header luiers van pampers met 50% korting
Zwanger Worden

Snel zwanger worden? Gebruik deze vrij tips!

Als jullie een kindje willen en hetero zijn, dan zit er maar één ding op: seks hebben op de juiste momenten. Alleen dan kan er een zwangerschap ontstaan. Nu is alleen seks niet voldoende om zwanger te worden, het is ook belangrijk dat dit op het juiste moment gebeurt. Daarnaast zijn er nog andere factoren die kunnen helpen snel zwanger te worden. Je leest ze hier tussen mijn vrij tips om snel zwanger te worden. Have fun!

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

De beste vrij tips om snel zwanger te worden!

Natuurlijk is ‘gewoon seks hebben’ prima als je zwanger wilt worden. Zolang je het maar op de juiste momenten doet. Maar heb je geen zin om heel lang te wachten, dan heb ik hier een paar vrij tips om snel zwanger te worden en de kans op een zwangerschap te vergroten!

 1. Seks hebben op het juiste moment

  Deze vrij tip om snel zwanger te worden is het aller, aller, allerbelangrijkste: heb seks op het juiste moment. En dat moment is rond je ovulatie (eisprong). Als eerste moet je dus weten wanneer je ovulatie is. Dat kun je zelf berekenen door je menstruatiecyclus in kaart te brengen.

  Gemiddeld is een cyclus 28 dagen. Op de 14de dag is je eisprong. Op die dag en ongeveer de 5 dagen hiervoor ben je het meest vruchtbaar. Als je zwanger wilt worden moet je in die dagen om de dag gemeenschap hebben.

  LET OP: niet elke menstruatiecyclus is hetzelfde, die van mij is bijvoorbeeld korter dan 28 dagen, andere hebben een iets langere cyclus en weer andere dames hebben een onregelmatige cyclus.

 2. clearblue testen of je zwanger bent banner
 3. Gebruik een ovulatietest

  Het is altijd belangrijk dat je jouw menstruatiecyclus in kaart brengt. Daarnaast kan je nog een ovulatietest doen om zeker te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Een doorsnee ovulatietest geeft een positief resultaat als de eisprong over twee dagen plaatsvindt. Dat betekent dat je echt die dag tussen de lakens moet kruipen anders ben je te laat.
  Maar tegenwoordig zijn er ook meer geavanceerde ovulatietesten die al verder vooruit kunnen kijken en al kunnen aangeven dat je vruchtbare periode start ongeveer 9 of 7 dagen voor de eisprong. De test geeft vervolgens aan wanneer je het meest vruchtbaar bent. Zover ik weet heeft Clearblue een dergelijke test.

  Dames die een onregelmatige cyclus hebben, hebben ook veel baat bij een ovulatietest. Je kunt dan zien wanneer je vruchtbaar bent. De meeste ovulatietesten zijn heel betrouwbaar.

 4. Ovulatietest online bestellen banner
 5. Let op andere symptomen van vruchtbaarheid

  Een nog betere ‘ovulatietest’ is kijken naar de symptomen van je lichaam. Er zijn een paar signalen die aangeven dat je vruchtbaar bent. Bijvoorbeeld:

  • Cervixslijm: Jouw afscheiding verandert naarmate jouw eisprong dichterbij komt. Normaal is het een beetje wittig van kleur en brokkelig. Als je eisprong eraan komt verandert het naar wat vloeibaarder. Het beste kun je even met je vinger in je vagina gaan en wat slijm ‘verzamelen’.

   Zet vervolgens je duim en wijsvinger op elkaar. Als je draden kunt trekken wanneer je jouw vingers weer uit elkaar haalt (van ongeveer 1 centimeter), dan ben je in je vruchtbare periode. Lees hier meer over de Billings Methode!

  • Je bent meer opgewonden: De meeste vrouwen zijn in hun vruchtbare periode wat meer opgewonden. Voel je het kriebelen, probeer het dan niet weg te drukken, maar geef eraan toe!
  • Gevoelige borsten: Rond je ovulatie krijg je vaak ook gevoelige borsten. Meer ovulatie symptomen vind je hier.
 6. Om de dag vrijen

  Soms denken stellen dat ze in de vruchtbare periode elke dag moeten vrijen om zwanger te worden, maar dat is totaal niet nodig. Liever niet zelfs! Waarom niet? Omdat de teelballen tijd nodig hebben om goed zaad te ‘kweken’. Dit duurt ongeveer 48 uur. Dus om de dag vrijen is het beste om zaadcellen naar de baarmoeder te sturen die in topconditie zijn.

