header banner hema
Baby

Must have baby spullen!

Krijg je net zoals ik voor de eerste keer een baby? Dan krijg je misschien, net als ik, bijna een hartaanval als je ziet hoeveel spullen je moet kopen voor je lieve kleine spruit. Toch vraag ik me bij alles wel af: heb ik dit nou ècht nodig, of gooi ik straks heel veel geld weg aan onnodige dingen? Ik heb het voor je uitgezocht en dankzij wat tips van andere moeders heb ik hier een aantal must have baby spullen die je leven met kind echt een stukje fijner maken!

hema rompers

Must haves baby uitzet

Een baby uitzetlijst is er zeker niet voor niets. Als je de uitzetlijst bekijkt, dan zie je dat veel zaken ook vrij logisch zijn en noodzakelijk zijn om te hebben. Zoals babykleertjes, flesjes en ja, zo’n commode komt ook wel van pas. Naast de kleertjes, meubels etc. die onmisbaar zijn, moet je ook zeker de onderstaande producten aanschaffen volgens sommige moeders:

 1. Hydrofiele luiers: Hydrofiele luiers zijn echt van die baby must have spullen die zeker niet mogen ontbreken. Je kunt ze gebruiken als poetsdoek, om je baby mee in te wikkelen, als handdoek of als scherm in de kinderwagen. Je koopt de beste bij de Hema!
 2. Billendoekjes: Natuurlijk heb je billendoekjes nodig om de billetjes van je baby goed schoon te maken. De billendoekjes van Naïf schijnen het beste te zijn om luieruitslag te voorkomen.
 3. Verschoonmatje: Naast een aankleedkussen bestaat er ook het Verschoonmatje van Snooze Baby. Dit verschoonmatje is ideaal voor onderweg in plaats van een luiertas. Het bevat zakjes waarin je luiers en billendoekjes kunt bewaren. Je kunt hem handig in elkaar vouwen en meenemen. 4. Ledikant: Koop een handig meegroei ledikantje, want hier kan je heel lang mee doen!
 5. Magnetron sterilisator: Bijvoorbeeld de Philips AVENT magnetron stoom sterilisator. Werk je veel of heb je weinig tijd, dan is een magnetron sterilisator wel echt heel handig omdat het steriliseren maar een paar minuten duurt.
 6. Slaapzak: Als je een slaapzak koopt, schaf dan een 4 seizoenen slaapzak aan. Zo kan je de slaapzak het hele jaar door gebruiken.

Baby must haves!

Naast de baby must have spullen van de uitzetlijst zijn er ook nog een paar andere producten die zeer, zeer handig zijn voor je baby. Zoals:

 1. Draagzak

  Een draagzak gebruiken wordt steeds populairder en dat is echt niet zonder reden. Je baby voelt zich heerlijk in de draagzak en jij hebt je handen vrij om andere dingen te doen. Daarnaast helpt het je baby tegen darmkrampjes of spruw.

 2. Voetenzak

  Om te voorkomen dat je kleintje koude voetjes krijgt is een voetenzak echt onmisbaar!

 3. banner billendoekjes waterwipes
 4. Koeka of Joolz deken

  Misschien heb je hem al zien liggen in een babyzaak: de Koeka of Joolz deken. Deze dekens zien er niet alleen prachtig uit, maar is ook multifunctioneel. Je kunt hem gebruiken voor het aankleden, als speelkleed, deken in de kinderwagen of kruip er ’s avonds lekker zelf onder!

 5. Oplaadbare kruik

  Een kruik is zeker een aanraden bij pasgeboren baby’s. Zo kun je bijvoorbeeld het bedje alvast opwarmen of je gebruikt het zelf. Nu kunnen kruiken met kokend water snel te heet worden of lekken. Een oplaadbare kruik wordt lekker warm zonder het gebruik van water en wordt ook niet te heet!

must have baby spullen

Must have baby spullen online shoppen of in de winkels?

Natuurlijk kan je de stad doorlopen of naar van die grote warenhuizen gaan om de must have baby spullen te kopen. Maar geloof me: vaak kom je met nóg meer thuis en met de meest dure producten. Dit komt vooral omdat je van alles ziet en verkopers soms best opdringerig kunnen zijn. Want ja ‘jij wilt toch ook het beste voor je kind?’

Lees ook: Welke babyspullen bewaren moeders het liefst van hun baby?

Ik vermijd dat soort zaken en bestel alles online. Zo word ik niet lastig gevallen en daarnaast kan je online de beste aanbiedingen vinden. Bijvoorbeeld bij de super handige webwinkel van ikwordmama, die ik laatst tegen kwam en heel veel babyspullen voor mijn uitzet had.

Shopze!startersbox zwitsal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!