header banner hema
Beste babyproducten

De beste babyfoon met camera met de beste beoordeling!

Welke de beste babyfoon is, hangt af van wat je zoekt. Wil je een internet babyfoon, een babyfoon met camera of eentje met alleen geluid. In dit artikel geven we tips waar je op moet letten als je een babyfoon wil kopen en kom je erachter wat voor jou de meest ideale versie kan zijn. Onze top 5 met de beste babyfoon staat onderaan het artikel.

In onze beoordeling hebben we gekeken naar wat de meest verkochte babyfoons zijn bij de online winkels met de beste beoordeling door ouders, door Kieskeurig en de Consumentenbond. Dit bespaart jou tijd in de zoektocht naar de meest geschikte versie voor jouw budget!

verzwaringsdeken banner

Ga hier direct naar onze top 5 best beoordeelde babyfoons met camera!

Wat is de belangrijkste eigenschap bij een babyfoon kopen?

Het allerbelangrijkste is de kwaliteit van het geluid. Want geluid laat je direct weten wanneer jouw baby huilt. Wanneer je een babyfoon gaat kopen is het dus belangrijk om te weten of het geluid goed is.

Een ander belangrijk aspect is de betrouwbaarheid en heb jij als ouder vertrouwen in het apparaat? Hierbij speelt de kwaliteit en het merk dus een grote rol.
best geteste babyfoon consumentenbond

Voordelen van babyfoon met camera!

Een babyfoon met camera kan zeker van toegevoegde waarde zijn mits de beeldkwaliteit goed is, ook in het donker bij slecht licht. Het voordeel van een babyfoon met beeld of een camera babyfoon is dat je altijd kunt zien wat jouw baby of kind aan het doen is. Wanneer je baby huilt kan je zien of hij of zij echt huilt of alleen geluidjes maakt in de slaap.

beste babyfoon bol.com

Waar moet je op letten bij de aankoop van een babyfoon?

Hieronder vind je wat tips waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar de beste babyfoon:

 1. Geluidskwaliteit

  Als eerste moet je dus controleren of de kwaliteit van het geluid goed is. Dit is het allerbelangrijkste bij het kiezen!

 2. Bereik

  Als tweede is het bereik erg belangrijk. Je wil immers overal in huis je baby kunnen horen. Het probleem is alleen dat je niet altijd kunt vertrouwen op hetgeen fabrikanten op de verpakking zetten. Als er bijvoorbeeld staat: bereik van 300 meter, kan het voorkomen dat ze dit gemeten hebben in een open veld zonder obstakels. Hier heb je dus niet veel aan, want huizen hebben obstakels zoals muren en vloeren.

  Een vuistregel om het bereik te bepalen is: neem het open lucht bereik en deel dat door 6.
  Koop je een babyfoon met camera? Ben dan extra alert op het bereik. Doorgaans is het bereik van geluid babyfoons beter. Het bereik van internet babyfoons is het beste, omdat deze werken via het internet en jouw wifi netwerk.

 3. Helderheid

  Hiermee bedoelen we de helderheid van het beeld (mocht je een babyfoon met camera willen) en van het geluid. Let er wel op dat je er niet een koopt die weer te gevoelig is voor geluid, want dan hoor je werkelijk alles en dat kan vervelend zijn.

 4. Frequentie of wifi

  Elk model (zonder internet) heeft een frequentie die het geluid en beeld naar een luidspreker (basisstation of ouderstation) stuurt. Je kunt het met een radio vergelijken. Net als een radio kan de frequentie gevoelig zijn voor storingen zoals muren of andere apparaten. De beste babyfoon moet hier dus tegen bestand zijn.

  Je hebt ook versies die via het internet het geluid en de beelden verzenden. Je kunt de beelden dan ook bekijken op je tablet of smartphone waardoor je geen ouderstation nodig hebt. Deze techniek is niet meer weg te denken en is zeer betrouwbaar. Het bereik is in ieder geval onbeperkt en dus vele malen beter dan de standaard babyfoons.

Handige extra functie

Onderstaande functies zijn niet noodzakelijk, maar wel heel handig.

 • VOX-voice activation modus

  De VOX-modus zorgt ervoor dat de babyfoon pas aangaat als de baby geluid of beweging maakt. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele nacht het geruis van de babyfoon hoort en de modus is ook energiebesparend.

 • Nachtzicht en inzoomen

  Wil je een babyfoon met camera, dan is nachtzicht en een inzoom-functie heel handig.

 • Praten met de baby

  Een andere functie die best fijn kan zijn als die erop zit, is dat je vanaf het ouderstation kan terug praten met de baby. Zo kan je hem of haar op afstand geruststellen.

meest verkochte babyfoons

Beste babyfoons volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft de laatste jaren een paar keer babyfoons getest. Omdat sommige modellen tegenwoordig nog steeds verkocht worden zijn er maar kleine verschuivingen geweest in het predicaat beste koop door de Consumentenbond.

Er werd voornamelijk gekeken naar: bereik, helderheid van beeld en geluid, gebruikersvriendelijkheid en extra’s. Hieronder vind je de resultaten van die test.
Als je op zoek bent naar de meest verkochte babyfoon en de beste koop volgens de consumentenbond dan is dit jouw lijstje:

 1. Beste babyfoon met geluid

  De Philips Avent SCD-560 Dect was lange tijd de beste babyfoon met geluid. Zijn opvolger de Philips Avent SCD733/26 is nu de beste uit de test. Best getest bij Consumentenbond in december 2019, én best reviewed bij Kieskeurig! Voorzien van kristalhelder geluid en met nachtlampje en slaapliedjes.
  scd733 26 beste babyfoon
  Maar ook volgens de beoordelingen van ouders krijgt hij 4,8 sterren en steekt deze babyfoon met kop en schouders boven de andere babyfoons uit. De prijs is ook prima namelijk vanaf €107. Deze babyfoon is alleen met geluid.

