header luiers van pampers met 50% korting
Beste babyproducten

De beste kinderwagen kiezen! Waar let je op?

Het lijkt misschien een klusje dat je wel even kunt klaren: een kinderwagen kopen. Totdat je op zoek gaat en erachter komt dat er niet één kinderwagen bestaat, maar er 5 soorten zijn. En daarnaast hebben ze ook nog andere soort wielen, opklapsystemen, prijsklasse, accessoires en zijn ze geschikt voor andere leeftijden. Ga er dus maar even voor zitten en lees deze blog. Dan is de keuze voor de beste kinderwagen iets makkelijker te maken!

beste babyfoon bol.com

Soorten kinderwagens

Vooral kersverse moeders (zoals ik) die voor het eerst gaan kijken naar kinderwagens komen al snel tot een belangrijke ontdekking: er zijn meerdere soorten kinderwagens. