“header
Zwangerschap

Dingen die je doet wanneer je zwanger bent!

Begreep jij eerst niet waarom zwangere vrouwen in één keer in weken praten? Of irriteerde je jezelf aan het geklaag van zwangere vrouwen? Nu je zelf zwanger bent ga je waarschijnlijk precies hetzelfde doen! En daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen die je gaat of eigenlijk moet doen op het moment dat je weet dat je zwanger bent. Lees hier meer over de dingen die je doet wanneer je zwanger bent. Ja jij ook!

smartphoto banner

Zwangerschap net ontdekt

Ben je niet ongesteld geworden? Dat is vaak het eerste teken dat je zwanger bent. Daarnaast kan het zijn dat je last hebt van ochtendmisselijkheid en pijnlijke of gevoelige borsten. Het eerste wat de meeste zwangere vrouwen doen is een zwangerschapstest halen. Als je deze test haalt op het moment dat je menstruatie uitblijft, ben je meestal 4 weken zwanger.

Is de test positief? Gefeliciteerd! En nu? Nu eventjes helemaal niets, behalve samen met je partner genieten van het feit dat je zwanger bent. Waar je wel alvast mee kunt beginnen is zorgen dat je ontzettend gezond leeft. Dus:

 • Niet roken.
 • Geen alcohol meer.
 • Geen drugs.
 • Denk aan voldoende beweging, je kunt namelijk gewoon sporten tijdens de zwangerschap. Sport je niet, dan is dit een goed moment om te beginnen!
 • Zorg voor een goede nachtrust (nu kan het nog).
 • Eet gezond en bekijk wat je niet meer mag eten.
 • Slik je al foliumzuur?

zwangerschap net ontdekt
Op het moment dat je zes weken zwanger bent, kan je contact opnemen met een verloskundige. Er zal dan een echo gepland worden in de 8ste of 9de week van je zwangerschap. Begin ook met het lezen van onze zwangerschapskalender. Daarin kun je precies zien hoe de ontwikkelingen van je baby en van jou gaan verlopen!

prenatal banner weekaanbiedingen

Ik ben zwanger en de uitgerekende datum

Om zeker te weten dat je zwanger bent is een zwangerschapstest een goede manier om dit vast te stellen. Voorheen moesten vrouwen naar de huisarts om de zwangerschap te laten bevestigen maar dat is niet meer nodig. De zwangerschapstesten zijn betrouwbaar genoeg. Het nadeel is alleen dat niet elke test aangeeft hoe lang je zwanger bent, of je moet een dure test kopen.

Gelukkig is er een andere manier om achter je uitgerekende datum te komen. Deze datum is namelijk 40 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie. Je kunt onze online rekentool gebruiken om de uitgerekende datum te berekenen.

Dingen die je doet wanneer je zwanger bent: Je wordt vergeetachtig! Zwangerschapsdementie het bestaat echt.

beste babyfoon bol.com

13 Dingen die je doet wanneer je zwanger bent!

Is dit je eerste zwangerschap? Dan willen we je graag welkom heten in de nog nieuwe en onbekende wereld van het zwanger zijn. Dit is inclusief de vreemde veranderingen die je lijf ondergaat, de nieuwe gesprekken die je gaat voeren, de welgemeende en irritante adviezen die je gaat krijgen en de vele, vele babywinkels.

En geloof maar: er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Want ook al dacht je dit eerst nog niet: ook jij gaat de onderstaande dingen doen wanneer je zwanger bent:

 1. Je gaat niet meer tellen in maanden maar in weken. Echt waar, het gaat gewoon vanzelf.
 2. Je gaat overstappen naar comfortabele en neutrale lingerie. Het moet vooral fijn zitten.
 3. Ook jij gaat je borsten zien als pijnlijke melkfabrieken en niets anders.
 4. Je voelt je steeds minder schuldig als je het zoveelste koekje of chocolaatje pakt en in je mond verdwijnt. Immers je hebt het al zwaar genoeg.
 5. Je verheugt je enorm op het moment dat je een buik gaat krijgen. Maar aan de andere kant ben je er ook bang voor dat je te dik wordt.
 6. Ook jij gaat je zwangerschap als excuus gebruiken. Je was namelijk daarom te laat, te chagrijnig, te depressief en het lag ook aan je zwangerschap dat je een scheetje liet.
 7. Je gaat toch klagen, of nou klagen… Jij benoemt gewoon wat je voelt. Niets mis mee.
 8. Dingen die je doet wanneer je zwanger bent. Weet jij welke dingen ontbreken in deze lijst die typerend zijn voor zwangere vrouwen?

 9. Je kleding wordt steeds minder charmant en een keer boodschappen doen in een joggingsbroek vind je nu best kunnen.
 10. Overal, maar dan ook overal zie jij alle baby’s als eerste.
 11. Je houd ontzettend veel van dat kleintje in je buik, ook al heb je hem of haar nog nooit gezien.
 12. Meerdere keren tijdens je zwangerschap, en vooral op het einde ga je jezelf erg onzeker voelen. Word je wel een goede moeder?! Lees hier meer over gevoelens van angst en onzekerheid.
 13. Alleen al het besef dat je echt moeder gaat worden maakt je zo intens gelukkig dat je de traantjes echt niet meer kunt bedwingen. Dat is toch hartstikke mooi!
 14. Je gaat in één keer heel voorzichtig doen met eten en misschien zelfs wel iets te voorzichtig. Alles voor de gezondheid van je baby toch?
wehkamp sale banner

Zwanger en eten

Tijdens je zwangerschap zullen er een aantal producten zijn die je voor minstens 9 maanden moet schrappen uit je voedingspatroon wanneer je zwanger bent. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Rauw vlees zoals filet americain, rosbief en carpaccio.
 • Rauwe eieren.
 • Gerookte vis.
 • Rauwe vis.
 • Rauwe melk.

Meer informatie over dingen die je niet meer mag eten wanneer je zwanger bent lees je in dit artikel: Wat mag je wel of niet eten tijdens de zwangerschap?

Lees ook: Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!