sale kleertjes header
Beste babyproducten

De beste babymatras!

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk en al helemaal voor je kleine baby. Hoe beter je baby slaapt, hoe beter dat ook voor jullie is. Je wilt natuurlijk dat je baby graag in bed ligt met de oogjes toe. Naast lekker slapen is ook veilig slapen van levensbelang. Een goede babymatras zorgt ervoor dat je baby lekker en veilig slaapt, maar dan moet je natuurlijk wel weten welke matras goed is. Welk babymatras moet ik kopen? In deze blog help ik je de beste babymatras te kiezen.

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Waar moet het beste babymatras aan voldoen?

Een matras is niet zomaar een heel groot kussen om op te liggen. Een matras is bepalend voor de nachtrust, de hygiëne in de slaapkamer en de veiligheid in bed. Om te beginnen moet de matras comfortabel liggen en ervoor zorgen dat je baby veilig slaapt. Dit betekent dat er geen kuilen ontstaan waar je baby in kan rollen en die ervoor zorgen dat je baby een voorkeurshouding ontwikkelt.
aerosleep babymatras veilig slapen

Wat ook belangrijk is aan een matras is dat deze goed ventileert zodat, mocht je baby onverhoopt met het gezichtje op de matras belanden, je kind nog kan ademen en niet stikt. Ook is ventilatie nodig om te voorkomen dat de matras te veel warmte vasthoudt. Dit kan wiegendood voorkomen.

Als laatste is hygiëne erg belangrijk. Een matras dat goed ventileert is bijvoorbeeld al een stuk hygiënischer dan een matras waarin alles lekker blijft broeden. Daarnaast is het handig dat je de matras in de wasmachine kunt doen of dat de matras een matrasbeschermer heeft die in de was kan.

Je gaat namelijk onherroepelijk te maken krijgen met braaksel of urine in bed. Om alle nare luchtjes en beestjes uit de matras te krijgen moet het kunnen dat je de de matras of de matrasbeschermer op 60°C wast. Een lagere temperatuur heeft niet hetzelfde effect.

Al deze punten zorgen ervoor dat je kind lekker veilig kan slapen en het is beter voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om wat aandacht te besteden aan de matras en loont het om op zoek te gaan naar de beste babymatras.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Samenvattend, de beste babymatras heeft:

 1. Goede ventilatie.
 2. Goede ondersteuning.
 3. Juiste dikte (minimaal 4 centimeter, maximaal 15 centimeter).
 4. Kan goed schoongemaakt worden.
 5. En is veilig!

welk babymatras moet ik kopen

Soorten babymatrassen

Tijdens je zoektocht naar de beste babymatras zal het je waarschijnlijk opvallen dat er diverse soorten babymatrassen zijn:

 1. Polyether babymatras

  Veel babymatrassen zijn gemaakt van polyester. Polyester is een synthetisch schuim dat je een beetje kunt vergelijken met een badspons. Alleen zit in de matras minder lucht in het materiaal waardoor het steviger is. Polyester matrassen oftewel PE matrassen verschillen van elkaar in stevigheid en kwaliteit.

  Kenmerkend van Polyether matrassen is dat ze in verhouding goedkoper zijn en lang meegaan. Nadelen van deze matras: minder comfortabel als andere matrassen en de stevigheid is niet gelijkmatig verdeeld.

 2. Geheugenschuim matras

  Vaak zijn matrassen van geheugenschuim niet de beste babymatrassen. Het geheugenschuim, ook wel visco-elastische of traagschuim genoemd, heeft geen drukpunten omdat het langer duurt voordat het schuim weer gevuld is met lucht nadat er druk is opgelegd. Daarnaast is het een erg stevige matras.

  Nadeel van deze matras is dat het de neiging heeft harder te worden bij koudere temperaturen. Hierdoor is het niet echt geschikt in Nederland. Tevens houdt het sneller warmte vast, waardoor er kans bestaat op warmtestuwing wat gevaarlijk kan zijn. De matras ventileert ook niet goed. Door deze nadelen is het niet een erg geschikt materiaal voor babymatrassen!

 3. Koudschuim

  De beste babymatras wordt vaak gemaakt van koudschuim. Dit materiaal is veerkrachtiger en comfortabeler dan andere materialen. Het nadeel van het materiaal is dat het warmte vasthoudt en niet goed ademt, daarom wordt het bijna altijd gecombineerd met andere materialen. De combinatie van diverse materialen zorgt ervoor dat deze matrassen geregeld van goede kwaliteit zijn, goed ventileren en duurzaam zijn.

 4. Pocketvering

  Als laatste bestaan er nog babymatrassen met pocketvering, al zijn deze in Nederland niet meer overal te verkrijgen. Pocketvering is een iets wat verouderde materiaalsoort. Het zijn spiraalvormige staaltjes die de matras een fijne vering bezorgen. De spiraaltjes zijn bedekt met textiel en een laagje schuim. Ze ventileren redelijk goed en zijn luchtdoorlatend waardoor warmte niet blijft hangen. Eigenlijk prima matrassen, maar in Nederland bijna niet meer te verkrijgen.

Lees ook: Wanneer is een dekbed voor je peuter of kind veilig om te gebruiken?

De beste babymatras!

AeroSleep Sleep Safe Pack Evolution 40×80: Deze beste babymatras is gemaakt van koudschuim in combinatie met andere materialen wat het een stevige structuur geeft. De matras ventileert uitstekend. De matrasbeschermer van de matras bevat een 3D-honingraatstructuur wat ervoor zorgt dat je baby op een luchtlaagje ligt.

aerosleep babymatras veilig slapen

Mocht je baby met het gezicht op de matras liggen, dan kan je baby nog gewoon ademen. De matrasbeschermer kan gewassen worden op 60 graden voor een optimale hygiëne.

De prijs van deze topmatras?
Het valt mee, deze is 80 euro! Wil je een goedkoper alternatief?

De ABZ HR40 Comtex matras voor ledikant is wat goedkoper, maar ook zeer goed. De matras heeft een afneembare hoes die je kunt wassen, handig wanneer er een ongelukje is gebeurd en voor de hygiëne. De matras is gemaakt van koudschuim, katoen en polyester.

Baby matras online kopen

Wil je de beste babymatras snel in huis hebben, dan kun je deze hier online kopen. Als je weet wat de afmetingen van het bedje zijn, dan is het op zich niet nodig om de matras eerst te gaan bekijken en voelen. In ieder geval: niet als je de matras nieuw koopt.
Koop overigens een matras altijd nieuw en niet tweedehands. Dat is totaal niet hygiënisch.

Lees ook: Hoe kan je het beste een babybedje opmaken?

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019