sale kleertjes header
Baby

Baby fotoboek maken: zo zet je de tijd even stil!

Het krijgen van kinderen is een geweldige ervaring voor elke ouder, maar soms gaat de tijd wel erg snel. Kleintjes groeien enorm hard en voor je het weet zetten ze hun eerste stappen, zeggen ze hun eerste woordjes en gaan ze uiteindelijk naar school. De tijd vliegt, maar door een baby fotoboek maken van jouw kleintje, kun je hem toch even stilzetten! Met een baby fotoboek kun je namelijk het eerste jaar van jouw kleintje toch wat langer vasthouden. Geen zin om dagenlang te knippen en plakken? Dan kun je jouw baby fotoboek online maken. Tips hoe je het beste jouw baby fotoboek maakt, vind je hier!

cheezzbaby banner

Baby fotoboek maken tips:

 1. Verzamel genoeg babyfoto’s

  Een baby fotoboek zonder foto’s is geen babyfotoboek. Het is dan ook enorm belangrijk dat je ervoor zorgt dat je genoeg beeldmateriaal hebt om jouw fotoboek te vullen. Dat begint natuurlijk met het maken van foto’s.

  Zorg dat je altijd een camera in de buurt hebt om de écht speciale momenten – eerste stapjes, een knuffel van papa, een zoen van oma of de eerste keer naar de dierentuin – te fotograferen. Varieer door het maken van close-up’s, het wisselen van standpunt en zorg dat je echt niks mist!

 2. baby fotoboek maken tips

 3. Baby fotoboek maken in chronologische volgorde

  Wanneer je al jouw foto’s hebt verzameld kun je deze gaan sorteren en ordenen. Het leukste is om jouw babyfotoboek in chronologische volgorde in te delen. Zo kan je wanneer je het fotoboek doorbladert de groei van jouw kleintje zien. Je kunt dit indelen in weken, maanden of gebeurtenissen.
  Wil je het helemaal goed doen? Zorg dan dat je de exacte data hebt van wanneer de foto gemaakt is: zo weet je zeker dat het boek in de juiste volgorde komt!

 4. baby fotoplakboek

 5. Baby fotoboek maken door vormen te gebruiken

  Als je de babyfoto’s plaatst in een digitaal fotoboek kun je deze in verschillende vormen uitsnijden. Deze functie is de digitale vervanging van jouw schaar. Je kunt kiezen uit veel verschillende vormen als: wolken, driehoeken, vierkantjes en nog veel meer. Ontzettend handig en veel minder gedoe dan je foto’s met een schaar uitknippen! Hiermee kun je dus eindeloos variëren en jouw fotoboek zo inrichten als jij dat wilt!

 6. digitaal babyalbum maken eerste jaar

 7. Werk met achtergronden

  Nadat je het fotoboek hebt gevuld met alle foto’s kan je de lay-out van jouw fotoboek gaan aanpassen. Dit kan je doen door gebruik te maken van de achtergronden die beschikbaar zijn in de software waarin je jouw fotoboek maakt. Vind je deze niet leuk, dan beschikt de software vaak over de mogelijkheid zelf bestanden te uploaden als achtergrond! Superleuk en persoonlijk dus!

  Kies voor speelgoed, de handjes van jouw kleintje of een leuk pastelkleurtje. Je kan zo dus een baby fotoboek maken wat helemaal bij jouw dreumes past. Achtergronden kun je vaak zelf uploaden in de software of kiezen uit de beschikbare achtergronden in de software.

Heb je zelf nog baby fotoboek maken tips die je wilt delen met ons? Laat dan hieronder je reactie achter


aerosleep babymatras veilig slapen

Reageer

vadersschapsverlof 2019