header banner hema
Slapen

Is een babynestje veilig of niet?

Het is zo langzamerhand niet meer weg te denken in de box: het babynestje. Ook ik heb een hele mooie waar mijn baby de eerste maanden heerlijk in heeft gelegen. Ze zijn ook zo ontzettend leuk, die babynestjes, maar is een babynestje veilig of toch niet?

beste babyfles banner

Wat is een babynestje?

Babynestjes zijn een trend die is overgewaaid uit Scandinavië. Het is een kussen met daaromheen een opstaande rand van zachte stof. Het lijkt eigenlijk een beetje op een langwerpige mand. De bovenkant is rond. Aan de onderkant zitten vaak twee koortjes waarmee je het nestje kleiner kunt trekken.
Babynestjes zijn in veel verschillende kleuren en prints te verkrijgen. Een nestje is lekker licht en makkelijk mee te nemen. Ideaal voor onderweg of als je op bezoek gaat. Door de opstaande randen voelt je baby zich heerlijk geborgen en veilig. Fabrikanten geven aan dat een babynestje ideaal is om in een ledikant, box of bed van de ouders te leggen. Je baby kan dan lekker veilig slapen tussen de zachte randen.

Lees ook: Dit zijn de De leukste en beste babynestjes van dit moment!

luiers met korting banner

Is een babynestje veilig of onveilig voor de baby?

In een babynestje kan je baby inderdaad lekker slapen, maar helemaal veilig is het niet altijd. Het zijn juist de zachte randen die gevaarlijk kunnen zijn. Stel dat je baby omrolt of opzij draait en met het gezichtje tegen de rand aan komt, dan kan je baby in ademnood verkeren met alle gevolgen van dien.

Als je ervoor zorgt dat dit niet gebeurt of dat je meteen kan ingrijpen, dan is een babynestje veilig en prima om te gebruiken. Leg je baby er dus overdag in onder toezicht, dan is er niks aan hand. Zorg er daarnaast voor dat je baby er goed in ligt, dat is met het hoofdje bij de ronde kant en de voetjes bij de kant met de touwtjes.

Een babynestje is hartstikke leuk! Met deze tips kan je een babynestje veilig gebruiken

babynest done by deer

Wanneer is een babynestje onveilig?

Een babynestje is onveilig als je baby er zonder toezicht in ligt. Overdag kan je baby prima in het babynestje in de box liggen, of neem het ergens mee naartoe zodat je baby lekker zacht en geborgen ligt. Het handige van een babynestje is namelijk dat je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Zorg er altijd voor dat je zicht op je baby hebt zodat je kunt ingrijpen mocht je baby met het gezichtje tegen de rand aan komen. Leg je baby niet in het ledikant met het babynestje en al helemaal niet bij jullie in bed als jullie gaan slapen. Op deze manieren kan je een babynestje veilig gebruiken!

Vanaf het moment dat je baby kan omrollen is het verstandig het babynestje niet meer te gebruiken. Je baby is dan waarschijnlijk ook te groot voor het nestje en heeft het niet meer nodig. De meeste babynestjes zijn sowieso maar geschikt tot je baby 6 maanden oud is.

prenatal banner weekaanbiedingen

Een babynestje goedkoop online kopen

Wil je ook een super leuk babynestje van bijvoorbeeld Done by Deer? Online kan je ‘m op heel veel plekken kopen!
done by deer babynestje

Lees ook: Dit zijn de beste babyproducten!baby kleertjes banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019