banner cheezzbaby 728x200
Kraamtijd

Tien keer het leukste aandenken aan de zwangerschap!

Een zwangerschap is een hele bijzondere periode in je leven. Of je het nu voor de eerste keer mee maakt, of je bent al vaker zwanger geweest. Het blijft bijzonder. Dat er in jouw buik een klein mensje aan het groeien is. Die buik die steeds groter wordt en dat kindje dat steeds dichterbij komt. Het is dan ook erg leuk om een aandenken aan de zwangerschap te hebben. Maar, wat is nou leuk?

beste babyfoon bol.com

Tien keer het leukste aandenken aan de zwangerschap!

 1. Echo verwerken in een sieraad

  Het krijgen van een echo is altijd een spannend moment. Je krijgt de foto’s mee als je naar huis gaat, maar wat doe je daar nou mee? Waarschijnlijk plak je ze in en kijk je er misschien niet meer naar om. Zo jammer! Een mooie manier om een echo niet te vergeten is door deze te verwerken in een sieraad. Bijvoorbeeld in een armband.
 2. Zwangerschap invulboek

  Nu je zwanger bent denk je dat je deze periode nooit meer gaat vergeten. En dat is natuurlijk ook zo. Maar de details zullen toch echt verwateren in de loop van de tijd. Daarom is het leuk om een 9 maanden boek in te vullen. Zo kan je later teruglezen waar je ook al weer mee bezig was, hoe je je voelde. Ook leuk om te vergelijken bij een latere zwangerschap. Kijk hier voor de leukste dagboeken!

 3. Vakantie

  De babymoon is hartstikke hip. En heel relaxt, als je zwanger bent van je eerste kindje tenminste. Toen ik zwanger was van Yinthe gingen we naar Zakynthos. De wetenschap dat dit onze laatste vakantie met zijn tweeën was vond ik heerlijk.

  We genoten optimaal van de rust, het zwembad en de mooie omgeving. Klein nadeel was wel dat ik alle Ouzo moest afslaan die ons na het eten werd aangeboden. 😉

 4. hema baby kinderkleding
 5. Brief of email

  Misschien wel een van de leukste aandenken aan de zwangerschap! Schrijf een brief aan jezelf, of een brief aan je baby! Allebei kan natuurlijk ook. Naast een brief kan je ook een email adres voor de baby aanmaken en stuur hem of haar regelmatig een mailtje.

  Vertel hoe je je voelt, waar je mee bezig bent. Wat er allemaal speelt in je leven en hoe je de toekomst voor je ziet. Wat verwacht je van het moederschap? Heb je een voorstelling van hoe je kindje eruit gaat zien? Leuk om later terug te lezen.

 6. Fototijdschrift als aandenken aan de zwangerschap

  Waarschijnlijk maak je veel foto’s tijdens je zwangerschap. Misschien heb je een zwangerschap fotoshoot gedaan of maak je elke week en buikfoto zodat je kunt zien hoe je buik groeit in de loop van de zwangerschap. Maak ook ‘gewone’ foto’s, van het dagelijks leven. Misschien kopen jullie wel een nieuwe auto, of ga je het huis verbouwen.

  In plaats van een fotoboek kan je ook een tijdschrift laten drukken met je foto’s erin. Een naslagwerk van je zwangerschap, waarin je van maand tot maand bij kunt houden wat er allemaal aan de hand was. Laat er meteen twee afdrukken, een voor jezelf en een voor je baby.

 7. Beschrijfbaar meetlint

  Hoe leuk is dat als aandenken aan de zwangerschap? Een meetlint waarop je de groei van je buik bij kunt houden. Je kunt er op schrijven hoe je voelt en wat je mee maakt. Maar je kunt er ook de groei van je kindje op bijhouden als de baby eenmaal geboren is.

 8. meetlint groei zwangere buik

 9. Baargoud

  In sommige kringen en landen heel normaal. Als je een baby op de wereld hebt gezet krijg je daarvoor een ‘beloning’ in de vorm van goud. Baargoud noemen we dat.

  Dit kan van alles zijn, een ring, armband of ketting. Maar er zijn tegenwoordig ook heel veel mama sieraden te krijgen die je helemaal persoonlijk naar wens kunt samenstellen. Bijvoorbeeld een sieraad met naam van je kindje met geboortedatum of in de vorm van een geboortesteen.

 10. Persoonlijke illustratie

  Zoek een goede tekenaar en laat jezelf vastleggen in een mooie illustratie. Een leuk aandenken om in te lijsten.

 11. 3D Beeld van je zwanger figuur

  Een heel bijzonder aandenken is een 3D beeld van je zwangere buik. Er zijn allerlei verschillende stijlen mogelijk, van matzwart tot brons. Er wordt een scan van je lichaam gemaakt zodat het beeld exact hetzelfde is als jij. Als dat geen bijzondere herinnering is?!

 12. Timelapse video als aandenken

  Maak jij elke week een foto van je buik? Als je een beetje handig bent met de computer kan je hier een hele leuke timelapse video van je zwangere buik van maken. Het mooiste is om dan elke keer een zelfde foto te maken, op dezelfde plek. Op die manier kan je echt zien hoe je buik groeit.

Lees ook: Tips om de herinneringen te bewaren van je baby of peuter!

Ga jij je zwangere buik missen als je baby geboren is? Of ben jij juist hartstikke blij dat je weer ‘jezelf’ bent en alle bewegingsvrijheid terug hebt? Misschien kan je niet wachten tot de baby geboren is, of vind je het juist heerlijk om zwanger te zijn. Hoe je het ook ervaart, bijzonder is het sowieso. Daarom is een aandenken aan de zwangerschap echt een must. Zodat je ook de details van deze bijzondere tijd nooit meer gaat vergeten.

Lees ook: 10 Manieren om baby herinneringen te bewaren!banner vitamine-D kind

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!