“de
Baby

Je baby leren lopen doe je zo!

Hoe ouder je baby wordt, hoe meer hij of zij in beweging komt. Het begint met dat je baby zichzelf kan omdraaien gevolgd door langzaamaan kruipen als ze 3 maanden oud zijn. De volgende stap is dat je baby gaat staan en langs de meubels gaat schuifelen. Gemiddeld zetten de meeste baby’s de eerste stapjes als ze tussen de 9 maanden tot 1 jaar oud zijn. Helemaal zelfstandig rondstappen kunnen de meeste baby’s als ze ongeveer 1,5 jaar oud zijn. Op zich geeft je baby zelf aan wanneer hij of zij klaar is om de wereld verticaal te verkennen. Maar er zijn wel wat dingen die kunt doen om zo je baby leren lopen!

cheezzbaby blackfriday banner

Baby leren staan en optrekken

De eerste stap naar daadwerkelijk lopen is dat je baby zichzelf gaat optrekken. Zo leert hij of zij zichzelf te staan en ziet de wereld er in één keer heel anders uit! Hierna zal je baby zich proberen te verplaatsen.




Om het leren lopen te stimuleren kun je het voor je baby makkelijker maken door meubels dichter bij elkaar te zetten. Zo kan je kindje zichzelf voortbewegen terwijl hij of zij grip heeft van de meubels. Pas wel op voor scherpe randjes en uitstekende tafelpunten en gebruik bescherming. Zorg er daarnaast voor dat je baby de eerste bewegingen niet op een spekgladde vloer maakt en dat er geen objecten in de weg liggen.

banner babypark sale

Baby helpen leren lopen

Je baby leren lopen moet soepel en vanzelf gaan. Het is niet de bedoeling dat je gaat dwingen. Het gevaar is dan dat je de natuurlijke ontwikkeling van je baby in de weg gaat staan en je baby er alleen maar bang van wordt. Maar er zijn wel manieren waarbij je het leren lopen kunt stimuleren. Hiervoor hebben we een klein stappenplan bedacht.
baby leren lopen schema

Leren lopen schema

Wil je jouw baby leren lopen of het leren lopen stimuleren? Volg dan ons korte leren lopen schema op. Houd er wel rekening mee dat ieder kind anders is. De ene pakt het sneller op dan de ander. Blijf in ieder geval altijd je baby aanmoedigen en goed oefenen.

 • Stap 1: Schaf een wipstoel aan

  Je baby traint ook de beenspieren terwijl hij of zij lekker wipt op een goede wipstoel of baby bouncer. Deze stoeltjes zijn geschikt voor baby’s vanaf 4 of 6 maanden. Je vindt ze hier.

 • nunaleaf wipstoel met motor

  Deze design wipstoel van Nuna Leaf zal niet misstaan in jouw interieur. Wist je dat ze een motortje hebben om je baby in slaap te wiegen?

 • Stap 2: Leg speelgoed buiten bereik

  Je kunt jouw baby stimuleren om te gaan lopen als je het speelgoed wat verder weg legt, maar dichtbij genoeg zodat hij of zij het kan zien liggen.

 • Stap 3: Baby leren zitten

  Als je baby kan staan, leer hem of haar dan ook om weer te gaan zitten door zachtjes de knietjes te buigen terwijl je blijft ondersteunen.

 • Stap 4: Biedt houvast

  Begint je baby met de eerste stapjes te zetten, zet de meubels wat dichter bij elkaar zodat er meer houvast is en het leren lopen makkelijker gaat.

 • Stap 5: Loopwagen

  Als je baby zich al heeft verplaatst met behulp van de meubels, is het tijd voor de volgende stap. Koop een loopwagen zoals een kinderwagen of boodschappenkar die je baby vooruit kan duwen. Zorg er wel voor dat het een stevige loopwagen of loopkar is en er goede handgrepen op zitten. Zoals onze top 3 met de beste loopstoel of deze.

 • Stap 6: Samen met je baby aan de wandel

  Je baby leren lopen gaat ook heel goed als je zelf met je kindje aan de wandel gaat. Laat je baby jouw vingers vastpakken en laat hem of haar zichzelf omhoog hijsen. Ga vervolgens samen wat lopen terwijl je jouw baby je vingers laat vasthouden of hem of haar vasthoudt onder de armen.

babyschoenen kopen tips

Baby leren lopen schoenen

In het begin is het niet nodig om speciale babyschoenen aan te schaffen voor die eerste stapjes binnenshuis. Het is zelfs goed voor de ontwikkeling van je baby om hem of haar gewoon op blote voeten te laten stappen. Heb je een koude of gladde ondergrond? Koop dan sokjes met antislip.

Is je baby zover dat zij of hij ook naar buiten kan?

Koop dan lichte en flexibele schoentjes. In het begin is het belangrijk dat de spieren in de voeten, benen en enkels zich goed kunnen ontwikkelen en je baby een goede balans kan vinden.

Leren lopen schoenen kopen

Je kan natuurlijk naar de lokale schoenen winkel gaan bij jou in het dorp maar de kans is groot dat je dan maar een beperkte keuze hebt in baby schoenen. Makkelijker is het om te kiezen voor een online baby schoenen specialist met een ruim assortiment aan baby schoenen en baby slofjes.
Kijk hier voor meer tips over schoenen kopen!

Lees ook: Wanneer gaat een baby praten?



beste babyfles banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!