“waterwipes
Beste babyproducten

Een wipstoel met motortje: De Nuna LEAF met wind motorunit

Een wipstoel is een heel fijn stoeltje om je kleintje in te zetten zodat hij goed om zich heen kan kijken en kan spelen. Wipstoeltjes zijn er in diverse soorten, maten en prijzen. Als je een mooi wipstoeltje wilt waarin je baby heerlijk op en neer wordt gewiegd alsof je kleintje zich bevindt op een dwarrelend blaadje, dan is de Nuna LEAF een perfect stoeltje.

beste babyfles banner

Deze wipstoel is nu met motortje verkrijgbaar zodat je baby heerlijk naar dromenland gewiegd kan worden. Tevens heeft dit wipstoeltje een prachtig design en misstaat het werkelijk in geen enkel (modern) interieur. Benieuwd? Lees hier meer over de Nederlandse wipstoel met motortje en zonder.

nuna leaf wipstoel twilight

Nuna Leaf wipstoel
Over Nuna

Nuna is een Nederlands bedrijf dat geweldige en praktische babyspullen maakt. Voor Nuna is de ideale combinatie een combinatie van praktisch én mooi. Daarnaast zijn al hun spullen ontzettend stevig zodat je er nog jarenlang plezier van hebt.

Wipstoel met motortje de Nuna LEAF wind motorunit

wind motorunit voor nuna leaf

Motorunit voor de Leaf

Als je op zoek bent naar een wipstoel met motortje of misschien wel één zonder motor, dan is de Nuna LEAF zeker een goede optie. De Nuna LEAF wind is geen wipstoel met een motor dat je zo kant-en-klaar kunt kopen.

Het is een motorunit die je kunt bevestigen op de Nuna LEAF wipstoel. De Nuna LEAF is de enige wipstoel die je baby wiegt als een vallend blaadje en niet alleen maar op en neer gaat.

Als je de Nuna LEAF een duwtje geeft wiegt het stoeltje vanzelf 2 minuten. Daarna houdt het wiegen op. Maar als je de Nuna LEAF wind motorunit erbij bestelt, dan krijg je dus een wipstoel met motortje die je kind uit zichzelf urenlang kan wiegen. De motorunit is met één klik vast te zetten op het wipstoeltje en zorgt vervolgens voor een continue zachte schommeling. Alsof je baby op een blaadje zachtjes naar beneden dwarrelt. Je kunt de motor instellen op 6 snelheden.

banner beste luchtreiniger babykamer

Verschil Nuna LEAF vs LEAF Curv

De Nuna LEAF is een wipstoel dat oorspronkelijk geen motortje bevat maar dus met motortje verkrijgbaar is. Nuna heeft 2 wipstoeltjes ontwikkeld: de Nuna LEAF en de Nuna LEAF Curv. Beide stoeltjes hebben:

  • Gecertificeerde Oeko-tex stof en GOTS gecertificeerde inleg van organisch katoen, zodat je baby heerlijk ligt.
  • Een katoenen inleg die zacht en licht is.
  • Het stoeltje is eenvoudig uit het frame te klikken, waardoor je het gemakkelijk kunt meenemen of opbergen.
  • Beweegt 2 minuten na 1 duwtje als een vallend blaadje.
  • Geen batterijen nodig of accu’s, draden of geluid!
  • De stoel is gemakkelijk vast te zetten zodat je jouw baby in het stoeltje kunt voeden of je baby kan spelen.
  • Er kan een speelboog, zonnekap en insectennet opgezet worden.
  • Bevat een driepuntsgordel met klittenband.
  • De achterkant is luchtdoorlatend wat goed is voor de circulatie.
  • Te gebruiken vanaf de geboorte tot een gewicht van maar liefst 60 kilogram!
nuna leaf curv wipstoel

De nuna leaf curv wipstoel

Maar wat is nu het verschil? De Nuna LEAF Curv heeft een eigentijds en chique design dat perfect past in traditionele kinderkamers of moderne huiskamers. De Nuna LEAF heeft overigens ook een mooi design maar dit is iets meer sereen en minder eigentijds. Daarnaast heeft de nieuwere Nuna LEAF Curv een inleg van organisch katoen in plaats van ‘gewoon’ katoen. De inleg kan eruit gehaald worden waardoor het makkelijker is schoon te maken.

Nuna LEAF curv ervaringen

De ervaringen met de Nuna LEAF curv wipstoel met of zonder motortje zijn beide zeer positief. Hetgeen het meeste opvalt is het design van het stoeltje. De meeste wipstoeltjes zien er niet altijd even mooi en strak uit. Dat is bij de Nuna LEAF wel het geval. Dit stoeltje misstaat in geen enkele woonkamer, dus als je het belangrijk vindt dat het stoeltje past in je interieur, dan is de LEAF zeker een goede optie.
verschil nuna leaf and leaf curv
Naast een prachtig strak design is het stoeltje ook ontzettend fijn voor je baby, maar ook voor de wat oudere kinderen. Eén duwtje tegen de stoel en je kind wordt inderdaad een aantal minuten zachtjes en comfortabel heen en weer gewiegd. Grote kans dus dat je kleintje lekker in slaap valt. In principe is een wipstoel met motortje dan niet eens nodig, maar gelukkig heb je bij Nuna altijd nog deze optie.

Het grote voordeel van deze stoeltjes is dat de inleg uit het stoeltje gehaald kan worden waardoor je het dus kunt uitwassen. Heel handig als je kleine baby vaak nog wat mondjes teruggeeft. Daarnaast is het stoeltje heel stabiel en kun je hem ook vastzetten.

Het enige nadeel, of misschien twee nadelen, zijn dat het stoeltje niet in hoogte verstelbaar is. Je kunt je baby dus niet wat rechter op zetten. En het tweede nadeel is dat de Nuna LEAF Curv iets duurder is dan andere wipstoeltjes. Gemiddeld kost het wipstoeltje 179 euro.

Nuna Leaf Review

Hoe lang mag een baby in de Nuna LEAF?

De Nuna LEAF heeft een goede basis en ligstand en daardoor is de wipstoel met motortje en ook zonder motortje geschikt voor baby’s van een paar weken oud. Volgens veiligheid.nl is het niet verstandig om je baby te lang in een wipstoeltje of ander stoeltje te leggen. Zeker wanneer je baby nog maar een paar weken oud is, moet je baby er niet te lang in liggen.

Ook later is het niet goed om je baby of kind urenlang in de stoel te laten, omdat het niet goed is voor de ontwikkeling van de motoriek en wervelkolom. Je kind ligt dan namelijk te lang in een gedwongen hoekstand. Kinderen moeten vrij kunnen bewegen, dus leg je kind bij voorkeur in de box of op een speelkleed als hij of zij wakker is. Het wipstoeltje is wel handig om je baby even rond te laten kijken of bij jullie aan de tafel te betrekken.

Er zijn wettelijk gezien geen vaste regels opgesteld voor hoe lang je een wipstoeltje met motortje of zonder mag gebruiken. Toch is er wel het advies om je kind niet langer dan 2 uur per dag in een zithouding te houden. Dit geldt voor de duur in het wipstoeltje, maar ook voor de tijd dat je kind in de kinderwagen of autostoeltje zit. Heeft je kind bijvoorbeeld in totaal een half uur in de auto gezeten, dan mag je kind daarna nog 1,5 uur zitten in bijvoorbeeld het Nuna LEAF wipstoeltje.luiers met korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019