“babydeals
Baby

Tien dingen die je niet gaat missen aan de babytijd!

Als je zwanger bent doe je maar een ding: je verheugen op de komst van je kleintje. Uren knuffelen en wiegen. Samen op de bank onder een dekentje. Je verbazen over hoe klein dat neusje, die voetjes en die vingertjes zijn. Maar als het eenmaal zover is, kom je er al snel achter dat er ook dingen zijn die je niet gaat missen aan de babytijd! Welke herken jij?

smartphoto banner

Tien dingen die je niet gaat missen aan de babytijd!

 1. Sprongetjes

  Na een kwartiertje slapen is je baby weer wakker. Om vervolgens net zo lang te huilen tot hij een slok melk op heeft. Maar na drie slokken wil hij geen melk meer en na een half uurtje begint hij te gapen. Zodra je hem in bed legt, slaapt hij, om na een kwartier weer wakker te worden en het op een krijsen te zetten. Hoera: een sprongetje! En het allerleukste: baby’s hebben er nogal wat.

 2. Het gebrek aan ritme

  De eerste weken is het wel fijn. Je gaat mee in het ritme van je baby. Maar naarmate de weken vorderen en je ook wel eens de deur uit wil wordt het toch wat lastiger. Het ritme, of beter, het gebrek eraan. Als je baby dan eindelijk zijn draai gevonden lijkt te hebben en je er lekker in zit komt er een sprong en is het ritme van de baby weer totaal kwijt. Kan je weer op zoek naar een nieuw ritme.

 3. De gebroken nachten

  Het hoort erbij, natuurlijk. Maar na een paar weken, meerdere keren per nacht je bed uit moeten, ben je wel een keer klaar met die gebroken nachten. En als die weken maanden worden helemaal. Een gebrek aan nachtrust is nu eenmaal slopend, voor iedereen.

 4. Kleertjes.com korting banner
 5. De was

  Manden vol was. Zeker als de baby vaak spuugt, blijf je aan de gang. De hydrofiele doeken over je schouder als je baby de fles op heeft. Het bedje dat weer onder gespuugd is, de zure kleertjes. Dit zijn dingen die je zeker niet gaat missen aan de babytijd om over de spuitluiers nog maar te zwijgen.

 6. Spuugvlekken

  Na een haastige “ochtendspits” met je kind kom je op je werk. Je trekt je jas uit, kijkt op zij en ruikt een zure lucht.
  Ik had op een gegeven moment een shirt bij de voordeur liggen dat ik pas aan trok als mijn baby veilig in de maxi cosi zat.

 7. Was jij het ook zo zat om altijd onder de zure melkvlekken te zitten?

 8. Huilen

  Voor die ouders die de Dunstan babytaal niet spreken kan het heel vermoeiend, en zelfs frustrerend zijn; baby gehuil. Zeker als je kindje blijft huilen terwijl je echt niet weet wat er aan de hand is. De buik is gevuld, er zit geen boertje dwars, de luier is verschoond. Wat kan er nu nog zijn?

  Je zult echt niet de eerste moeder zijn die huilend met haar huilende baby in het rond hupst omdat je het even niet meer weet (en ik spreek uit ervaring, keer twee.)

 9. huilen van de baby ga je niet missen aan babytijd

 10. Gebrek aan ruimte

  De kinderwagen in de gang, de maxi cosi die altijd in de weg staat, het speelkleed, de babygym, de kinderstoel en niet vergeten de box. Als je baby geen baby meer is heb je ineens je halve woonkamer terug!

 11. Krampjes

  De nachtmerrie van alle ouders met een baby: Na elke fles een krijsend kindje! Spartelend en trappend om die zere buik. Het is behalve heel zielig ook heel frustrerend. Druppeltjes, anti kramp voeding, warme pittenzakken. Wat het meeste helpt is de tijd: maar die krampjes, die mist niemand. Lees hier hoe je je kind het beste kunt vasthouden bij buikkrampjes

 12. Spuitluiers

  Dat je een pruttel hoort en je al genoeg weet. Gele derrie tot in de nek; een spuitluier. Wist je trouwens al dat je rompers naar beneden kunt rollen om ze uit te trekken? Scheelt een heleboel gesmeer.

 13. Voorbereiding

  Je kunt nooit meer zomaar even de deur uit sjezen. Heb je de luiers/billendoekjes/schone kleertjes/melk bij je? Zit de kinderwagen in de auto? En zeker in de winter: trek maar een kwartier extra uit om dat kleine lijfje in een winterjasje te wurmen.

Echt, baby’s zijn geweldig. En de babytijd krijg je nooit meer terug. Maar er zijn genoeg dingen die je echt niet gaat missen aan de babytijd. Weet jij er nog meer?

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!