bannerbolsale
Mamma

Leuke cadeautips voor de mama van een baby!

Als iemand in jouw omgeving een baby heeft gekregen, wil je natuurlijk graag op kraambezoek en dan kom je niet met lege handen. Maar waar worden mama’s van pasgeboren baby’s nu eigenlijk echt blij van? We geven je leuke cadeautips voor de mama van de baby!

prenatal extra korting banner

Cadeautjes voor de baby

Veel moeders vinden het heerlijk om spulletjes voor de baby te kopen en dus ook te krijgen. Maar ze zullen ongetwijfeld ook al heel veel in huis hebben en je wilt liever geen dubbel cadeautje geven. Met de volgende cadeaus voor de baby zit je altijd goed.

 1. Baby armbandje

  Hoe lief is het, zo’n klein schattig baby armbandje. Misschien heb je die van jezelf ook nog wel. Wist je dat je ook leuke twinning armbandjes hebt? Zo kunnen mama en de baby (en misschien ook wel de grote zus) allemaal hetzelfde armbandje dragen.

 2. babyshower glove handschoen

  De shower glove om samen veilig te douchen

 3. Baby Shower Glove

  Een douche handschoen. Want zeker voor nieuwe ouders kan douchen met zo’n klein, glibberig baby’tje allesbehalve ontspannen zijn. Met zo’n handschoen heb je meer grip en kan je je kindje beter vasthouden onder de douche. Lees hier meer over veilig douchen met een baby.
 4. Babyfotoshoot

  Een newborn fotoshoot is iets wat je als moeder nooit meer vergeet. En je kindje is ook maar zo kort klein, dat moet je toch (laten) vastleggen? Geen zin om naar een fotostudio te gaan? Er zijn ook veel fotografen die aan huis komen en in de eigen omgeving prachtige foto’s maken.

 5. Gepersonaliseerde slinger

  Je gaat in ieder geval een keer per jaar slingers ophangen de komende pak hem beet 15 jaar. Dan kan een mooie stoffen slinger met de naam van je kindje nog wel eens van pas komen!

 6. Voorleesboeken

  Iedere mama droomt ervan om haar kindje heerlijk voor te kunnen lezen. De mooiste voorleesboeken die iedereen kent, zoals Otje, Pluk van de Petteflet en Jip & Janneke blijven leuk.

Kan je niet kiezen? Maak dan een kraammand! Hierin kan je allerlei kleine cadeautjes stoppen waarvan de mama er elke dag een mag uitpakken. Heerlijk vond ik dat om iedere dag weer een nieuw pakje te openen in de kraamweek.

banner billendoekjes waterwipes

Leuke cadeautips voor de mama van een baby!

Het is natuurlijk ook heel fijn om gewoon een cadeautje voor mama te kopen en even niet voor de baby. Ze heeft een topprestatie neergezet en mag zelf ook wel even lekker verwend worden.

 1. Badjas

  De nieuwe mama moet waarschijnlijk heel vaak haar bed uit, om te voeden of een flesje te maken. Een fijne, zachte en warme badjas is dus eigenlijk een must-have.

 2. Droogbloemen

  Een bos bloemen op tafel is altijd fijn en staat feestelijk, maar bloemen hebben water nodig, en aandacht. En de meeste aandacht zal toch echt naar de baby gaan. Dan zijn droogbloemen dus een echte uitkomst!

 3. Fijne zeep en handcrème

  Handen wassen is iets wat je als jonge moeder heel vaak gaat doen. Je hebt dan ook al snel geen handen meer over, dus een goede zeep en vooral een fijne handcrème kunnen echt van pas komen.

 4. Fotoprinter voor smartphone

  Misschien niet de meest romantische kadotip voor de mama van een baby. Maar vanaf het moment dat de baby geboren is, maakt de camera op de smartphone overuren. Veel van die foto’s blijven gewoon op de telefoon staan, zonde! Met een fotoprinter kan je gemakkelijk foto’s printen vanaf je telefoon.

 5. Voucher voor schoonheidssalon

  Echte me-time voor een nieuwe moeder is schaars, dus een bezoekje aan de schoonheidssalon gaat zeker welkom zijn.
Cadeautips wat een nieuwe moeder echt graag wil!

Onderstaande cadeautips voor de mama van een baby zijn misschien geen “echte cadeaus” maar ze worden zó gewaardeerd. Een kleine moeite voor als je er toch bent.

 1. Douchen!

  Ga je op kraambezoek en durft de nieuwe mama haar baby uit handen te geven? Bied dan aan dat je best even op wilt letten, zodat ze fijn even onder de douche kan. Zonder dat ze bang hoeft te zijn dat de baby gaat huilen.

 2. Eten om op te warmen

  Vraag een nieuwe moeder wat ze gaat eten en ze weet het vaak niet. Rond etenstijd willen alle baby’s aandacht en dan schiet koken er nogal eens bij in. Neem daarom wat te eten mee! Een ovenschotel die alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden, of een lekkere pan soep. Alles wat eetbaar is, is welkom.

 3. Neem de oudere kinderen even mee

  Heeft de nieuwe moeder al een kindje (of twee)? Neem die dan lekker even mee naar buiten. Naar de speeltuin, kinderboerderij of even een ijsje eten. Al is het maar een uurtje. Het is heerlijk om even alleen met de baby te kunnen zijn als je al oudere kinderen hebt.

 4. Schoon bed

  In en rondom het bed wordt veel geleefd in een kraamweek. Hoe fijn is het dan om in een schoon bed terecht te komen? Dus ook een nieuw dekbedovertrek en een mooi opgemaakt bed is al een top cadeau!

 5. Warme koffie

  Iets wat veel nieuwe moeders niet gaat lukken is warme koffie drinken. Neem warme koffie mee als je op bezoek gaat, of zet zelf even koffie en neem de baby over tot de nieuwe mama haar koffie op heeft. Een taartje erbij is ook best een goed idee natuurlijk.

Wat wil een nieuwe moeder nou echt graag krijgen als kraamcadeau? Natuurlijk is dit per persoon heel verschillend. Maar aan deze cadeautips voor de mama van een baby ga je vast iets hebben als je met een origineel cadeau wilt komen.cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019