral om de schattigheidsfactor en het design te gaan. Als echt bedje zijn ze niet geschikt, maar om je kindje overdag lekker in de laten slapen onder je oplettende oog is dit een heel fijn product. Dus ben jij nog op zoek naar een lekker beschut plekje voor je kleintje? Je weet nu wat volgens consumenten het beste babynestje is met de beste beoordeling!

Lees ook: Bugaboo een bekend kinderwagen merk! Waarom kiezen veel ouders voor dit merk?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019