sale kleertjes header
Zwanger Worden

Veel vrouwen worden zwanger op oudejaarsavond!

Bereid je maar voor! Wist je dit: veel vrouwen worden zwanger op oudejaarsavond! Ja echt! Wat een manier om het nieuwe jaar in te luiden! Waarschijnlijk voelen veel stellen zich jolig, misschien nostalgisch en een tikje emotioneel en besluiten ze het oude jaar intiem af te sluiten en het nieuwe jaar knallend in te luiden.

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Prima idee, denken heel veel stellen want anders zouden niet zoveel vrouwen zwanger worden op oudejaarsavond! Ben jij een oudejaars kindje of heb je wilde plannen komend oud en nieuw? Lees dan vooral verder!

24 september is de meest voorkomende geboortedatum!

Dat betekent dat veel vrouwen zwanger worden op oudejaarsavond want ongeveer 9 maanden later is het eind september. Tussen 1995 en 2019 vierden de meeste mensen op 24 september hun verjaardag. Huh? 24 september? Dat is in principe niet 9 maanden of 40 weken na 31 december of 1 januari (ligt eraan hoe laat er precies gezellig wordt geknuffeld).

Dat komt omdat je van die 40 weken die ze tellen voor een zwangerschap, je 38 weken daadwerkelijk zwanger bent. De eerste 2 weken dus nog niet.
Waarom tellen ze dan 40 weken? Omdat ze tellen vanaf je laatste menstruatie. Mensen weten namelijk vaak beter wanneer ze voor het laatst ongesteld zijn geweest en niet altijd wanneer ze seks hebben gehad. Daarom krijg je die eerste twee weken ‘gratis’.

In de winter verwekken we kinderen!

Het schijnt dat de meeste mensen in de winter liever lekker tussen de lakens kruipen dan in de zomer. Kindjes die in de winter worden verwekt, worden in de zomer geboren. In 2011 tot en met 2017 werden de meeste baby’s in augustus geboren. Ook in juli en september zagen veel kindjes het eerste levenslicht. In februari en april werden de minste kinderen geboren. Dat betekent dus dat de maanden mei en juni niet de meest ‘vruchtbare’ maanden zijn.

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Anno nu, 2023, zijn de meeste baby’s geboren in juli (14.803) en augustus (14.745) en september (14.805). In maart en april zijn de minste baby’s geboren. Grappig dat dit verschil nog steeds zo is hè! (Bron: CBS)

Veel vrouwen worden zwanger op oudejaarsavond!
Ben jij op 24 september jarig dan weet jij dat je ouders het gezellig hebben gehad met oud en nieuw!

24 september meest voorkomende geboortedatum

Voordelen voor baby’s die met kerst en oud en nieuw verwekt zijn

Veel vrouwen worden zwanger op oudejaarsavond, kerst of sowieso in de winter. Hieruit komen zomerkindjes voort en dat is hartstikke leuk. Nu schijnt het dat september baby’s een meer succesvolle loopbaan hebben dan andere kinderen. Althans: volgens de Universiteit van Toronto en Northwestern. Dit bleek uit hun onderzoek van schoolcijfers en cito-scores van 1 miljoen kinderen in Florida.

Waarschijnlijk komt dit omdat september baby’s een jaartje ouder zijn dan hun klasgenoten en daardoor iets meer de tijd hebben gehad om zich te ontwikkelen. Een ander voordeel voor deze baby’s is dat ze geboren worden in heerlijk weer. In september kan het nog wel warm zijn, maar meestal neemt de temperatuur al iets af waardoor het dus niet meer mega heet is.

Lees ook: Voor het eerst oud en nieuw vieren met een baby!

Perfect weer dus om nog lekker naar buiten te gaan zonder helemaal weg te zweten. En naar buiten gaan met je baby is super goed voor de aanmaak van vitamine D! Dat krijg je als september baby dus mooi even mee!

Verder heb je nog een mooie herfst in het verschiet waarbij je dus een soepele overgang meemaakt naar het kouder weer. Tegen de tijd dat het winter is, heeft de baby al een mooi speklaagje ontwikkeld en kun je nog steeds fijn naar buiten! Hoelang mag je naar buiten met een pasgeboren baby? Weet jij het?tarwekiem banner capsule

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019