“babydeals
Beste babyproducten

Beste knuffels met baarmoeder geluiden om de baby te ontspannen!

Als een baby geboren wordt moet hij aan heel veel dingen wennen. Zelfs dingen die voor ons heel normaal lijken. Alleen liggen is al gek voor je baby. Hij heeft namelijk nog nooit stil gelegen! In jouw buik wiegde hij altijd lekker heen en weer. Zo is het ook met geluid. De geluiden die je baby buiten de baarmoeder hoort zijn veel scherper en feller. Je baby moet hier aan wennen. Maar weet je dat er knuffels zijn die baarmoeder geluiden laten horen om de baby te laten ontspannen en in slaap vallen? Dit is onze top 4 met beste knuffels!

banner billendoekjes waterwipes

Met baarmoeder geluiden de baby laten slapen

Naast de hardere geluiden buiten de baarmoeder is ook complete stilte nieuw voor de pasgeboren baby. In de baarmoeder hoorde de baby altijd geluid. Ook als jij lag te slapen, hoorde je baby je bloed suizen en het kloppen van je hart. Als de baby geboren is en hij ineens alleen in zijn bedje moet liggen, is dat dus een hele grote overgang. Geen wonder dat baby’s het liefst bovenop jou in slaap vallen, in plaats van alleen in een stille kamer!

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Lees ook: Met deze tips kan je de baby laten wennen aan omgevingsgeluiden!

Witte ruis en roze ruis?

Misschien is het je al wel eens opgevallen dat je baby in slaap valt als jij gaat stofzuigen. Of heerlijk slaapt in de kinderwagen naast de draaiende wasdroger. Dat is niet gek, de monotone geluiden zijn magisch om baby’s te kalmeren. Het rustige gezoem doet de baby denken aan de geluiden die hij hoorde toen hij nog veilig in jouw baarmoeder zat.
Deze baarmoedergeluiden noemen we ‘ruis’. En die ruis is er in twee verschillende soorten.

 • Witte ruis

  Deze soort ruis heeft lage en hoge frequenties, het is een helder geluid. Vergelijk het met de regen horen vallen door een open raam. Het helpt de baby te kalmeren, ontspannen en in slaap te vallen.

 • Roze ruis

  Deze ruis kan je vergelijken met de regen horen vallen door een gesloten raam. Het is een zachter en meer ingetogen geluid. Dit geluid kan helpen om de baby in slaap te houden. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat deze ruis ook volwassenen kan helpen om beter te slapen. Op Spotify kan je verschillende afspeellijsten vinden met ruis.

Stel je eens voor dat je in bad ligt, met je oren in het water. De geluiden die je hoort zijn vreemd, mysterieus en gedempt. Dit kan je een beetje vergelijken met wat je kindje hoort in je buik.
beste knuffels met baarmoedergeluid

Top 4 met beste knuffels met baarmoeder geluiden!

Je kunt ruis op je telefoon of je tablet installeren, via verschillende apps. Dit kan je afspelen als je kindje in zijn bedje ligt. Een fotograaf gebruikt vaak baarmoeder ruis geluiden tijdens een newborn-shoot, om de baby lekker door te laten slapen. Maar je wilt vast niet de hele avond of nacht je telefoon kwijt zijn om het geluid af te spelen.
Daar is natuurlijk iets op gevonden: Knuffels met baarmoeder geluiden!

 1. My-Hummy teddybeer

  De prachtige knuffels van My-Hummy zijn er in verschillende varianten. Het bijzondere aan deze knuffels is dat je hem eigenlijk zelf samenstelt. Je kunt namelijk kiezen uit twee verschillende ‘magische harten’. Een gewoon magisch hart, wat 5 verschillende geluiden kan afspelen. Of een extra magisch hart. Die laatste kan je bedienen met een app via een bluetooth connectie.

  De knuffels maken geluiden van zeegolven, regen, hartslag en baarmoeder geluid als witte en roze ruis. Er zijn drie formaten. Mini: een handzaam formaat om mee te nemen. Je hangt hem aan de buggy, het autostoeltje of de draagzak. Snoozy: om mee te knuffelen of op te hangen, de meest verkochte My-Hummy. En Smarthearts: deze zijn het grootst en worden geleverd met een gratis bijtring. Ze zijn verkrijgbaar in de varianten Matt en Maya.

 2. Easidream Droomschaapje Ewan

  Dit lieve schaapje heeft een lampje. Ook kan hij verschillende geluiden afspelen. Hij bootst je hartslag na, maar kan ook het baarmoeder geluid laten horen. Voor de afwisseling is er ook een waterval, stofzuiger en harp te horen.

 3. Zazu Hartslagknuffel

  Deze knuffel is er in heel veel varianten. Ga je voor Don de ezel, Liz het schaapje of Coco de koala? Of toch liever voor Dex het konijn.
  Zazu knuffels zijn super zacht, ze bootsen de hartslag na en kunnen 6 verschillende geluiden afspelen. Als je kindje huilt gaat het geluidje weer aan. En de knuffel heeft een regelbaar volume.

 4. Flow, Hartslag Comforter

  Veel verschillende varianten die zelfs een timer functie hebben. Maar ook deze knuffel gaat weer afspelen als je baby begint te huilen. Je kunt kiezen uit Moby de walvis, Robin de Vos en Olly de octopus. Behalve een watervalgeluid en hartslag zijn er ook twee melodietjes om af te spelen.

Een knuffel die baarmoeder geluiden afspeelt zou nog wel eens heel veel rust kunnen brengen. Is je baby onrustig en lijkt (in)slapen moeilijk? Probeer het dan eens. Je kunt altijd eerst een app downloaden om te kijken of je baby rustig wordt van de ruis, voor je een knuffel aanschaft. Tip: Ook leuk om cadeau te geven aan een pasgeboren baby 😉

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!