header banner hema
Zwangerschap

Dingen die zwangere vrouwen graag willen!

Als je graag een kindje wilt, is er maar een ding waar je op zit te wachten: een positieve zwangerschapstest! Maar als je eenmaal zwanger bent, zijn er nog veel meer dingen die je lijkt te willen. Natuurlijk ben je dankbaar voor dat wezentje in je buik. Maar je mist echt wel dingen van voor je zwangerschap. Een ochtendje zonder misselijkheid bijvoorbeeld? Ik zet 20 dingen die zwangere vrouwen graag willen voor je op een rij!

zwitsal box banner

Twintig dingen die zwangere vrouwen graag willen!

 1. Slapen

  En dan bedoel ik ECHT slapen. Niet om het uur wakker worden omdat je moet plassen, of omdat je kramp hebt. Omdat je niet lekker ligt en je zorgvuldig opgestapelde kussens zijn verschoven. Gewoon slapen zonder onderbrekingen.

 2. Filet americain, carpaccio, biefstuk, tartaar, sushi…

  Kortom: alles eten wat je nu even niet mag hebben tijdens de zwangerschap. Ook al houd je gewoonlijk helemaal niet van sushi. Sushi eten tijdens de zwangerschap! Mag het nou wel of niet?
 3. Drinken

  Hetzelfde geldt voor bier, wijn of dat ene mix drankje. Of gewoon een dubbele espresso.

 4. Dat je partner doet wat je zegt, wanneer je het zegt!

  Het is toch helemaal niet raar dat jij die babykamer klaar wil hebben. En dan niet over drie weken, nee. NU.

 5. Een positief bevallingsverhaal horen

  Als je zwanger bent lijkt het ineens alsof iedereen alleen maar negatieve ervaringen heeft. De zus van die en die deed 2 dagen over haar bevalling. De buurvrouw van je achternicht scheurde van voor naar achter uit en de dochter van je dochters zwemjuf kreeg na 10 uur puffen alsnog een spoedkeizersnede. Is er dan niemand die een ‘gewoon’ binnen een paar uur is bevallen. Je zou een moord doen voor een positief verhaal.

 6. Lees ook: Mijn bevalling duurde slechts 25 minuten!

  Kleertjes.com korting banner
 7. Normaal je schoenen aan kunnen doen

  Zonder dat je buik in de weg zit! Maar wist je dat ze daar iets op gevonden hebben? Een lange schoenlepel zodat je staand jouw schoenen kan aantrekken. Een must have!

 8. Sowieso normaal je kleding aan kunnen doen
 9. Je auto in dat net te krappe parkeervak kunnen parkeren

  Zonder dat je er daarna achter komt dat je er helemaal niet meer uit kan. Omdat je buik te dik is…

 10. Op je buik slapen!

  Ben je een buikslaper of lig je liever op een zij? Wist je dit over op je rug slapen als je zwanger bent?

 11. Je weer een beetje jezelf voelen

  Dat je niet hoeft te huilen bij de eerste zielige hond op televisie. Of boos wordt om helemaal niets. Dat je weer gewoon een beetje jezelf bent, zonder al die rottige hormonen.

 12. Je bewegingsvrijheid terugkrijgen!

  Gewoon op kunnen staan zonder zuchten en puffen. Achter je kind aan kunnen rennen zonder dat het pijn doet. En kunnen bukken om iets van de grond op te pakken.

 13. Fanatiek sporten

  Natuurlijk kan je blijven sporten als je zwanger bent. Maar je zult je moeten aanpassen. Dat kan best vervelend zijn als je gewend bent om fanatiek te sporten. Zo zijn balsporten zoals voetbal even niet heel verstandig.

 14. Een babynaam bedenken

  En dan een babynaam waar je niet al een beeld bij hebt. Want echt, bij elke naam kan je wel iemand bedenken. Dat jongetje dat vroeger bij jou om de hoek woonde, of die vervelende collega van je eerste bijbaantje. Want je komt er pas achter hoeveel mensen je niet mag bij het bedenken van een babynaam!

 15. Lees ook: Dingen waar je op moet letten bij het bedenken van een babynaam!

 16. De box in elkaar zetten

  Ook al ben je nog niet eens op de helft van de zwangerschap. Al is het alleen maar om die schattige boxmobiel op te kunnen hangen.

 17. De hartslag van je kindje horen

  Het liefst zo vaak mogelijk.

 18. Je kindje bekijken!

  Het is dan ook helemaal niet gek om een pret echo te laten maken. Zoveel echo’s krijg je bij een ‘normale’ zwangerschap niet.

 19. Normaal auto kunnen rijden

  Zonder dat het stuur tegen je buik komt, je gordel snijdt of je last hebt van je bekken als je de koppeling in trapt.

 20. Jouw baby ontmoeten!

  Zeker als de laatste weken van je zwangerschap in zicht komen.

 21. Skiën

  Al je vrienden staan lekker op de latten en jij zit veilig onderaan de piste. In de schaduw overigens, want ook de zon is uit den boze.

 22. Blije verhalen horen van andere moeders!

  Natuurlijk slaap je nog wel met een baby en opvoeden is echt niet zo moeilijk als je nu denkt. Jouw buik is trouwens ook zo weer terug in model. Kortom: het valt allemaal best mee en je maakt je nu voor niets overal zorgen over.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die zwangere vrouwen willen. Jij weet er vast nog wel een paar. Wat heb jij erg gemist toen je zwanger was? Of misschien ben je nu wel zwanger… vul jij ons lijstje aan? 😉Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!