“banner
Beste babyproducten

De beste slaaptrainer voor je kind!

Is jouw peuter een vroege vogel die bij het vroege ochtendgloren zijn ogen opent en vindt dat de dag begonnen is? Vrolijk komt hij je kamer binnen wandelen “mama, ik ben wakker!”. En wakker is vaak ook echt wakker. Om je kind op een schappelijk tijdstip uit bed te leren komen is er iets uitgevonden: een slaaptrainer. Ik zet voor je op een rijtje wat de beste slaaptrainer voor je kind is! Direct naar onze top 5.

beste babyfles banner

Waarom een slaaptrainer handig kan zijn!

Zit je weer op je vrije dag. Half negen ’s ochtends. Je hebt al twee wassen opgevouwen, de vaatwasser uitgeruimd en de kinderen van ontbijt voorzien. De hond is uit geweest en je hebt zelfs al geknutseld met de kinderen. En dan is de dag eigenlijk nog niet eens begonnen. Met zulke vroege ochtenden zijn de middagen vaak geen pretje. Aan het eind van de dag zijn de kinderen dood op, omdat ze toch eigenlijk te vroeg uit bed waren.
Maar hoe zorg je er nou voor dat je kind ’s ochtends iets langer slaapt? Je kan dan een slaaptrainer proberen.

Hoe werkt een slaaptrainer

Toen onze dochter in een peuterbed ging slapen kon ze er dus ook zelf uit klimmen. Op dat moment hebben we haar een slaaptrainer gegeven.

Haar slaaptrainer was een aap die zijn ogen opent op het tijdstip dat jij instelt. Als ik Yinthe naar bed bracht lieten we samen de aap in slaap vallen. We drukten op het knopje waarmee zijn ogen sloten. Elke avond herhaalde ik het riedeltje: “Wat doe jij als de ogen van de aap dicht zijn? Slapen… en wanneer mag je uit bed? Als de aap zijn oogjes open heeft”. Dit ging meestal best goed.

De aap werd om 7 uur wakker. Was Yinthe eerder? Dan bracht ik haar terug naar bed. Maar meestal bleef ze braaf zelf wachten en riep ze om zeven uur “Mamaaa, aap is wakker!!” Al probeerde ze het ook wel eens anders: “Aaaap! Wakker worden!”

lAlles voor je baby banner

Maar goed, het idee van een slaaptrainer is dus dat je kind een wekker heeft waarop hij kan zien of hij wel of niet uit bed mag. Zonder wijzers en cijfers, want klokkijken kunnen ze natuurlijk nog niet. Naast de aap zijn er veel verschillende varianten, denk bijvoorbeeld aan een soort stoplicht, waarmee met kleuren wordt aangegeven wat wel en niet ‘mag’ (groen = wakker, rood = slapen, oranje = spelen op je kamer).

Onze aap is na een jaar overleden (maar hij was ook al gebruikt door mijn neefje en nichtje, dus hij heeft echt zijn diensten wel bewezen) en nu hebben we een konijntje. Deze werkt nagenoeg hetzelfde, maar heeft geen ogen. Ons konijntje bevat twee plaatjes, een wakker konijntje op pad in het bos, en een slapend konijntje in bed. Achter een van de twee plaatjes schijnt een lampje. Zo weet je kindje wat de bedoeling is (en heb je meteen een nachtlampje).

Onze top 5 met beste slaaptrainer voor je peuter!

 1. Zazu Sam

  zazu sam beste slaaptrainer
  Deze slaaptrainer is tevens een nachtlampje en werkt met verschillende kleuren. Donkerblauw en de ogen dicht als slapen de bedoeling is. Een half uur voor de wektijd kleurt het scherm groen en verschijnen er 12 sterretjes in beeld die aftellen gedurende het half uur. Zo kan je peuter dus een beetje inschatten hoe lang hij nog in bed moet blijven. Als het tijd is om op te staan wordt het scherm wit en gaan Sams ogen open.

  Persoonlijk denk ik dat deze wekker geschikt is voor iets oudere kindjes, omdat ze onderscheid moeten maken tussen drie kleuren. Volgens vele ouders is dit de beste slaaptrainer met 572 reviews en 4 sterren uit beoordelingen van gebruikers. Prijs: €40,50

 2. Kidsleep Kidklok 2 in 1

  Kidsleep Kidklok 2 in 1 beste slaaptrainer
  Hetzelfde idee als “ons” konijnje, met twee plaatjes. Een wakker, buitenspelend kindje en een slapend kindje. Maar deze plaatjes worden gecombineerd met een echte klok. Hierdoor heeft je kind de duidelijkheid van het plaatje, maar leert hij ook klokkijken op de wijzers van de gewone klok. Een win-win situatie dus. En de prijs? €47 met 4,3 sterren uit 87 reviews van ouders.

 3. Kidsleep Classis Slaaptrainer

  kidsleep classic slaaptrainer
  Dit is dus de trainer die wij thuis gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om een geluid af te spelen als het tijd is om op te staan. Zelf vind ik het geluid vrij hard, en wij hebben hem dan ook niet aan staan omdat de peuter er soms wakker van wordt.

  Aangezien ze niet vroeg uit bed hoeft vind ik dat zonde en heb ik liever dat ze door haar wekker heen slaapt, zolang dat nog kan. Prijs €42 met 4,2 sterren uit 204 reviews.

 4. Tommee Tippee Grocklock – Ollie de Uil

  Tommee Tippee Groclock
  Als het scherm blauw is slaapt Ollie, wordt het scherm geel? Dan is het tijd om op te staan, simpeler kan niet. En dus enorm duidelijk voor de kleintjes. Prijs €54,95

 5. Alecto Baby BC-100 Monkey Slaaptrainer

  alecto baby slaap trainer aap
  De nieuwe variant van onze oude aap. Simpel: slaapt de aap? Dan slaap jij. Doet de aap zijn ogen open? Dan jij ook. 😉
  Prijs €34,95 met 4 sterren uit 5 reviews.

Er zijn dus een heleboel slaaptrainers op de markt om ervoor de zorgen dat jouw peuter niet meer voor dag en dauw uit bed komt. Het is wel belangrijk om duidelijke afspraken te maken en consequent te blijven. Slaapt de wekker nog? Dan terug het bed in. Anders gaat het zelfs met de beste slaaptrainer niet werken.

Kleertjes.com korting banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!