header banner smartphoto
Zwangerschap

Dit missen vrouwen het meest tijdens de zwangerschap!

Iedere vrouw die gewenst zwanger is, is hartstikke blij en dankbaar. Want wat is het toch prachtig om een nieuw leven te creëren (je doet het wel maar eventjes) en straks je gezin uit te breiden. Geweldig! Maar toch… Zwanger zijn gaat niet altijd over rozen.
Je kunt behoorlijk last hebben van zwangerschapskwaaltjes en daarnaast kun je bijna de helft van het lekkere eten van je menu schrappen. Maar dat is nog niet alles, ook andere bijkomstigheden maken het zwanger zijn soms iets minder rozengeur en maneschijn. En wat missen vrouwen het meest tijdens de zwangerschap? Wij vroegen het onze volgers en hier is het lijstje!
Als jij nog iets mist: vul het aan!

zwitsal box banner

Top 5: Wat missen vrouwen het meest tijdens de zwangerschap?

 1. Rauwe producten zoals rosbief, filet americain en gerookte vis

  Nu je zwanger bent lijkt het net of alles wat je lekker vond rauw was. Want in één keer heb je elke dag zo’n zin in sushi, gerookte zalm, filet americain, carpaccio of een heerlijke rare/medium doorbakken biefstuk. Of wat dacht je van een halfgekookt eitje? Heerlijk allemaal, maar helaas moet je dit even 9 maanden missen.

 2. Alcohol

  Op de tweede plek in het rijtje wat missen vrouwen het meest tijdens de zwangerschap staat alcohol. Want wat is het toch lekker om ’s avonds even een rood wijntje te drinken. Of wat dacht van een glaasje prosecco om weer eens wat te vieren (en elke dag is een feest toch?). Toch trek in wijn? probeer deze alcoholvrije wijn dan eens!

 3. davitamon mamavitaal banner
 4. Speciale kazen

  Natuurlijk mag je nog wel de kazen die niet van rauwe melk gemaakt zijn, maar de echte kaasliefhebber in hart en nieren vindt soms juist de kaas lekker die wél van rauwe melk is gemaakt. Vervelend!

 5. Verse taarten en chocolademousse met rauw ei

  Soms bevatten de meest lekkere toetjes, gebakjes en chocolademousse rauw ei. En rauw ei staat ook op de ‘rode lijst’ tijdens de zwangerschap. Gelukkig is er nog héél véél ander gebak, taart en toetjes over die je wel mag! Stom dat je dan tijdens je zwangerschap toch juist naar die producten verlangt die niet mogen.

 6. Cafeïne

  Een heerlijk kopje koffie of thee mag wel, maar dan met mate. Officieel mag je maar 1 kopje koffie per dag! Aangezien je tijdens de zwangerschap niet een hele beste nachtrust hebt (denk aan 8 keer plassen ’s nachts en een buik die in de weg zit) is dat natuurlijk te weinig om wakker te worden. En een energiedrankje kun je al helemaal vergeten. Dat wordt zwaar!!

banner babypark sale

Andere dingen die veel vrouwen missen tijdens de zwangerschap:

 1. Een goede nachtrust:

  Of je moet de hele tijd plassen, of je kan niet slapen omdat je buik te groot is. Vooral in de laatste maanden ga je onvrijwillig flink oefenen met gebroken nachten. Gelukkig komt dan wel je zwangerschapsverlof steeds dichterbij.

 2. Neusspray gebruiken:

  Ben je super verkouden, dan mag je dus geen neusspray gebruiken. Ja oké, wel die ene met zoutoplossing die ook voor baby’s is, maar die werkt eigenlijk voor geen meter. Dat wordt leuk met slapen!

 3. Niet afhankelijk zijn van je blaas:

  Stukje autorijden, lange vergadering, stukje wandelen? Het wordt allemaal een stuk lastiger nu jij om het half uur of om het kwartier naar de wc moet. En dan ook écht naar de wc. Je blaas bepaalt je dag.

 4. Jezelf normaal voelen:

  Je hoeft maar 1 reclame te zien over dierenleed en je bent ontroostbaar. Te pas en te onpas barst je in snikken uit of schiet je weer compleet uit je slof. Ook ben je sneller geïrriteerd en een stuk onredelijker. En je bedoelt het allemaal nog wel zo goed! Het lijkt net of je jezelf een beetje bent kwijtgeraakt.

 5. Normaal kunnen bewegen:

  Even je schoenveters strikken, je kind optillen of achter hem aanrennen gaat nu eigenlijk niet meer. Je voelt je letterlijk een gehandicapte walrus.

 6. Op je buik kunnen slapen:

  Ben jij eigenlijk een buikslaper. Dat is aan het einde van je zwangerschap natuurlijk onmogelijk.

 7. Leuke, hippe en misschien wel sexy jurkjes:

  Zwangere vrouwen zijn prachtig, maar of je jezelf nu super sexy voelt. Soms kun je het best missen om stralend gehuld in je mooiste jurkje op een feestje of borrel te verschijnen. Alles zit nu toch echt een stuk minder charmant.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Staat er iets nog niet op deze lijst van wat missen vrouwen het meest tijdens de zwangerschap? Of wil je gewoon reageren? Pak je moment, want zo kunnen we elkaar steunen!

blije doos banner

Meer lezen

Een reactie

 1. Roelinka

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!