header luiers van pampers met 50% korting
Beste babyproducten

De beste babyfles – de top 5! Tips waar je op moet letten!

Ook als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven, is het handig om een babyflesje in huis te hebben. Je weet immers nooit hoe het gaat lopen en je wilt niet in alle haast iemand naar de winkel moeten sturen omdat jouw baby niet aan de borst wil drinken. Maar ook als je van plan bent om flesvoeding te gaan geven zijn er heel soorten flesjes om uit te kiezen. Wat is nou de beste babyfles voor de baby? Bekijk onze top 5.

hema rompers

Welke soorten babyflessen zijn er allemaal?

Het grootste verschil in babyflessen zit hem in de breedte. Je hebt flessen met brede hals en flessen met een smalle hals. Maar je hebt ook flessen met een ventiel en flessen zonder ventiel. En dan heb je ook nog plastic of glazen drinkflessen voor de baby. Welke moet je nu kiezen?

Toen ik zwanger was van Yinthe was ik van plan om borstvoeding te gaan geven. Voor de zekerheid koos ik ook voor een fles, die aansluit bij het geven van borstvoeding. Maar uiteindelijk ging ik al snel volledig over op flesvoeding.

In de maanden erna heb ik zo ongeveer alle soorten babyflessen geprobeerd. Echt, ik kon zo ongeveer zelf een flessenwinkel beginnen, toen ik eindelijk de goede gevonden had. Bedenk je dus maar weer dat iedere baby anders is. Wat ik de beste babyfles vindt, werkt voor jouw kindje misschien juist helemaal niet.

banner beste luchtreiniger babykamer

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede babyfles?

Je hebt van die hele kleine schattige babyflesjes, die je in het begin kunt gebruiken. Bij mijn eerste dochter deed ik dat uiteraard, maar bij Myrah heb ik alleen grote flessen gekocht. Want uiteindelijk heb je die toch nodig. En het zal jouw baby een zorg zijn, of hij 60cc uit een grote of kleine fles drinkt.

Mijn grootste tip is om niet overal reusachtige starterspakketten van aan te schaffen. Koop gewoon 1 fles en test eerst of je deze fijn vindt. Anders zit je straks met 4 flessen van een merk dat je nooit gebruikt. De duurste fles is echt niet altijd de beste babyfles!

Lees ook: Help mijn baby weigert de fles!

Beste babyfles difrax banner

Welke speen moet je kiezen voor op de fles?

Bij de meeste babyflessen heb je de keuze uit een aantal verschillende spenen. Ze worden vaak gecodeerd met letters: zeer langzaam (Dental speen), langzaam (S), normaal (M) en snel (L). Dan heb je voor dikke voeding (bijvoorbeeld pap) ook XL speen of de 3 standen speen.

De meeste spenen zijn gelukkig universeel, als je maar op let dat je de goede breedte koopt (dus of voor de smalle, of voor de brede hals fles). Maar de spenen van bijvoorbeeld Kruidvat eigen merk passen ook in de Dr. Brown fles.

beste babyfles banner

Vaak worden spenen ingedeeld in leeftijd. De S bijvoorbeeld tot 3 maanden, maar ook hier is de ene baby de andere niet.
Het is belangrijk dat jouw baby niet te snel drinkt. Ongeveer 20 minuten over de fles doen is ideaal. Slurpt je baby hem in 10 minuten leeg? Dan is de kans op buikkrampjes groter en kan je kiezen voor een fles met een kleiner gaatje. Doet je kindje er juist heel lang over? Kies dan eens een speen met een groter gaatje.

Lees ook: Tips bij het geven van flesvoeding aan de baby!

beste babyfles banner

Top 5 met de beste babyfles!

 1. Dr. Brown

  dr brown beste babyfles
  Na de flessenzoektocht kwam ik uiteindelijk bij deze babyfles uit. En bij mijn tweede dochter ben ik meteen met deze begonnen en niet meer overgestapt.
  Deze flessen bevatten een gepatenteerd ventielsysteem. Je voedt je kindje hierdoor zonder luchtbelletjes. Dit voorkomt darmkrampjes, spugen en boeren.

  Ook zouden de vitamines C, A en E in de fles blijven dankzij dit systeem. Volgens Dr. Brown vervliegt dit bij andere flessen. De flessen zijn er in een smalle variant en een bredere. En behalve in plastic uitvoering ook in glas verkrijgbaar!

 2. Philips Avent Natural-babyfles

  philips natural babyfles
  Ontworpen voor moeders die borst- en flesvoeding combineren. Met deze fles ben ik bij mijn eerste dochter begonnen. De zachte speen lijkt op de borst en stimuleert daardoor het natuurlijk aanleggen. Ook bevat deze fles een antikrampjes ventiel net als de Dr. Brown. Deze babyfles is eenvoudig te reinigen en in elkaar te zetten. Deze flessen zijn alleen te koop in de brede variant, om zo beter de borst na te kunnen bootsen. Uit mijn eigen ervaring is de Philips natural babyfles samen met Dr. Brown de beste babyfles van dit moment.

 3. Difrax S-fles

  difrax anti-colic babyfles
  Deze flessen ken je vast door hun S-vorm. Dit zou de kans op darmkrampjes verminderen. Je hebt veel verschillende varianten van de Difrax flessen: vier maten en twee vormen; een smalle en een wijdere.

  Door het ventiel in de bodem slikt de baby minder lucht in. Dit maakt de kans op darmkrampjes, boertjes en spugen kleiner. Wat ik een nadeel vond is dat de fles bij mij aan de onderkant vaak ging lekken. Dan zat hij net niet goed in elkaar of niet vast genoeg gedraaid.

 4. Tommy Tippee

  tommee tippee
  De “Closure to Nature” fles lijkt op de Philips Avent. Ook deze fles heeft een tepelvormige speen om de overgang of mix van borst naar fles makkelijker te maken en zuigverwarring te voorkomen. Er is ook een anti-koliek variant met een speciale ventilatietechniek tegen krampjes.

 5. Medela Calma

  medela calma fles
  Deze fles is alleen in de grote variant te verkrijgen, die van 250ml. Baby’s behouden hun natuurlijke zuiggedrag, met gebruik van deze fles. Ze moeten namelijk net zo drinken als ze aan de borst zouden doen. Wanneer ze vacuüm zuigen komt er melk uit, in plaats van een constante melktoevoer.

Waarschijnlijk ga jij er ook pas gaandeweg ervaren wat de beste babyfles is voor jouw baby. Of blijft de fles ongebruikt in de kast staan omdat jouw borstvoeding gewoon heel lekker loopt. Waar je ook voor kiest, het moet bij jou en je kindje passen. Dus probeer gewoon een fles en kijk of het voor jullie werkt.

top 5 beste babyfoons banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!