 2. Beste koop babyfoon

  De beste koop volgens de Consumentenbond is de Alecto DBX-88 Eco. De prijs bedraagt slechts €66,00. Dit model is ook volgens de gebruikers van Kieskeurig Best Reviewed.

 3. Beste babyfoon met camera!

  Waar een paar jaar geleden alle modellen met beeld en geluid slecht scoorden zijn er tegenwoordig toch duidelijke verbeteringen in de kwaliteit. Wil je graag de beste babyfoon met camera dan is de Luvion Prestige Touch 2 de beste koop volgens de Consumentenbond. Deze babyfoon komt als beste uit de test december 2020 en heeft zijn voorganger de Luvion Essential van de eerste plaats verdrongen. En de prijs? Vanaf €197 en zijn voorganger kost slechts €119

  Philips Avent SCD843 01Ook Philips heeft een prachtige babyfoon met camera op de markt gebracht die ook nog eens erg goede beoordelingen van ouders krijgt. Dan heb ik het over de Philips Avent SCD843/01, 4,5 sterren uit 130 reviews. Voorzien van nachtlampje, muziek en terug spreekfunctie! In april 2021 best reviewed Kieskeurig en de prijs €158,99.

  Vergeet ook zijn opvolger niet! De Philips Avent Connected babymonitor! Deze versie heeft ook een app zodat je de baby overal in de gaten kan houden. Bovendien waarschuwt de babyfoon jou als de baby beweegt en kan je ook nog jouw eigen liedjes opnemen!
  Philips Avent Connected SCD923:26 - Beeldbabyfoon met app

 4. Beste smartphone internet babyfoon met camera en App

  De beste smartphone babyfoon van dit moment zijn de Alecto DIVM-750 HD vanaf €220,- (Best Reviewed Kieskeurig) en de Luvion Grand Elite 3 Connect HDLuvion Grand Elite 3 HD Wifi met Camera (4,1 sterren uit 759 reviews) vanaf €229,-.

  Bij beide krijg je een display voor thuis net als bij de beste babyfoon met camera uit deze lijst. Voordeel is je hebt altijd goede verbinding via WiFi waar je ook bent op de wereld en je kan met een App de babykamer bekijken. Het enige nadeel is de prijs. Maar dit zijn by-far de meest populaire babyfoons met camera van dit moment!

Beste babyfoon met camera volgens consumenten

Het oordeel van de consumentenbond en ook de beoordelingen op Kieskeurig verandert regelmatig. Om je toch een beetje op weg te helpen hebben we deze resultaten vergeleken met de meest verkochte babyfoon op dit moment bij de online winkels.
Daar is deze top 5 uitgekomen van de best beoordeelde en meest verkochte babyfoons van dit moment:

 1. Luvion Easy

  luvion easy camera
  Goedkoper dan nummer 4 en iets minder mogelijkheden. Geen HD beeld, maar wel nachtzicht. En nog steeds 4,3 sterren uit 1009 reviews! Ook door de klanten van Kieskeurig. En de prijs? Slechts €59,50! Vanwege de prijs op nummer 1 in onze top 5 en de beste babyfoon met camera!

 2. Philips Avent SCD733/26

  phillips avent scd733:26 beste babyfoon met geluid

  Best getest volgens de consumentenbond en best reviewed door Kieskeurig maakt hem ook nu nog een van de meest verkochte babyfoons met geluid. Met nachtlampje en slaapliedjes! Prijs: €107

 3. Alecto DBX-88 Eco

  alecto-dbx-88-beste-kieskeurig
  Deze babyfoon is beste koop Consumentenbond 2019 én als beste beoordeeld door de klanten van kieskeurig. Bij de online winkels krijgt hij 4,5 sterren uit 331 beoordelingen van ouders. Prijs: €66,-

 4. Luvion Essential

  luvion Essential meest verkochte babyfoon met camera
  Al jaren de meest verkochte met camera, 1939 reviews en 4,3 sterren en veel prijzen gewonnen. Dan weet je zeker dat je de beste babyfoon met camera hebt gevonden! Prijs: €135,-

 5. Luvion Grand Elite 3 Connect HD

  luvion grand elite 3 connect hd
  Op de vijfde plaats maar eigenlijk alleen vanwege de prijs. Mocht deze babyfoon binnen jouw budget vallen dan heb je hem gevonden: De beste babyfoon met camera. Meer opties dan de nummer vier uit onze top 5, voorzien van HD beeld, temperatuur weergave in de babykamer, volledig digitaal en nog veel meer. Met dit apparaat kan ook oma thuis op de bank naar haar kleinzoon of kleindochter kijken! Hoe leuk is dat!

  Hij is al twee jaar op de markt en inmiddels op een paar punten verbeterd, de reviews zijn geweldig! Gebruikers op Kieskeurig geven hem een 10 en ook op bol.com krijgt hij 4,1 sterren uit 759 beoordelingen van ouders. En de prijs, vanaf €239,- staat hij bij jou thuis!

De merken Alecto, Luvion en Philips die in deze top 5 staan, zijn tevens ook de drie beste merken die babyfoons ontwikkelen.

Laatst bijgewerkt mei 2023

Zoek je een andere oplossing? Kijk dan eens naar de beste app om jouw baby in de gaten te houden!

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019