luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Zes manieren voor de mooiste herinnering aan de zwangerschap!

“Die buik ga je nog missen hoor” heb je waarschijnlijk vaak gehoord tijdens je zwangerschap. Misschien kan je het je voorstellen, misschien ook totaal niet. Maar het blijft een bijzonder onderdeel van je leven. Die prachtige grote buik, waarin je een compleet mensje hebt laten groeien. Dat wil je niet vergeten, gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn veel manieren om je herinnering aan de zwangerschap te bewaren.

startersbox zwitsal banner

Hoe herinner jij jouw zwangerschap?

Een hand die rust op je buik, het getrappel van dat kleine mensje. De zwangerschap is een bijzondere periode, waarin jij een bent met je kindje. Die speciale band die de rest van jullie leven zal blijven. Maar aan de zwangerschap komt een eind, en aan die bolle buik ook. Hoe mooi is het om een blijvende herinnering aan de zwangerschap te hebben?

6 Manieren voor de mooiste herinnering aan de zwangerschap

 1. Beschilderen

  Hoe bijzonder is het om die mooie ronde buik te laten beschilderen? Of om samen met je kind(eren) je buik zelf te beschilderen? Kranten op de vloer, vingerverf in de aanslag. Zeker als je merkt dat de baby reageert om de aanrakingen is dit een bijzondere herinnering.

 2. Fotoshoot

  Een zwangerschapsfoto is een mooie blijvende herinnering aan die steeds groter wordende buik. Een mooi decor, bijvoorbeeld buiten, en een mooie jurk zorgen voor een prachtig plaatje. Ook samen met je partner en kinderen is dit erg leuk.

 3. nutricia actie banner
 4. Maak een timelapse

  Heel leuk om later terug te kijken. Als je elke week een soortgelijke foto van je buik maakt en die achter elkaar plakt krijg je een mooi filmpje die de groei van je buik weergeeft. Het is even werk en je moet er wel wat handigheid in hebben, maar het resultaat mag er zijn.

 5. Gipsbuik

  Ook een leuke activiteit om met een vriendin, zus of je moeder te doen. Maak een gipsafdruk van je eigen buik. Deze kun je ook nog naar je eigen smaak versieren.

 6. Schrijf

  Vul een 9 maanden dagboek in, waarin je alles over je zwangerschap bij houdt. Erg leuk, want veel feitjes vergeet je na verloop van tijd weer. Een andere manier van schrijven is om een brief te schrijven aan je ongeboren baby. Vertel hoe je deze tijd ervaart, waar je naar uit kijkt en alles wat je leuk vindt om je kindje mee te geven.

 7. beeldje van je zwangere buik

 8. Beeld van je buik

  Wil je echt iets bijzonders? Een beeldje van je eigen zwangere lichaam? Ga dan voor een buikbeeld. Door een 3D-scan wordt het beeldje 100% jouw evenbeeld en je kunt uit allerlei afwerkingen kiezen. Zo wordt het beeldje helemaal naar je eigen smaak en stijl.

beeld van je zwangere buik
Welke herinnering aan de zwangerschap kies jij? Een foto, of zo’n prachtig persoonlijk buikbeeld? Ook erg mooi om cadeau te geven aan een zwangere vriendin, je zus of collega. Persoonlijker dan dit wordt het niet.

nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019