“babydeals
Baby

De eerste babyschoenen voor de eerste stapjes! Waar let je op?

De ene baby zet zijn eerste stapjes al voor hij een jaar oud is. Maar er zijn ook kindjes die rustig aan doen en ongeveer anderhalf zijn als ze gaan lopen. Wat in beide gevallen het meest belangrijk is, zijn die eerste babyschoenen voor de eerste stapjes. Je wilt natuurlijk wel dat de voetjes van jouw baby zich goed kunnen ontwikkelen.

banner moederfiets fietsvoordeel

Babyslofjes of babysokjes voor de eerste periode!

Babyschoentjes zijn een van de meest gegeven kraamcadeaus. Maar zo heel logisch is dat niet, want jouw kleine newborn heeft natuurlijk helemaal nog geen schoenen nodig! Pas als je kindje buiten gaat lopen, gaat hij echte loopschoentjes nodig hebben. Tot die tijd kan jouw baby prima sokjes of babyslofjes dragen om de voetjes warm te houden.

Babyslofjes zijn speciaal ontwikkeld voor liggen, zitten en kruipen. Kortom: ze zitten lekker en niet in de weg als je kindje wil bewegen. Ook hebben ze een antislipzool voor als jouw baby binnen in huis op de gladde vloer wil gaan lopen.

prenatal banner weekaanbiedingen

Wat zijn de beste eerste schoenen voor de baby en wanneer koop je ze?

Als de baby zijn eerste stapjes gaat zetten, zal je zien dat hij zijn teentjes krom zet. Dit doet hij om meer grip te hebben op de vloer. Daarom is het eigenlijk het beste om jouw baby zijn eerste stapjes te laten zetten op blote voeten. Is het daar te koud voor? Dan zijn antislip sokjes of babyslofjes perfect.

Pas als je kindje 2 à 3 weken los kan lopen en ook buiten wil lopen, wordt het tijd om schoentjes te kopen. Sommige moeders kiezen ervoor om alvast babyschoentjes op de groei te kopen. Maar het lastige hiervan is dat je nooit weet welke schoenmaat je kindje nodig heeft wanneer hij echt gaat lopen.

Bij babyschoenen is het belangrijk dat ze flexibel en soepel zijn en de ontwikkeling van de voetjes niet verstoren!

beste eerste schoenen voor de baby

Waar let je op bij het kopen van de eerste babyschoenen voor de eerste stapjes?

 1. De zool

  Een heel belangrijke eigenschap voor de juiste babyschoen is dat de zool flexibel en buigbaar is. Als de zool niet kan meebewegen is het voor je kindje moeilijk om te lopen. Ook moet de zool niet te glad zijn, zodat de baby niet uitglijdt.

 2. Het materiaal

  Zorg dat de schoentjes van soepel materiaal zijn. Zoals leer, suède of canvas. Kies liever niet voor lak of plastic. Want ja, ook die kleine babyvoetjes kunnen zweten.

 3. De pasvorm

  Jouw kindje moet genoeg ruimte hebben rondom de tenen. Als het schoentje wat steviger zit rondom de hiel en enkel, zorgt dat ervoor dat jouw baby minder snel kan zwikken en staan de voetjes mooi recht.

 4. Gemak

  Het is handig als je de schoentjes gemakkelijk kunt aantrekken. Maar het is misschien nog wel beter dat ze niet zo gemakkelijk uit gaan! Je zult niet de eerste moeder zijn die na een fietstochtje terugkomt met 1 schoen. En of je nu in de sale hebt geshopt of niet, dat is toch wel letterlijk weggegooid geld.
Welke maat babyslofjes en babyschoenen per leeftijd?

Je kunt nooit klakkeloos van tevoren weten welke maat je baby gaat hebben. Het ene kind is namelijk nog steeds het andere niet. En de schoenmaat van je kind bepalen is wel erg belangrijk.

Daarom is het verstandig om de voetjes van je baby te laten meten in een schoenenwinkel. Als een schoentje te groot is ondersteunt hij niet goed en zit hij niet lekker. Maar een te klein schoentje doet pijn en knelt de voet af, wat niet goed is voor de ontwikkeling.

Een babyvoetje groeit ongeveer 1 maat per 2 tot 3 maanden. Controleer daarom af en toe of het schoentje niet te klein is, dat zal je baby nog niet zelf kunnen aangeven. Druk met je vinger op de teentjes om te voelen of ze al helemaal voorin zitten. Is dat lastig? Steek dan je vinger achter de voet van je kindje, past dat niet? Dat wordt het tijd voor nieuwe stapschoentjes.

Schoenmaat van de baby: tabel met leeftijd

Hieronder vind je een tabel met een indicatie van de juiste schoenmaat van je kind zodat je het babyvoetje thuis kan opmeten.
schoenmaat baby tabel

Meer weten over babymaten? Kijk dan hier voor welke babymaat bij welke leeftijd hoort!

Kindervoeten groeien als kool en goede schoenen zijn erg belangrijk. Maar misschien zijn de eerste babyschoenen voor de eerste stapjes wel het aller belangrijkst! Je zet daarmee de basis voor je kindje en die voetjes moeten nog een heel mensenleven mee.

aerosleep babymatras veilig slapen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!