header banner hema
Zwangerschap

Goedkope zwangerschapskleding

Ik wist wel dat ik heus niet de gehele zwangerschap in mijn normale kleding zou passen, maar ik heb een beetje onderschat hoeveel zwangerschapskleding ik nodig zou hebben! Ik kon na de 14de week van mijn zwangerschap ongeveer niks meer aan wat ik in mijn kast had hangen. Alleen mijn ondergoed nog (uiteraard met uitzondering van de bh, die was na een paar weken al te klein). Gelukkig had ik al wat zwangerschapskleding van mijn schoonzus gekregen, dat scheelde een hoop. Maar de rest moest ik toch echt zelf kopen. Dus ging ik op zoek naar goedkope zwangerschapskleding. Heb jij nog tips?

hema rompers

Op jacht naar goedkope zwangerschapskleding

Je zwangerschap beslaat ongeveer 3 seizoenen. Nu zal je de eerste 3 maanden nog wel in je normale kleding kunnen, maar daarna wordt alles toch wat krapper. Zeker als je, net zoals ik, meestal broeken draagt. Heb je veel stretch jurkjes in de kast hangen, dan kun je waarschijnlijk nog wel wat langer vooruit.

zwangerschapskleding lente

Ik verruilde mijn normale broeken na 12 weken voor zwangerschapsbroeken. Mijn bovenkleding kon ik nog wel wat langer aan, maar vanaf de 15 tot 16 weken was ook dat verleden tijd. Met het oog op nog heel veel maanden te gaan, besefte ik dat ik flink moest gaan shoppen voor zwangerschapskleding.

Er is ontzettend veel leuke zwangerschapskleding te vinden, maar het begon me op te vallen dat alles best duur is! Ik had niet zo’n zin om honderden euro’s uit te geven aan kleding dat ik een half jaartje aan zou hebben. En daarnaast hoefde niet alles van mijn zwangerschapskleding heel mooi te zijn, gewoon goede basics zijn altijd prima. Dus ging ik op zoek en ik vond een aantal winkels waar je prima zwangerschapskleding kunt kopen voor een schappelijke prijs!

banner babypark sale

Zwangerschapskleding van de Lidl

Jazeker! Je kunt zwangerschapskleding kopen bij de Lidl! Ik wist dit zelf totaal niet en ik had ook nog nooit iemand horen zeggen dat je daar zwangerschapskleding kan kopen. Ik kwam er per toeval achter. Elke week haal ik mijn groenten, vlees en vis bij de Lidl. Normaal kijk ik nooit zo in de bakken met kleding, tuingereedschap en sportartikelen totdat ik er één keer wel in keek.

Mijn man was toen met mij mee boodschappen doen (wat heel zeldzaam is). ‘Kijk!’ zei ik ‘Ze hebben hier gewoon zwangerschapsbh’s en leggings’. Mijn man knikte een beetje en zat ongeduldig om zich heen te kijken. Hij had een hekel aan boodschappen doen in drukke winkels. Dus dacht ik bij mezelf: ‘Ik spit die bakken volgende week wel door’. Maar de week erna was er geen zwangerschapskleding te bekennen in de Lidl. En de week daarna ook niet.

Lees ook deze blog voor nog meer zwangerschapskleding tips!

Toen ik online ging kijken zag ik dat de Lidl wel degelijk zwangerschapskleding heeft, maar eigenlijk zijn de meest gangbare maten, en dus precies de maten die ik moet hebben, standaard uitverkocht. Dit schiet dus voor geen meter op.

Nu ben ik dus ergens achter gekomen. Bij de Lidl krijgen ze elke week aanbiedingen binnen, die komen op de site en in die bakken in de supermarkt. Zie je iets dat je wilt: meteen kopen want de week erna zijn er weer nieuwe aanbiedingen. Tot mijn blijdschap deed de zwangerschapskleding deze week weer hun herintrede in de supermarkt en heb ik meteen een spijkerbroek (voor maar €12,99!), een vest, legging, shirtje en panty’s gekocht.

En dat allemaal voor een spot goedkope prijs, goede kwaliteit en het ziet er ook prima uit. De outfit die ik aan heb op de foto bovenaan de pagina, is helemaal van de Lidl! Zeker een aanrader dus! Houd wel goed de website in de gaten en als je ziet dat de zwangerschapskleding de ‘weekdeal’ is, dan moet je dus snel naar een Lidl in de buurt of online bestellen!

nutricia actie banner

Positiekleding van de H&M

Van bijna iedereen om mij heen die zwanger is geweest, kreeg ik meteen de tip om eens bij de H&M langs te gaan. Dat heb ik gedaan en ik er heb een aantal prima basics kunnen scoren. Zoals basic vestjes, shirtjes en broeken. De H&M is redelijk goedkoop, het nadeel van de H&M is alleen dat de kwaliteit soms te wensen overlaat. Maar goed, voor die prijs hoef je het echt niet te laten natuurlijk!

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Andere plekken voor goedkope zwangerschapskleding

Andere plekken waar je ook goedkope zwangerschapskleding kunt kopen:

  • C&A: Bij de C&A kun je ook alle soorten zwangerschapskleding voor een zeer schappelijke prijs vinden. De prijsklasse is ongeveer vergelijkbaar met de H&M. Je betaalt zo’n 30-40 euro voor een broek, rond de 25 euro voor een trui en 15 euro voor truitjes.
  • Bonprix: Ook bij de Bonprix kun je prima slagen als je zwangerschapskleding wilt voor een schappelijke prijs.
  • Zalando: Zalando is natuurlijk een online walhalla voor kleding. Hier kun je van heel veel merken zwangerschapskleding vinden, maar zoals ik al eerder aangaf: vaak wel duur. Maar niet als je kijkt naar de zwangerschapskleding van Zalando zelf. Deze kledinglijn heet Zalando Essentials Maternity en bevat veel leuke basic zwangerschapskleding voor een fijn prijsje.

noppies zwangerschapskleding

Zwangerschapskleding outlet van bekende merken

Wil je echt leuke zwangerschapskleding of houd je wel van merkkleding, dan heb ik nog een fijne tip voor je: meld je aan bij Zalando Lounge en Otrium. Elke dag ontvang je een e-mail met daarin de kortingen van die dag. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70%. Veel bekende merken zijn aangesloten bij Zalando Lounge en Otrium en je hebt vaak ook aanbiedingen van bijvoorbeeld Noppies (bekend merk voor zwangerschapskleding). Je moet wel meteen je slag slaan, want de aanbiedingen gelden vaak maar voor een paar dagen!

Heb jij nog tips voor goedkope zwangerschapskleding? Deze zijn meer dan welkom!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!