videovansint header
Blogs

Alcoholvrije wijn voor de feestdagen? Het bestaat echt!

De feestdagen komen angstaanjagend dichtbij en het is tijd voor serieuze voorbereidingen. Recepten uitzoeken, cadeautjes kopen en drank inslaan. Voor sommige zwangere vrouwen een kleine domper want tijdens die feestdagen kun je jouw borrel wel vergeten. Zit je dan met je watertje of frisje tijdens de borrel en alle gangen van het kerstdiner. Saai! Maar dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. De Gall & Gall heeft namelijk alcoholvrije wijn in haar assortiment.

prenatal banner weekaanbiedingen

Omdat ik zelf, wanneer ik zwanger zou zijn, zeker mijn wijntje zou missen tijdens de kerst en oud en nieuw, heb ik ze samen met mijn kritische familie (vol met wijnliefhebbers) voor jullie getest. Hier zijn mijn eerlijke bevindingen van de alcoholvrije wijn!

Alcoholvrije witte wijn

Ik heb 3 verschillende witte wijnen geproefd.

  1. Faber Chardonnay (prijs €4,99)
  2. Eisberg Sauvignon Blanc (prijs €5,49)
  3. Lussory Wit (prijs €6,99)

De Sauvignon Blanc was vrij licht van kleur. De andere twee hadden meer de kleur van witte wijn. Al kan wijn van zichzelf ook licht van kleur zijn. Het viel mij en de rest van mijn testpanel op dat de wijnen echt de geur van wijn hadden en in eerste instantie smaakt het ook naar wijn. De afdronk is vlak en wij vonden alle witte wijnen wat aan de zoete kant.
alcoholvrije wijnen

Als je van zoete wijn houdt, dan zit je dus met deze wijnen helemaal goed. De smaak was een beetje vergelijkbaar met dubbelfris, maar dan wel iets minder zoet. Houd je vooral van droge wijn, dan denk ik dat je deze wijnen iets te zoet vindt. Van de 3 wijnen vond ik de Chardonnay het lekkerste.

Houd je van wijn en ben je zwanger? Dan is alcoholvrije wijn misschien wel iets voor jou!

banner vitamine-D kind

Alcoholvrije rode wijn

Ik en mijn kritische testpanel hadden ook de rode wijnen geproefd en hier waren we enthousiaster over. Dat komt ook voornamelijk omdat we allemaal niet zo van zoete wijnen houden. De rode wijnen die wij hadden geproefd:

  1. Torres Natureo Red 2016 (prijs €5,59)
  2. Barrels and Drums Merlot (prijs €5,99

De rode alcoholvrije wijnen zijn minder zoet dan de witte die we hebben geproefd. De geur en eerste smaak bevalt prima. Je ruikt goed de druif wat de ‘echte wijnbeleving’ al wat groter maakt. De afdronk is vlak, maar dat is niet zo vreemd omdat het alcoholvrij is. Wij vonden de rode wijnen het meest in de buurt van echte wijn komen en dan met name de Torres Natureo Red 2016. De Torres was ook meteen de favoriet van ons gehele testpanel.

Alcoholvrije wijn de moeite waard?

Ik zou persoonlijk zeker een fles witte of rode alcoholvrije wijn kopen tijdens de kerst. Al is het maar om een beetje het gevoel te hebben dat je mee doet. Dat gevoel krijg je omdat ook jouw wijn uit een wijnfles komt, je de geur van wijn hebt en je een wijnglas gebruikt. Hetzelfde gevoel zou ik niet krijgen door simpelweg wat druivensap uit een pak in te schenken.

De alcoholvrije wijn komt wel dichterbij echte wijn dan een druivensap. Voor de afwisseling is het zeker een aanrader, dan zit je niet de hele avond aan het water of fris. En voor de prijs hoef je het ook niet per se te laten. Daarnaast denk ik dat de rode wijnen ook wel goed kunnen smaken bij bepaalde gerechten en de witte wijnen zijn in mijn ogen een prima aperitief.Kleertjes.com korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!