“babydeals
Nieuws

Dit waren de populairste babynamen van 2020!

Het is weer zover. Op 7 januari zijn de populairste babynamen van 2020 bekend gemaakt. Waren het de namen die we verwacht hadden? Namen die we al kenden, of juist allemaal nieuwkomers? En, zit de naam van jullie (toekomstige) baby er bij? We zetten de meest populaire babynamen van vorig jaar en de verwachtingen voor komend jaar voor je op een rijtje.

monuta banner sponsored

Dit waren de populairste babynamen van 2020!

Voor de jongens geldt dat van de 10 namen er al 7 sinds 2016 in de top 10 staan. Er is dus de laatste jaren weinig verschuiving te zien in de populairste jongensnamen.

Top 10 jongensnamen van 2020

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam, stond in 2019 ook in de top 10.
 4. Lucas
 5. Daan
 6. Finn
 7. Levi
 8. Luuk
 9. Mees, nieuw in de top 10!
 10. James,was in 2019 ook in de top 10 te vinden.top 10 babynamen van 2020 volgens svb

Top 10 meisjesnamen van 2020

Voor de meisjes geldt eigenlijk hetzelfde als voor de jongens. Er zijn twee nieuwkomers in de top 10 en een oude bekende. Voor alle andere namen geldt dat ze al voor het 5e jaar op rij in de top 10 van populairste babynamen te vinden zijn!

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie
 6. Sam, nieuw in de top 10!
 7. Zoe
 8. Sara
 9. Nora, stond in 2018 nog op nummer 10, maar was in 2019 even verdwenen.
 10. Yara, nieuw in de top 10 dit jaar!
banner billendoekjes waterwipes

Klopte onze voorspelling?

In oktober 2019 deden wij alvast een voorspelling voor het jaar 2020. Soms zijn er jaren bij dat er weinig verandert in trendy babynamenland. En zo is dat ook nu een beetje het geval. Meisjesnamen die eindigen op een -a. Die waren al populair en gaan dat blijven. Zo dachten we. En ook in de top tien van 2020 staan er maar liefst 6 meisjesnamen in die eindigen met de -a.

De korte stoere voornamen zijn ook nog steeds hip. De eerste naam die meer dan twee lettergrepen heeft, staan zelfs op plek nummer 33 (Benjamin). Internationale namen zouden ook veel gegeven worden, maar deze bleken toch een beetje achter te blijven. Behalve James zijn er weinig internationale namen te vinden. Ook de dubbele namen zijn niet zo populair geworden dan we bij voorbaat gedacht hadden.

Wat is de verwachting voor 2021?

De verwachting is nog steeds dat er veel Internationale namen gegeven gaan worden. Misschien niet in de top 10, maar toch. Je ziet steeds meer bijzondere namen voorbij komen op sociale media en in geboorte advertenties. Namen als Abigail, Dean en Scott worden steeds populairder.

De dubbele namen zie je ook nog steeds voorbij komen, zoals Zara-Lizzy en Jackie-Rey. Maar ook unisex namen stijgen in populariteit. Daan, Kris en Rene(e) zijn namen die zowel voor meisjes als jongens kunnen. Toch denken we dat de klassieke, langere namen ook wat meer in opkomst zijn. Lotte wordt weer Charlotte en Thijs wordt weer Matthijs.

Dat de klassieke namen populair blijven is bijna niet meer weg te denken. Meisjesnamen met die eindigen op een -a zullen nog steeds gegeven worden. En of de top 10 van jongensnamen iets meer zal veranderen? Wij zijn benieuwd. Zou de trend van 2021 weer overeenkomen met de populairste babynamen van 2020? Of zou de top 10 er volgend jaar eindelijk weer eens een beetje anders uit zien? We zijn heel benieuwd naar jullie voorkeuren, een klassieke, misschien wel oud-hollandse babynaam, die veel gegeven wordt? Of gaan jullie voor iets aparts wat je niet zo vaak hoort?cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!