 7. conceive plus discreet online bestellen banner
 8. Juiste standje

  Ik weet niet of het daadwerkelijk ontzettend veel verschil uitmaakt, maar het schijnt dat de beste seksstandjes om zwanger te worden zijn: de missionarisstand is en ‘op zijn hondjes’. In deze standjes kan de penis het diepste in het lichaam van de vrouw komen, wat de afstand naar de baarmoeder korter maakt.

 9. Blijf na de seks nog even liggen

  Ga na de seks niet meteen naar de wc, maar blijf nog even liggen. Zo krijgen alle spermacellen een goede kans om de eicel te bevruchten.

 10. seksleven als ouder
 11. Zorg dat jullie het beide leuk hebben

  Misschien denk je dat het er vooral om gaat dat de man klaarkomt, maar het is ook belangrijk dat de vrouw klaarkomt. Het liefst net voor de man of waarom probeer je niet om tegelijkertijd aan je trekken te komen?

  Niet alleen heel bijzonder, maar ook goed om snel zwanger te worden want als een vrouw klaarkomt maakt haar baarmoedersamentrekkingen. Deze samentrekkingen zorgen ervoor dat de zaadcellen makkelijker naar de baarmoeder kunnen bewegen. Het is vergelijkbaar met, met de stroom mee zwemmen.

 12. Houd het leuk!

  Dit is toch ook wel één van de belangrijkste vrij tips om snel zwanger te worden: blijf het wel leuk houden. Zie de seks niet als een moetje, maar als een ‘mag je’. Het is en blijft iets heel bijzonders en als jullie het proberen leuk te houden, dan helpt dat echt.

  Mocht de sleur erin komen, bekijk dan hoe jullie het seksleven een boost kunnen geven. Denk aan rollenspel, andere standjes, goed voorspel of misschien samen een erotische film kijken.

tips als zwanger worden niet lukt

Tips als zwanger worden niet lukt

En wat als de vrij tips om snel zwanger te worden niet helpen? Wat als het niet lukt? Nou, kijk er niet raar van op als je een jaar bezig bent. Dit is heel normaal en niet uitzonderlijk. Blijf dus geduld houden en vol goede moed er tegenaan gaan. Andere tips:

 • Leef gezond: Alle beetjes helpen en een gezonder lichaam, is een lichaam dat meer vruchtbaar is dan een ongezond lichaam. Drink dus voldoende vocht (1,5 liter per dag), eet gezond en gevarieerd, drink alcohol met mate, gebruik geen drugs en probeer te stoppen met roken.
 • Gezond gewicht: Heb je overgewicht of ondergewicht? Probeer er dan voor te zorgen dat je een gezond gewicht krijgt, want ook dat helpt!
 • Gezonde spermacellen: De man kan ook wat doen om de vruchtbaarheid te verhogen zoals geen strakke onderbroeken en broeken dragen, niet naar de sauna te gaan of heet te badderen
 • Naar de huisarts: Zijn jullie onder de 35 jaar, dan kun je na een jaar proberen naar de huisarts gaan. Ben jij als vrouw ouder, ga dan na een half jaar naar de huisarts. Wacht in ieder geval niet te lang, want hoe ouder je bent, hoe kleiner de kans op een zwangerschap.

Moet je elke dag vrijen om zwanger te worden?

Misschien heel goed nieuws, maar het is echt niet nodig om elke dag te vrijen als je zwanger wilt worden. Het is één van die vrij tips om snel zwanger te worden die vaak verkeerd wordt begrepen. Want de tip ‘regelmatig vrijen’ betekent niet elke dag.

Dit betekent om de dag in je vruchtbare periode. Je vruchtbare periode is een week die elke maand dus terugkomt. Buiten die week hoef je geen seks te hebben om zwanger te worden, alleen voor de lol.davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019