header luiers van pampers met 50% korting
Mamma

Welke babyspullen bewaren moeders het liefst van hun baby?

Voordat je kinderen had, kon je jezelf niet voorstellen hoeveel babyspullen je wel niet nodig had. En nu je kindje bijna baby-af is, kan je er maar geen afscheid van nemen. Want laten we eerlijk zijn, al die babyspullen zijn toch super schattig en daarnaast roepen ze de meest mooie herinneringen op. Die herinneringen kan je toch niet weggooien? Dat hoeft ook niet, althans: niet alles. Want welke babyspullen bewaren moeders het liefst en hoe kan je op een leuke en originele manier deze herinneringen bewaren?

cheezzbaby banner

Deze 12 kinder- en babyspullen bewaren moeders het liefst!

Al die schattige kleertjes, schoentjes, sokjes, badjasjes en ga zo maar door, waarschijnlijk heb je tassen vol babyspullen die je misschien wel wilt bewaren, maar waarvan je weet dat dit niet gaat. Je moet wat wegdoen, maar natuurlijk niet alles.
Er zijn een paar babyspullen die moeders nu eenmaal graag bewaren. En dat zijn:

 1. Lokje haar

  Dat babyhaar, hmmm zo zacht! En het ruikt ook altijd zo lekker naar baby. Veel moeders kunnen maar geen afscheid nemen van dat zachte schattige haar. Daarom prijkt er in menig fotoalbum een prachtig lokje babyhaar.

 2. Ziekenhuisbandje

  Als jouw baby in het ziekenhuis geboren is, dan heeft zij of hij een bandje met de naam erop. Dit bandje is één van die babyspullen die moeders vaak bewaren. Ik heb die van mezelf ook nog, die van mijn dochter heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering weggegooid. Om eerlijk te zijn heb ik daar best spijt van.

 3. Mutsje van de geboorte

  Volgens mij hebben ziekenhuizen al decennia lang dezelfde mutsjes die ze baby’s opzetten. Je weet wel, zo’n slap mutsje met dunne blauwe en roze strepen. Dit mutsje is natuurlijk geweldig om te bewaren, wel of niet gewassen.
 4. De mooiste eerste outfitjes

  Sommige babykleertjes zijn té mooi of té schattig om afstand van te doen. Zoals het eerste nette pakje met bretels voor dat ene feest, of het eerste jurkje voor kerst. Deze kleertjes krijgen voor eeuwig een mooi plekje op zolder. Of in een mooie doos of een andere leuke manier om deze babyspullen te bewaren. De leukste tips geef ik je zo!

 5. Lees ook: Dit zijn de must-have babyspullen die je niet wil missen!

  banner moederfiets fietsvoordeel
 6. Het eerste speentje

  Dat eerste speentje is toch wel speciaal. Het is zo klein en het heeft je baby zo vaak getroost… Dat is toch ook iets moois om te bewaren en later weer uit de doos te halen?

 7. Controlekaart of -boekje van de verloskundige

  Je weet niet of je kind hier later veel aan heeft (misschien je dochter meer dan je zoon, want die kan vergelijken) maar toch bewaar je het controlekaartje of -boekje van de verloskundige. De gehele voortgang van je zwangerschap staat erin. Ik had een heel fijn boekje waar ook veel informatie in stond. Super leuk voor later, om herinneringen op te halen.

 8. De zwangerschapstest

  Eigenlijk best goor, dat je een staafje bewaart waarop je hebt geplast, maar toch is dé zwangerschapstest die aangaf dat je zwanger was van jouw kindje, heel speciaal en is het één van de meest bekende babyspullen die moeders bewaren.

 9. prenatal banner weekaanbiedingen
 10. Favoriete knuffel

  Van alle bergen knuffels en speelgoed die je baby heeft, is er maar één die heel speciaal is. Dat is dé favoriete knuffel van je baby. De knuffel die je baby lekker in slaap hielp vallen, de knuffel die flink wat snottebellen en tranen heeft opgevangen en de knuffel die overal mee naar toe moest. Ja, die knuffel moet je toch bewaren?

 11. Tandjes

  Één van die grote mijlpalen in het leven van je kindje, is het moment dat de eerste tand doorkomt en weer eruit gaat. Die piepkleine melktandjes zijn ook zo schattig en worden door menig moeder liefdevol bewaard in een tandendoosje met naam. Geen idee waarom eigenlijk, want je kunt er vrij weinig mee, maar toch doen we het allemaal. Toch?

 12. tandendoosje met naam

 13. Echofoto’s

  Natuurlijk bewaar je die allereerste foto’s van je kleintje! Misschien prijken deze in een fotolijstje of heb je het al heel braaf ingeplakt (of gescand) in een fotoalbum.

 14. Geboortekaartje

  Een geboortekaartje is best iets persoonlijks, vooral voor de ouders. Het zegt iets over jullie stijl, smaak, vreugde en liefde. Heel speciaal dus.

 15. Groeiboekje

  En natuurlijk bewaar je het groeiboekje van je kleine spruit. Hier kan hij of zij precies zien hoe de groei verliep en misschien later ooit een keer vergelijken met zijn of haar eigen kinderen. Geweldig toch?

Lees ook: 6 Manieren voor de mooiste herinnering aan de zwangerschap!

tips herinneringen bewaren baby

Tips om de kinder en babyspullen te bewaren!

Leuk hoor al die prachtige en waardevolle babyspullen die moeders bewaren, maar hoe kun je dat op een goede manier doen? Alles in een doos op zolder stof laten vangen is eigenlijk ook een beetje saai en misschien zelfs wat oneerbiedig voor al die babyspullen. Gelukkig zijn er leukere manieren om babyspullen te bewaren. Sommige zijn super simpel, andere vragen wat creativiteit.

 1. Schatkist of koffertje: Kijk een bananendoos op zolder zetten is saai, maar als je de spulletjes bewaard in een mooie schatkist, dan ziet het er al een stuk beter uit! Ideaal voor de moeders die niet zo creatief zijn (zoals ik), maar de babyspullen toch een beetje leuk willen bewaren.
 2. 3D lijsten: Een hele leuke en kunstzinnige manier om de belangrijkste babyspullen te bewaren is alles in een 3D lijst plakken. Op de achtergrond plak je oud behang, de krant die verscheen op de dag van de geboorte of cadeaupapier.

  Vervolgens plak je alle mooie spulletjes in een diepe lijst. Denk aan de knuffel, lokje haar, geboortekaartje, eerste schoentjes en eerste echofoto etc. De lijst kan overal waar je kind later gaat wonen, meegenomen worden.

 3. Eigen doos met naam: Nog een manier om alles fijn in een doos te stoppen, maar het toch een speciaal tintje te geven: maak een doos met de naam van je kind. Je kunt op diverse websites een mooie stevige doos laten bedrukken met de naam van je kind. De doos kun je versieren met figuurtjes en mooie kleurtjes.
 4. herinneringsdoos of geboortekist

 5. Deken van kleertjes: Heb je vooral veel moeite om afstand te doen van al die mooie, schattige en misschien wel dure babykleertjes? Ben je een beetje goed met de naaimachine? Maak dan een super originele en leuke lappendeken waarin je alle stoffen van de kleertjes verwerkt. Je kunt van de kleertjes ook nog een knuffel, quilt of schilderijtje maken. Mocht je niet zo handig zijn met een naaimachine of geen tijd hebben, er zijn bedrijven die het voor je kunnen maken!

Heb jij nog leuke tips om babyspullen en baby herinneringen te bewaren?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!