header luiers van pampers met 50% korting
Baby

10 Dingen die je gaat missen als je baby groter wordt!

Onlangs realiseerde ik mij: mijn baby wordt groot. Voor je het weet is ze geen baby meer. Zeker als ze zo in de wandelwagen zitten, is het kleine er echt wel af. Leuk, aan de ene kant en gemakkelijker ook wel. Maar het is ook zo definitief, ik ben er nog helemaal niet klaar voor om mijn baby gedag te zeggen. Wat ga ik missen als de baby groter wordt?

hema rompers

Tien dingen die je gaat missen als je baby groter wordt!

 1. De avondfles

  Op een gegeven moment was ik er wel klaar mee. Wachten tot ik eindelijk die late fles ‘mocht’ geven om 23 uur. Maar nu ze die fles niet meer krijgt en om half 8 het huis stil is, vind ik het soms ook wel jammer.

  Natuurlijk, die rustige avonden zijn heerlijk. Ik kom weer overal aan toe en kan gewoon om 21u naar bed als ik dat wil. Maar het had ook wel wat: samen zo laat, in de schemer, genieten van de rust en dat kleine lijfje tegen me aan.
 2. De nieuwsgierige blikken van voorbijgangers

  Ik doe het zelf ook altijd als ik een kinderwagen zie, even spieken hoe klein het kindje is dat er in ligt. Heerlijk vond ik dat altijd. Zo trots als een pauw achter die kinderwagen. Een wandelwagen is ook leuk hoor, je hebt veel meer contact met je kindje. Maar toch, dat gevoel als je met je newborn in de kinderwagenbak over straat liep? Heerlijk.

 3. Milkdrunk

  Die momenten dat je baby met de laatste slok melk nog in zijn mond in slaap valt. Bovenop jou. Heerlijk vond ik dat. Dat mondje wat nog een beetje open bleef staan, en dan zo heerlijk slapen. Uren kon ik blijven zitten met dat slapende hoopje bovenop me.

 4. De kleine kleertjes

  Het is een gepruts, in het begin met zo’n kleintje. Truitjes aantrekken over rompertjes met lange mouwen, priegel de priegel. Maar als het zover is dat je kleintje ineens in maat 74 zit en je niet meer bij de newborn afdeling kunt shoppen, is dat best even een ding. Nu is je baby dus geen newborn meer. En wat lijken die kleertjes in maat 50 dan ineens weer klein!

 5. De babybubbel

  Zeker de eerste weken, waarin er even niets anders lijkt te bestaan dan je baby. Voeden, verschonen, knuffelen, slapen. En opnieuw. Heerlijk vond ik het, zelfs in Corona tijden zonder bezoek. We zaten echt op onze eigen babyplaneet.

 6. De babygeur

  Als ze pas gewassen en ingesmeerd zijn dan, beetje haarlotion op dat kleine bolletje. Heerlijk, die babygeur! 😉

 7. Kleine handjes en voetjes

  Het schattigste wat er is, die ienieminie voetjes en handjes. Dat kleine handje wat je vinger pakt tijdens het drinken. Die lieve voetjes die steeds de dekentjes af trappen.

 8. Dat ze blijven liggen

  Een pasgeboren baby loopt niet weg, kruipt niet naar het stopcontact en gooit niet alles van tafel. Zo praktisch, je legt hem neer en later ligt hij er nog!

 9. Uitslapen

  Wat, uitslapen met een baby? Ja, want als de fles leeg is bestaat er best een grote kans dat je baby gewoon weer doorslaapt. En dan kruip jij dus lekker je bed weer in.

 10. Die lach

  Baby’s kunnen zo heerlijk lachen. Een lieve kleine glimlach, of een echte schaterlach. Zeker als de baby lacht zodra ze je zien is het hartverwarmend.

Mijn baby is inmiddels ruim een half jaar. En waar mijn man alles nu een stuk leuker gaat vinden, merk ik dat ik het jammer vind dat de ‘echte’ babytijd alweer voorbij is. Want hoe cliché het ook is, het gaat allemaal zo snel! Wat ga jij missen als je baby groter wordt?

Lees ook: 10 Dingen die je zeker NIET gaat missen aan de babytijd 😉baby kleertjes banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019