luieraanbiedingen header
Kraamtijd

Kraamcadeau kopen tips

Is iemand uit je omgeving net bevallen en ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Als het moment eenmaal daar is, zal je er vast achter komen dat een kraamcadeau kopen soms lastiger is dan je denkt. Zeker wanneer je zelf nog geen kinderen hebt. Veel mensen komen aanzetten met kleertjes of knuffels, maar eigenlijk zijn dat niet de meest handige cadeaus. Lees hier meer over welke presentjes wel altijd op prijs worden gesteld en bekijk onze tips voor unieke kraamcadeaus. Zo weet je zeker dat jouw kraamkado niet achterin de kast belandt!

prenatal extra korting banner

Inspiratie nodig? 15 Tips: Wat koop je voor een pasgeboren baby?

Handige kraamcadeaus die altijd goed zijn!

Origineel zijn is leuk, maar soms zijn het juist de praktische cadeaus die het meest gewaardeerd worden. Deze cadeaus zijn namelijk altijd nodig!
kraamcadeau kopen tips

 1. Babykleding

  Misschien denk je in eerste instantie dat iedereen dat al geeft en dat het dus absoluut geen origineel kraamcadeau is. Maar dat maakt niet uit. Een baby kan hoogstens 2 dagen achter elkaar hetzelfde aan en dat is meer een uitzondering dan de regel. Dus is het handig om een flinke lading kleertjes te hebben. Scheelt meteen een aantal wasbeurten per week!

  Belangrijke tips voor als je babykleding geeft:

  1. Koop niet het aller kleinste maatje.. Daar is de baby binnen een paar weken alweer uit gegroeid.
  2. Let op de seizoenen! Ook wanneer je iets ‘op de groei’ koopt. Kan de baby een trui die je gekocht hebt over een paar maanden pas aan? Houd er dan rekening mee dat het dan niet hartje zomer is!
  3. Zorg dat het in de smaak valt bij de ouders. Houd de moeder niet van glitter en roze dan is een roze shirtje met strikjes waarschijnlijk niet de beste optie.
  4. Koop geen babykleding met een capuchon. Ook geen hooggesloten hals zonder knoopjes of iets met een rits. Baby’s liggen voornamelijk in hun bedje en dan is comfortabele kleding die makkelijk aan en uit getrokken kan worden het belangrijkste!
  cheezzbaby banner

  Weet je echt niet welke babykleding je kunt kopen? Een tegoedbon van een leuke kledingzaak is dan altijd goed!

  Kijk hier voor nog meer babykleding tips

 2. Babykleding: Alles van hydrofiel

  Hydrofiel is luchtige en super absorberende stof die ideaal is voor baby’s. Er worden verscheidene dingen gemaakt van dit multifunctionele stofje zoals washandjes, hoeslakens, doeken en luiers. Als je iets koopt van dit stofje zit je altijd goed!

 3. Praktisch en uniek: een luiertaart

  Nog iets waarvan een kersverse moeder nooit teveel kan hebben: luiers. Je kunt natuurlijk een pak luiers in een mooi papiertje inpakken en geven, maar dat is misschien een beetje een lomp cadeau. Als je een origineel kraamcadeau wilt geven maak je zelf een luiertaart. Te veel gedoe (wat begrijpelijk is) dan kun je ook een luiertaart kopen!

 4. Kraamcadeau kopen voor mama

  Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien en geen cadeaus kopen voor de baby, maar een cadeau voor de moeder. De moeder heeft natuurlijk flink wat doorgemaakt tijdens de zwangerschap en de bevalling.

  Nu de kleine er is zullen de wallen onder haar ogen voorlopig alleen nog maar groeien. Help de moeder daarom met ontspannen en koop wat heerlijke verzorgingsproducten zoals gezichtsmaskertjes, lekkere bodylotion of een scrub of geef haar een bezoekje aan de sauna cadeau.

Originele kraamcadeau tips!

 1. Fotoalbum maken

  Wil je origineel uit de hoek komen en heb je er geen problemen mee om wat tijd in je kraamcadeau te steken? In plaats van een kant-en-klaar cadeau te kopen kun je ook een kraamcadeau zelf maken.

  Denk bijvoorbeeld aan een baby fotoalbum waarbij je in je ontwerp mooie pagina’s maakt voor speciale gebeurtenissen. Zoals de eerste kerst, verjaardag, stapjes of schaterlach van het kindje. Laat ook ruimte over voor de ouders om er iets bij te schrijven. Op de manier maak je een geweldig fotoboek die vol met herinneringen komt. Dit zal het kindje zijn of haar hele leven nog met zich meedragen.

 2. Familie stukken

  Is de kersverse moeder je zus of je dochter? Dan ben je al helemaal in de gelegenheid om een origineel en uniek kraamcadeau te geven, namelijk een familie-erfstuk. Denk aan oude speeltjes van je oma, oude boeken of misschien een mooie wieg of schommelstoel. Deze spullen hebben ontzettend veel emotionele waarde en daarnaast zijn ze vintage en dat betekent dat je meteen een hip kraamcadeau hebt gegeven! Vintage spullen zijn namelijk weer helemaal hot!

 3. Kraamcadeaus met naam

  Een kraamcadeau wordt meteen bijzonder als de naam van de kleine spruit erop staat. Je kunt een kraamcadeau kopen en deze personaliseren. Denk aan de volgende spullen:

  • Spaarpotjes met naam;
  • Kettinkje met naam;
  • Bestekje;
  • Zilveren rammelaar (wel wat duurder);
  • Herinneringen doosje (voor de eerste tandjes, haarlokje et cetera);
  • Dagboekje voor later.

  Check wel altijd bij anderen, bijvoorbeeld de moeder of zussen van de moeder, of ze niet ook hetzelfde cadeau in gedachten hadden.

Kraammand maken

Heb je wel eens van een kraammand gehoord? Het is namelijk traditie om de moeder een kraammand te geven die ongeveer 8 tot 10 kraamcadeaus bevat. De bedoeling is dat de moeder elke dag een cadeau openmaakt, maar het kan natuurlijk ook in één keer.

In deze kraammand kun je alle kraamcadeaus doen die we bijvoorbeeld in deze blog hebben benoemd. Probeer de cadeaus wel afwisselend te houden. Geef je de kraammand met andere dames, stem dan onderling af wie wat geeft. En vergeet ook niet een paar cadeautjes voor de moeder van de baby en vader erbij te doen!

Hoe weet je zeker dat je een goed kraamcadeau geeft?

Wil je het echt goed doen? Vraag dan aan de moeder om een verlanglijst kraamcadeau. Een baby heeft ontzettend veel spullen nodig en het kan zijn dat de moeder het erg fijn vindt als ze een aantal spullen krijgt van haar vrienden of familie. Op die manier hoeft ze niet alles zelf aan te schaffen. Misschien zit ze eerder te wachten op een goed kolfapparaat dan de zoveelste knuffel.
Vragen om een verlanglijst is dus altijd het beste bij een kraamcadeau kopen.

Bh keuzestress banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019