luieraanbiedingen header
Beste babyproducten

Het beste campingbedje voor de baby!

Heb je een campingbedje nodig voor op vakantie met de baby, of bijvoorbeeld voor logeerpartijtjes? Dan wil je natuurlijk het beste campingbedje voor je kind en voor jezelf. Er zijn heel veel soorten campingbedjes verkrijgbaar, dus voordat je er één koopt, is het zeker handig onze tips te lezen. Zo weet je precies waar je op moet letten om een veilig bedje te kopen. Daarnaast krijg je tips om te bepalen welk bedje het beste bij jouw behoefte past. Tot slot vertel ik je onze top 4 met de beste campingbedjes van dit moment.

hema rompers

Campingbedje kopen waar let je op? 7 Tips!

Er zijn diverse soorten campingbedjes te koop, deze verschillen van elkaar qua prijs, gewicht, formaat, model, materialen, opvouw mechanisme en extraatjes. Aangezien er zoveel soorten en maten beschikbaar zijn, is het lastig om te bepalen wat voor jou het beste campingbedje is.

Daarom heb ik hier wat aankooptips voor je verzameld waar je op kunt letten wanneer je een campingbedje gaat kopen.

 1. Met welk doel ga je het campingbedje gebruiken?

  Het formaat, gewicht en stevigheid speelt een grote rol in je keuze, maar dan moet je wel eerst duidelijk voor ogen hebben waarvoor je het bedje wilt gebruiken. Moet je er bijvoorbeeld veel mee rondreizen, dan is een lichtgewicht reisbedje of compact campingbedje de juiste keuze.

  Gebruik je het bedje voor een keertje logeren bij opa en oma of bijvoorbeeld voor vakantie, dan is een goedkoper en zwaarder bedje prima. Bedenk ook hoe lang jouw kind aan één stuk in het bedje gaat slapen. Hoe langer je kind erin moet slapen, hoe beter de kwaliteit van het bedje moet zijn!

 2. beste campingbedje kopen

 3. Hoe lang ga je het bedje gebruiken?

  Wil je het bedje lang gebruiken, kies dan voor een goede kwaliteit (die zijn vaak wel wat duurder) en let daarnaast op het maximale gewicht en lengte dat het bedje aan kan.

 4. Prijs en kwaliteit campingbedje

  De prijzen voor campingbedjes lopen heel erg uiteen. Er zijn campingbedjes van €50,- en er zijn er van €250,- en meer. Het duurste campingbedje hoeft niet altijd het beste campingbedje te zijn. Vaak zijn de bedjes duurder omdat ze bijvoorbeeld veel extra opties bevatten. Deze kunnen handig zijn, maar misschien heb je die niet eens nodig.

  Daarnaast zijn bedjes van betere kwaliteit vaak ook wat prijziger, het materiaal is bijvoorbeeld sterker en het gebruik van het bedje is makkelijker. Als dit voor jou belangrijk is, omdat je het bedje bijvoorbeeld vaak gaat gebruiken, dan is het wel een investering waard. Gebruik je het campingbedje slechts af en toe, dan is een goedkoper bedje ook prima. Check altijd of het frame goed is en de stof stevig.
 5. Het opvouw mechanisme

  Elke campingbedje heeft een opvouw mechanisme. Het is erg belangrijk dat dit mechanisme goed werkt en dat jij ermee overweg kunt. Je gaat het bedje namelijk vaak in- en uitklappen.

  Als dit elke keer weer een heel gedoe is, dan gaat het bedje je echt tegenstaan. Oefen daarom in de winkel goed met het in- en uitklappen. Doe dit een aantal keer en bekijk of het je goed afgaat of niet. Gaat het stroef en moet je veel kracht zetten, dan is het misschien beter om een andere te kiezen.

 6. Gebruiksgemak

  Naast een fijn opvouw mechanisme is het beste campingbedje voor jou ook gebruiksvriendelijk. Dit is vooral belangrijk als je het bedje bijvoorbeeld mee moet nemen in het vliegtuig. Zijn ze makkelijk in de tas op te bergen, of doe je er een half uur over voordat je het erin hebt? Is de tas makkelijk mee te nemen? Zitten er bijvoorbeeld handvatten aan, of kun je het op je rug doen?

 7. philips banner babyfoon
 8. Stabiliteit

  Wat ook zeer belangrijk is voor het beste campingbedje voor je kind is de stabiliteit. Het bedje moet goed stabiel op de grond staan, maar moet er ook tegen kunnen als je kind tegen de zijkanten aanleunt. Het zou ontzettend gevaarlijk zijn als het bedje meteen omvalt wanneer je kind tegen de zijkant leunt. Dat leunen gaat zeker een keer gebeuren!

 9. Waardevolle extra’s

  Sommige bedjes bevatten vele extra’s. Sommige extra’s zijn overbodig en andere zijn zo handig dat je ze per se wilt hebben. Handige extra’s zijn bijvoorbeeld:

  • Extra matras:
   De meeste campingbedjes hebben dunne matrasjes, deze zijn niet ideaal als je kind er lang op moet slapen. Als je kind er veel in moet slapen, check dan of het matrasje dikker is. Er zijn ook extra matrassen verkrijgbaar, die je erin kunt leggen.

