header banner hema
Beste babyproducten

Wat is de beste babyfoon app?

Op iedere baby uitzetlijst staat er een: de babyfoon. Maar hebben we die anno 2021 eigenlijk nog wel nodig? Tegenwoordig doen we alles met onze mobiele telefoon, dus waarom gebruik je die niet als babyfoon. Hoe? Met de beste babyfoon app! Welke dat zijn lees je hier!

beste babyfoon bol.com

Hoe werkt een babyfoon app?

Voor alle babyfoon apps heb je twee apparaten en een (Wifi) internetverbinding nodig. Misschien heb je nog een oude mobiele telefoon over? Of kan je de tablet missen op het moment dat je kindje slaapt? Je verbindt de apparaten met elkaar via de desbetreffende app en legt een apparaat in de babykamer. Liefst met de camera richting de baby met zo’n handige houder.
telefoon houder voor babyfoon
Op het andere apparaat kan je nu je kindje in de gaten houden. Er zijn heel veel babyfoon apps, zowel betaald als gratis, welke de meest populaire en beste babyfoon app is lees je hieronder.
Waar gebruik je deze app?

Ben je op een feestje of verjaardag en is er een slaapplek voor je kindje als die ineens heel moe is geworden maar heb je geen babyfoon bij je? Dan kan het heel gemakkelijk zijn om een babyfoon app te gebruiken. Je legt jouw telefoon bij de baby en op de telefoon van je partner kan je je kindje in de gaten houden.

Ook voor op vakantie kan zo’n app perfect zijn. Maar er zijn ook ouders die ervoor kiezen om helemaal geen babyfoon te kopen en alles met de babyfoon app te doen. Veel goedkoper en vaak net zo goed als de beste babyfoon met camera.

banner beste luchtreiniger babykamer

De beste gratis babyfoon apps

 1. MAM babyfoon

  Een eenvoudig te installeren app die op zowel op iOS als Android draait en zelfs tussen deze twee samen te gebruiken is. Je kunt de geluidjes die je kindje maakt beluisteren en ook terug praten. Als de Wifi wegvalt, schakelt hij vanzelf over op 3G of 4G. Nadeel de accu van je telefoon gaat wel snel leeg met deze babyfoon app.

 2. WiFi Baby monitor

  Deze app is alleen geschikt voor Android. Hij is gratis maar voor extra opties moet je wel betalen. De app heeft een veilige codering, zodat alle beelden versleuteld zijn.

Lees ook: Handige apps die je niet mag missen als ouders!

top 5 beste babyfoons banner

De beste betaalde babyfoon apps

 1. Babyfoon 3G (Baby Monitor 3G)

  Dit is een van de meest populaire en beste babyfoon apps met goede reviews. Binnen 30 seconden koppel je twee apparaten aan elkaar. Deze app verbruikt maar weinig MB’s, mocht je even geen Wifi hebben. Je kunt via de terugspreek functie even praten tegen je kindje.

  Via de activiteitslog kan je zien hoe vaak je kindje wakker was en zelfs slaappatronen ontdekken! De app kost €5,49 zonder abonnement en is geschikt voor Apple en Android.

 2. Cloud Babyfoon (Cloud babymonitor)

  Deze app werkt alleen op Apple apparaten. Hij waarschuwt als het geluidsniveau van je baby verandert en de baby wakker lijkt te worden. De app kan de gebaren van je kindje herkennen en simuleert baarmoedergeluiden zoals witte ruis. Je kunt ook terugpraten naar je kindje.

 3. Dormi Babyfoon

  Geschikt voor Android. Het voordeel van deze app is dat hij beschikbaar is op meerdere apparaten. Je kunt hem dus als ouders allebei op je telefoon installeren. Als je een premium abonnement neemt, kan je onbeperkt opnames maken.

Wil je wel je telefoon gebruiken maar niet een andere telefoon op de kamer van je kindje leggen? Dan kan je kiezen voor een slimme babyfoon. Voor een paar tientjes koop je een camera die je op de kamer van je kindje zet en koppelt met jouw telefoon, zoals deze 2k camera van Eufy. Zo kan je je baby in de gaten houden zonder speciale babyfoon app, maar wel op je telefoon!

Lees ook: De baby in de gaten houden met de Luvion babysense!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019