banner cheezzbaby 728x200
Zwanger Worden

De pil verzekeren of beter zelf betalen?

Veel Nederlanders zijn uitgebreid verzekerd. Dat geldt voornamelijk voor de zorgverzekering. In veel gevallen ben je meer premie kwijt aan een verzekering dan wat je er uiteindelijk voor terug krijgt. Bijvoorbeeld bij een tandartsverzekering of een aanvullende dekking voor je bril of lenzen. Maar ook de anticonceptiepil wordt vaak meeverzekerd, terwijl dit niet altijd loont. Independer licht toe hoe het zit met de pil verzekeren met de uitgebreide zorgverzekering vergelijker.

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Vergoeding pil tot je 21ste

Voor verzekerden tot 21 jaar wordt de pil nog uit de basisverzekering vergoed. Voor jongeren onder de 18 wordt ook nog geen eigen risico gerekend, waardoor de pil voor hen dus ‘gratis’ is. Verzekerden vanaf 18 jaar betalen wel het eigen risico van 385 euro. Maak je dus geen andere zorgkosten en ben je tussen de 18 en 21 jaar, betaal je de pil ook zelf. Vanzelfsprekend worden de kosten pil na 21 jaar dan ook niet vergoed.

Wordt de pil vergoed tot 21 jaar? Wat zijn dan de kosten van de anticonceptiepil en wanneer is het voordeliger om zelf te betalen?

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Aanvullende verzekering alleen voor de pil verzekeren is onvoordelig

De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar. Voor een aanvullende verzekering betaal je al snel 70 euro per jaar. Een aanvullende verzekering specifiek voor de pil afsluiten, is dus onverstandig. Ondanks dat de pil dan vergoed wordt, betaal je hier een veel hogere premie voor. Meer over de pil verzekeren lees je op de website van Independer. Veel completer wordt een onafhankelijke uitleg niet. Er staat duidelijk omschreven per leeftijdsgroep wanneer het wel of niet verstandig is om een aanvullende verzekering af te sluiten voor de pil.
de pil verzekeren of zelf betalen

Meer aanvullende zorg nodig?

Heb je sowieso een uitgebreid aanvullend pakket nodig? Bijvoorbeeld omdat je vaak naar de fysiotherapeut moet, veel medicijnen gebruikt of regelmatig een bezoek brengt aan een huidtherapeut? Dan zit in zo’n pakket vaak ook een vergoeding voor de pil. In dat geval is het natuurlijk mooi meegenomen omdat de pil verzekeren automatisch is inbegrepen.

Tip: Lees ook mijn blog met tips over zorgverzekering en zwangerschap!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!