luieraanbiedingen header
Baby

8 Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een babynaam!

Hebben jullie al een naam voor jullie kleine spruit? Ging het makkelijk of komen jij en je partner er maar niet uit? Om alles nog wat moeilijker te maken heb ik hier wat dingen waarop je moet letten bij het kiezen van een babynaam. Want soms kan een naam heel verkeerd uitpakken!

beste babyfoon bol.com

Kiezen van een babynaam, moeilijk zat!

Het kiezen van een babynaam kan best een moeilijke opgave zijn, zeker als je het samen niet eens kan worden. Sommige vrouwen hebben sinds hun kindertijd al bepaalde namen in hun hoofd, anderen kunnen er maar geen bedenken.
babynamen verzinnen
Ik heb het geluk gehad dat mijn man de naam die ik in gedachten had ook leuk vond. Over de tweede meisjesnaam werden en worden we het maar niet eens. Want de naam die we eigenlijk wilden, staat al jarenlang in de top 5 van meest gekozen namen. Dat is voor mij een reden om het niet te doen. Dit is een voorbeeld van iets waarop je kunt letten bij het kiezen van een babynaam.

Lees ook: De top 15 met gender neutrale voornamen!
8 Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een babynaam!

Ga jij binnenkort bevallen en ben je nog aan het twijfelen over de naam? Misschien helpen onderstaande punten je, zodat je in ieder geval weet waarop je moet letten bij het kiezen van een babynaam. Misschien valt er zo al een naam af en blijft er eentje over die helemaal perfect is. Overigens moet je altijd zelf weten hoe je jouw kindje gaat noemen. Als het té absurd is, dan zal de ambtenaar van de burgerlijke stand aangeven dat die naam toch echt te ongepast is.

 1. Vreemde betekenis in buitenland

  Sommige namen klinken geweldig, maar hebben in het buitenland een minder fijne betekenis. Bij een vriendin van mij betekent de naam van haar zoontje in het Duits ‘idioot’. Een meisje bij mij op de middelbare school had een naam die in het Spaans ‘kikker’ betekent. Ook niet zo fijn. Dus: check even in Google translate of de naam niet een rare betekenis heeft.

 2. Leuk voluit en afgekort

  Houd er rekening mee dat namen bijna altijd afgekort worden. Dus is het wel zo handig dat je de afkorting van de naam ook leuk vindt. Je kind Suzanne noemen terwijl je Suus verschrikkelijk vindt, is dus niet handig.

 3. pricewise energie banner
 4. Let op de letters!

  Ga je jouw kind meerdere namen geven let er dan op dat de namen, en dan met name de eerste letters van die namen, geen raar woord vormen. Bijvoorbeeld Lucas Uranus Leonardo de Winter. Op de post staat er dan L.U.L. de Winter. Het zou nog erger zijn als de achternaam ‘de Behanger’ was.

 5. Match met de achternaam

  Vergeet ook niet even te bedenken of de combinatie voor- en achternaam geen vaag woord vormt. Ken je de schaamnaam van de Coen & Sander show? Je wilt toch niet dat je kind daarbij komt te staan? Voorbeeld van schaamnamen: Inge Hol, Han Burger, Ka Ching, Cor Vet of Ben Bouten.

 6. Heb jij nog goede tips om op te letten bij het kiezen van een babynaam?

  tips kiezen babynaam

 7. Is de naam ook voor later?

  Sommige namen zijn super leuk als je kind nog klein is, maar wat minder geschikt voor een volwassen persoon. En misschien al helemaal niet als die volwassen persoon ook nog een hele serieuze baan heeft zoals officier van justitie. Denk bijvoorbeeld aan namen als Pimmetje of Binkie.

 8. Let op rare spelling of uitspraak bij het kiezen van de babynaam

  Soms willen ouders wat anders dan anderen en geven een naam een aparte spelling. Misschien leuk voor jullie, maar absoluut niet leuk voor je kind. Die kan namelijk zijn of haar hele leven lang de naam blijven spellen of hij/zij ziet telkens dat de naam verkeerd is gespeld. Best frustrerend.

  Het kan ook zijn dat je in het geheel een aparte naam kiest die niet vaak voorkomt. Je kind loopt dan tegen hetzelfde probleem aan. Bedenk dus altijd goed of je dit wel wilt.

 9. banner autogordel zwangere vrouwen
 10. Internationale naam of niet?

  Zijn jullie van die echte wereldreizigers of hoop je stiekem dat jouw kind het helemaal gaat maken in het buitenland? Let hier dan op bij het kiezen van een babynaam. Een oer-Hollandse naam is super leuk, maar soms kunnen buitenlanders dit gewoon niet hun mond uit krijgen. Of het wordt heel vreemd uitgesproken. Hier vind je de populairste babynamen wereldwijd!

 11. Hoe vaak gaat de naam voorkomen?

  Zoals ik in het begin al zei vinden mijn man en ik een naam mooi die al jaren in de top 5 staat. En daarom kiezen wij niet voor die naam. De keuze is geheel aan jou, maar als je niet wilt dat jouw kind Julia nummer 3 is in de klas, dan moet je toch echt voor een andere naam kiezen.

Babynaam vertellen of geheim houden! Wat doen jullie?banner vitamine-D kind

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!