“waterwipes
Beste babyproducten

Wat is een slaaptunnel?

Als jouw peuter onrustig of slecht slaapt, zal je waarschijnlijk alles willen proberen om dat beter te maken. Om zelf ook weer eens een nacht door te kunnen slapen, maar ook omdat goed slapen gewoon heel erg belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. Slapen kan soms beter gaan door een slaaptunnel te gebruiken. Maar wat is een slaaptunnel? Hoe gebruik je die en welke zijn de beste?

hema rompers

Wat is een slaaptunnel?

Een slaaptunnel is een soort ‘kous’ die je om het matras van je kindje kunt doen. Het lijkt wel op een soort slaapzak. Je kindje kruipt hierin. Het is gemaakt van een elastische stof en te koop in heel veel verschillende kleuren en prints. Ze zijn er in de maat van een ledikant matras, maar ook voor een eenpersoonsbed. Dus of je er nu een voor een dreumes of een kleuter zoekt, het kan allemaal.
Hoe werkt een slaaptunnel?

Doordat je kindje ‘in’ de slaaptunnel ligt krijgt hij een geborgen gevoel. De tunnel gaat namelijk strak om het lichaam van je kindje heen, waardoor hij zich extra veilig voelt. Ook zal je peuter de dekens niet meer van zich af kunnen schoppen en hierdoor minder snel wakker worden. Een verzwaringsdeken gebruiken heeft eigenlijk hetzelfde effect.

Wist je dat veel kinderen wakker worden op het moment dat ze het koud krijgen? Daar heb je met het gebruik van een slaaptunnel dus geen last meer van.

Voor welk kind kan een slaaptunnel helpen bij het slapen?

Een slaaptunnel werkt heel goed voor kinderen die wel moe zijn, maar het lastig vinden om in slaap te vallen. Omdat er zachte druk wordt uitgevoerd op het lichaam van de peuter, zal hij sneller rustig genoeg zijn om in slaap te vallen. Hij zal zich sneller overgeven aan zijn slaap. Ook voelt je kindje zich veiliger en beschermd en kan hij hierdoor sneller ontspannen.
Slaaptunnels werken vaak ook heel goed voor kinderen met SPD, ADHD en autisme.

Wanneer gebruik je de slaaptunnel?

In de winter is een slaaptunnel te gebruiken met een dekbed eroverheen. Maar ook in de zomer gebruik je de dunne tunnel gewoon zonder deken.

banner vitamine-D kind

Wat zijn de voordelen van een slaaptunnel?

 1. Slaapwandelen wordt minder
 2. Uit bed komen wordt minder
 3. Piekeren wordt minder
 4. In slaap vallen gaat sneller
 5. Angstig zijn wordt minder
 6. Geeft een veilig gevoel
 7. Dieper slapen
 8. Minder dromen.

De top 3 beste slaaptunnel voor kleine kinderen!

 1. Odoxia Slaaptunnel

  Deze slaaptunnel is geschikt voor een juniorbed. Hij is 68x140cm of 86x147cm groot en verkrijgbaar in het blauw, lila en in een print met sterren.

 2. Mijnders Atelier Slaaptunnel 90×200

  Een slaaptunnel die geschikt is voor een eenpersoonsbed. Hij is te koop in 15 kleuren en prints.

 3. Mijnders Atelier Slaaptunnel ledikant

  Ook in de maat 60x120cm is deze geschikt voor een ledikantje. Deze variant is zelfs te koop in 17 kleuren.

Is er ook een nadeel?

Ja, misschien wel. Het is natuurlijk onhandig om je kindje zijn tunnel mee te geven als je peuter uit logeren gaat, of als je op vakantie gaat. Het kan zijn dat hij zonder slaaptunnel niet meer goed kan slapen. Ook worden kinderen die onder een slaaptunnel slapen misschien iets vroeger wakker. Dit komt omdat ze rustiger en dieper slapen en dus ook eerder weer uitgeslapen zijn.prenatal banner weekaanbiedingen
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!