“deonlinedrogist
Baby

Voor het eerst oud en nieuw vieren met baby

Ga je dit jaar voor het eerst oud en nieuw vieren met baby? Dan wordt het waarschijnlijk wel een ander feestje dan in je pre baby tijd. Hoe ga je dat precies aanpakken? Kan je jouw baby wekken rond 0.00 uur? Hoe moet je het doen met alcohol? En hoe zit dat met het ritme? Lees hier wat tips om zonder stress voor het eerst oud en nieuw te vieren met baby.

Prenatal 1 Samen Spelen banner

Hoe oud en nieuw vieren met baby

Stond je voorheen tot 4.00 uur in de kroeg of tot diep in de nacht spelletjes te spelen met vrienden, dan zal je waarschijnlijk dit jaar wat aanpassingen moeten doen. Laten we eerlijk zijn, voor het eerst oud en nieuw vieren met baby kan niet hetzelfde verlopen als oud en nieuw zonder baby. Of je moet je baby wegbrengen, maar ja: is dat zo leuk?
En vergeet trouwens niet dat de combinatie super brak + baby verre van fijn is.

Maar hoe kun je dan voor het eerst oud en nieuw vieren met je baby? Tja, dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten, toch heb ik hieronder een paar handige tips voor oud en nieuw vieren met baby!

 • Let op met vuurwerk

  Vuurwerk en baby’s zijn geen goede combinatie. Houd je baby er dus ver vandaan en bekijk de kleurige lichtjes lekker veilig vanachter het raam. Baby’s kunnen namelijk schrikken van het vuurwerk en daarnaast is het ook koud buiten. Maar goed, waarschijnlijk ligt je baby lekker in dromenland tegen de tijd dat het buiten los gaat.

  Laat je baby maar lekker liggen, want heel veel plezier doe je jouw kleintje er niet mee. Houd overigens wel de babyfoon in de gaten als je baby in bed ligt rond middernacht. Het kan zijn dat hij of zij wakker schrikt van het kabaal.

 • beste babyfoon bol.com
 • Geen sterretjes!

  Er bestaat niet iets als koud vuur of kindvriendelijk vuurwerk. Wat ze je ook vertellen. Ga daarom dus niet met sterretjes boven je kind hangen of erger nog: je kind laten vasthouden.

 • Waar ga jij oud en nieuw vieren?

  Bedenk van te voren wat je wilt gaan doen nu je voor het eerst gaat oud en nieuw vieren met baby. Het meest makkelijke is gezellig samen thuis. Misschien met opa en oma er nog bij. Maar je kunt natuurlijk ook een groepje mensen uitnodigen.

  Liever op pad? Vergeet dan niet een campingbedje mee te nemen zodat je baby gewoon kan slapen als hij moe wordt. Het nadeel is dan wel dat je jouw baby wakker moet maken als jullie naar huis gaan.

oud en nieuw vieren met baby

Wakker maken of laten slapen tijdens de jaarwisseling?

Het is natuurlijk heel speciaal om het nieuwe jaar in te luiden met je kleine baby. Heel speciaal voor jou, want je baby interesseert het totaal niet. Die vindt het vooral vervelend dat hij uit de slaap wordt gehaald. Mijn advies is daarom: laat je kleintje lekker liggen en klink gewoon samen met je partner eens extra op de kleine. Je baby wakker maken zorgt alleen maar voor ellende.

lAlles voor je baby banner

Alcohol tijdens oudejaarsavond, hoe ga je daarmee om?

Voor het eerst oud en nieuwe vieren met baby is misschien ook voor het eerst weer een drankje drinken. Dat kan natuurlijk prima, bedenk alleen wel dat het niet handig is als jullie beiden behoorlijk beschonken zijn.

Stel dat je baby tussendoor wakker wordt? Wil je dan dronken je kind gaan troosten? Het is misschien handig als één van jullie een beetje op let met drinken. Het mega grote voordeel daarvan is dat je jezelf de dag erna ook fris voelt. Je zal jezelf dan heel dankbaar zijn.

Geef je nog borstvoeding, dan is het beter om niet te drinken. En als je dan toch een glaasje wilt drinken, doe dit dan direct na de voeding en zorg ervoor dat er minstens 1,5 uur tussen de volgende voeding zit. Maar nogmaals: beter van niet. Wat je ook kunt doen is zorgen voor een voorraadje borstvoeding die je ’s avonds kunt geven met de fles. Vergeet dan niet om later te kolven anders exploderen je borsten!

Ritme aanpassen of hetzelfde aanhouden?

Baby’s gedijen het beste als er rust en regelmaat in hun leven is. Dat geldt ook voor het moment dat je voor het eerst oud en nieuw gaat vieren met baby. Houd gewoon het ritme aan wat je baby had. Laat je baby slapen op dezelfde tijden en geef ook de voedingen op de momenten dat je baby het verwacht.
Je doet er echt niemand een plezier mee als je alles gaat omgooien. Ook niet met oud en nieuw!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!