banner header biostime 2
Beste babyproducten

Elektrische bakfietsen

Moet je meer dan 2 kinderen vervoeren, of heel veel spullen? Wil je lekker ‘groen’ bezig zijn? Misschien is een elektrische bakfiets wel iets voor jou! Zeker als je een wat langere afstand moet fietsen. Omdat je trapondersteuning hebt, is rijden op zo’n elektrische bakfiets een fluitje van een cent. Geïnteresseerd? Lees hier meer over elektrische bakfietsen.

beste babyfoon bol.com

Voordelen van een elektrische bakfiets

Een elektrische bakfiets heeft zeker een aantal voordelen. Als je het vergelijkt met een normale bakfiets, hoef je jezelf bij een elektrische variant minder uit de naad te trappen. Dat is heel handig als de bakfiets is volgeladen met 3 kinderen of heel veel spullen en je nog wel een stukkie moet fietsen.

In vergelijking met een auto is een elektrische bakfiets natuurlijk een stuk milieuvriendelijker terwijl je toch iets van 4 kinderen erin kwijt kunt (als je een grote neemt). Tevens zijn er bakfietsen met een grote actieradius door de Lithium-Ion accu waarmee wel je iets van 40 tot 60 kilometer mee kunt afleggen!

Woon je in de stad? Dan kan een elektrische bakfiets echt een uitkomst bieden. Je hoeft jezelf namelijk niet meer druk te maken om een parkeerplek!

grootste collectie mamafietsen banner

Verschillende soorten elektrische bakfietsen

Er zijn verschillende soorten bakfietsen. Het eerste onderscheid zit in het feit of je een tweewieler of een driewieler hebt.

 • Kenmerken tweewieler

  Een tweewieler is een lichtere fiets dan een driewieler en ook veel wendbaarder en smaller. Tevens rijdt de fiets comfortabeler over een hobbelige weg dan een driewieler. Let wel goed op de standaard, die kan bij veel tweewielers nogal eens onstabiel zijn. Als je veel bochten moet maken en snel moet kunnen anticiperen in druk verkeer, is een tweewieler beter dan een driewieler.

 • Kenmerken driewieler

  Een driewieler kan meer gewicht meenemen. Je kunt hier maar liefst vier kinderen in kwijt! De bak is dus ook groter en de fiets blijft redelijk stabiel onder een zwaar gewicht. Je hebt bij een driewieler geen gedoe met de standaard. Het nadeel van een driewieler is dat deze minder wendbaar is en je niet bepaald heel soepel over hobbels heen fietst.

Meer dan 20 Elektrische bakfietsen direct online te koop bij deze aanbieder!!

Elektrische bakfiets test

Als je een elektrische bakfiets gaat kopen is het altijd verstandig om even een goede proefrit te maken zodat je zelf kunt testen hoe de fiets aanvoelt. De Consumentenbond attendeert je daarnaast nog op de volgende punten:

 • Kijk naar het vermogen van de motor. Een elektrische bakfiets met 180 Watt is echt te weinig. Het maximale vermogen is 250 Watt
 • Zorg dat de bakhoogte niet te laag is, maar veel te hoog is ook niet goed. Je kind moet er wel (met hulp) in kunnen klimmen. Een opstapje kan heel handig zijn!
 • Een motor in het achterwiel is niet altijd handig. Je kunt in stilstand niet schakelen en dit systeem is onderhoud gevoeliger.
 • Wat handig is, is een loop- of parkeerhulp op de bakfiets. Zonder dat je hoeft te trappen, rijdt de fiets met je mee.
 • Heb je een houten bak? Neem dan geen bak van goedkoop geperst fineer.
 • Let altijd op de afwerking zodat je kinderen zich niet kunnen bezeren.
Johnny Loco Cargo Coupe deluxe

Misschien niet elektrisch maar deze Johnny Loco bakfiets is super strak!

Beste elektrische bakfiets 2019

Er is nog geen test geweest van elektrische bakfietsen in 2019. In 2013 is er wel een test geweest door de fietsersbond. De Urban Arrow met Bosch ondersteuning kwam als beste uit de test. Deze bakfiets is een tweewieler met een goede standaard en heel licht.
Op de tweede plek stond de Cargobike Lang en op de derde plaats de Babboe E-city.
cangoo elektrische bakfietsen

Elektrische bakfiets Babboe

Babboe is een bekend merk in de bakfietsen. Hier kun je bakfietsen kopen met en zonder elektrische trapondersteuning. Je kunt er alle soorten bakfietsen vinden zoals verschillende tweewielers en driewielers. Voor een goede bakfiets kan je al snel meer dan 2000 euro neerleggen. Wil je jouw huidige bakfiets omtoveren tot een elektrische versie? Hierbij kan Babboe je helpen!

De populairste Elektrische bakfiets van Fietsenwinkel: CargoTrike Cruiser Breed Steps NN7

Elektrische Bakfiets CargoTrike Cruiser Breed Steps NN7

Elektrische bakfiets tweedehands

Natuurlijk kun je ook tweedehands elektrische bakfietsen kopen bijvoorbeeld op marktplaats. Dit is een goede manier om een goedkope elektrische bakfiets aan te schaffen. Ben hier wel heel voorzichtig mee. Let altijd op de punten die we eerder hebben benoemd, zoals een goede standaard, wendbaarheid en een veilige bak voor de kinderen. Maak ook altijd een proefrit om te bekijken hoe de elektrische bakfiets aanvoelt en het kan ook handig zijn om ook een proefrit te maken op een normale elektrische fiets om het verschil te ervaren.

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!