   Het nadeel van deze matrasjes is dat ze te klein kunnen zijn waardoor er openingen ontstaan aan de zijkant. Dat is heel gevaarlijk voor je kind. Zorg er daarom echt voor dat de babymatras precies past en er geen ruimte over is.

  • Kruipluik:
   Een kruipluik is heel handig voor als je wilt dat je kind zelf, veilig uit het bedje kan komen.
  • Bodem verhoger:
   Voor je kleine baby is een bodem verhoger handig omdat je dan niet zo ver hoeft te bukken om je kind eruit te halen. Let er wel op dat bedjes met bodem verhoger vaak wat zwaarder zijn.
  • Klamboe:
   Veel muggen en ongedierte aanwezig op vakantie? Een klamboe is dan eigenlijk onmisbaar.

campingbedje kopen tips

Snelle veiligheidscheck voor het campingbedje

Het beste campingbedje voor je kind voldoet aan alle onderstaande veiligheidseisen:

 • Het frame kan na het uitklappen vergrendeld worden. Het mag niet uit zichzelf open staan.
 • Het opvouw mechanisme heeft een kindveilige sluiting.
 • Het bedje heeft luchtdoorlatende zijkanten.
 • De framebuizen zitten aan de buitenkant van de stoffering.
 • De bodem is stevig en bevat hulpstangen om doorzakken te voorkomen.
 • Als er wielen op zitten, moeten deze goed geblokkeerd kunnen worden.
 • Het bedje moet hoog genoeg zijn (minimaal 55 cm.).
 • De kuip heeft geen openingen.

Wanneer te groot voor een campingbedje?

Als het om campingbedjes gaat, is er niet direct een maximale leeftijd aan verbonden. Bij de bedjes wordt naar het gewicht van je kind gekeken. Elk campingbedje heeft een maximum aan gewicht dat het aan kan. Meestal ligt het maximum rond de 15 tot 20 kilogram.

Kijk altijd naar het gewicht en de lengte dat het campingbedje aan kan. Soms beweren fabrikanten dat het bedje geschikt is voor kinderen van 4 jaar, maar is jouw kind van 4 bijvoorbeeld langer of zwaarder dan het maximale gewicht dat het bedje aan kan.

Beste campingbedje! Onze top 4!

Voor deze top 4 heb ik gekeken naar beoordelingen van ouders bij de online winkels, naar de reviews bij Kieskeurig en naar de test van de consumentenbond. Ik heb de diverse reviews bekeken en uit meerdere testen waren onderstaande bedjes de beste campingbedjes van dit moment.

 1. Nuna reisbed Sena

  nuna sena beste campingbedHet campingbedje is ruim, comfortabel, makkelijk in- en uit te klappen en ook als box te gebruiken. Het bevat ook een verhoogde bodem waardoor het ook geschikt is voor baby’s. De Nuna Sena kost ongeveer €175,- en heeft maar liefst 5 sterren uit 17 reviews van gebruikers.

 2. Deryan baby campingbedje of reistent

  deryan reistent campingbedNet als de nummer 3 staat ook dit campingbedje in slechts 2 seconden. Het is een compact pop-up reisbedje en weegt slechts 1,8kg. Een ideale vervanging van het zware campingbedje.

  Licht van gewicht en het bedje biedt bescherming tegen de zon, muggen en andere insecten, want het reistentje kan je namelijk goed afsluiten. Ideaal wanneer jouw baby gaat logeren bij je ouders of jullie gaan een dagje naar het strand.
  4,7 Sterren uit ruim 130 reviews. Dan weet je dat je geen miskoop doet! Op nummer 2 omdat het toch meer een reistent is dan een echt campingbedje! En de prijs? Vanaf €45,-

 3. Aeromoov reisbed instant travel

  aeromoov reisbedDit campingbedje is binnen 2 seconden in te klappen. Het is daarnaast dun, plat en licht in gewicht (3,5 kilo) waardoor het heel makkelijk is om mee te nemen. Ideaal voor een vakantie waarbij je veel moet reizen. De bodem is verstelbaar en je kunt extra’s bij bestellen zoals een klamboe en zonnescherm. Prijs: €149,-

 4. 4moms breeze

  4moms breeze campingbedjeDit campingbedje is vrij prijzig, maar wel ontzettend goed. In een mum van tijd is het bedje opgezet. Het bedje is heel ruim en daarom ook geschikt voor grotere kinderen en je kunt hem ook als box gebruiken. Het bedje van 4moms is ontzettend stevig door het sterke frame, maar daardoor wel een stuk zwaarder. Prijs: ruim €300,-

Campingbedje aanbieding

Wil je niet de volle mep betalen voor jouw beste campingbedje? Heel begrijpelijk en eigenlijk moet je dat ook nooit doen. Er zijn altijd wel mooie aanbiedingen op campingbedjes, zodat je een mooie korting kunt krijgen. Houd diverse websites zoals bol.com of baby-dump in de gaten en er komt vanzelf een keer een top aanbieding!

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019