banner header biostime 2
Beste babyproducten

Wat is het beste meerijdplankje voor aan de kinderwagen?

Als je een baby krijgt terwijl je al een kindje hebt, zal je misschien even moeten puzzelen met de kinderwagen. Kan je oudere kindje al ver lopen of valt dit nog een beetje tegen? Dan kan je als oplossing voor een dubbele kinderwagen kiezen. Maar wat misschien handiger is, is een meerijdplankje! Wat dit is, welke soorten er zijn en wat het beste meerijdplankje is, dat lees je hier!

beste babyfles banner

Wat is een meerijdplankje?

Met een baby wil je vaak lekker gaan wandelen. Wandelen na de bevalling is goed voor je om weer te herstellen van de bevalling en om weer in beweging te komen. De meeste baby’s vinden wandelen fijn en soms is het een van de weinige manieren om jouw baby in slaap te krijgen.

Als je al een dreumes of peuter hebt rondlopen, kan een flink stuk wandelen een uitdaging zijn. Want hoe hard je kind ook beweert dat hij zelf wil lopen, na twee straten is hij er weer klaar mee, of zijn de beentjes moe.

Dan kan je kiezen voor een duowagen. Het nadeel van deze wandelwagen is dat ze best duur zijn en je er misschien maar even gebruik van maakt.
Een goedkopere oplossing is het meerijdplankje. Letterlijk een plankje waarop je kindje kan meerijden en die je gemakkelijk aan je kinderwagen vastklikt.
Welke soorten meerijdplankjes zijn er?

De meeste meerijdplankjes zijn universeel en passen achter nagenoeg iedere kinderwagen. Door middel van een kliksysteem hang je het plankje als het ware achter je kinderwagen (aan de kant waar je loopt). Zo kan je kindje er op staan, gezellig dicht bij jou.
Er zijn eigenlijk twee soorten meerijdplankjes;

 1. Meerijdplankje met zitje

  Is je peuter of dreumes niet zo handig in staan of is hij snel moe? Dan is een plankje met een zitje ideaal. Je kindje kan op het zadeltje (of stoeltje) gaan zitten en hoeft verder niets meer te doen.

  Er zijn zelfs meerijdplankjes met zitje en stuur te koop! Zo hoeft je kindje zich onderweg niet te vervelen en kan hij zich gemakkelijk vasthouden.

 2. Meerijdplankje

  Als je vindt dat je peuter of dreumes lang genoeg kan staan, kan je voor een ‘gewoon’ plankje kiezen. Je kindje kan zich dan vasthouden aan de kinderwagen. Er zijn trouwens ook lossen handvatten te koop die je aan de kinderwagen kunt vastmaken, zodat je kindje zich goed kan vasthouden.

cheezzbaby banner

Wat zijn de voor- en nadelen van een meerijdplankje?

 • Voordelen

  Het is een goedkope oplossing voor een probleem dat vaak maar tijdelijk is. Je zult zien dat jij een dure duowagen koopt en jouw peuter vlak daarna ineens zijn loopfiets ontdekt en niet eens meer in de wandelwagen wil zitten.

 • Nadelen

  Persoonlijk vind ik het heel lastig lopen. Ik ben niet zo lang en moet echt om de plank heen lopen als onze dochter er op staat. Vaak ga ik dan maar half naast de kinderwagen lopen, maar dat stuurt niet echt handig en de meeste stoepen zijn er te smal voor.

  Ook vind ik het een ‘hang in de weg’ als onze dochter er niet op wil staan. Daarom heb ik zelf met wat draad en een haak een soort takelsysteem gemaakt, zodat ik de plank op kon klappen als ze zelf loopt.

beste meerijdplankje

Bumprider

Top 3 beste meerijdplankje

 1. Bumprider Universeel Meerijdplankje

  bumprider beste meerijdplankjeDit plankje past op eigenlijk elke wandelwagen of buggy. Hij heeft rubberen wielen, voor extra rijcomfort. Ook heeft hij een antislipmat en reflectoren voor extra veiligheid en kan je hem ophoog klappen als hij niet gebruikt wordt. In meerdere kleuren verkrijgbaar en geschikt voor kinderen tot 5 jaar.

 2. Kid-Sit Meerijdplankje Universeel

  kid-sit Een meerijdplankje met zitje. Deze plank is verkrijgbaar in 9 hele gave kleuren. Pastel roze, groen, grijs of paars? Kies voor de kleur die bij jouw kinderwagen past.

 3. Cozy rider Meerijdplankje Met Zitje en Stuur

  cozy rider met zitjeEen ideaal plankje voor als je dreumes nog niet heel goed kan zitten. Dit zitje is namelijk een echt stoeltje met gordel!

Lange wandelingen maken met je newborn en je dreumes of peuter hoeft dus geen enkel probleem meer te zijn. Hang een goed meerijdplankje achter je kinderwagen en je kindje hoeft niet meer te klagen over zere beentjes.

luiers met korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!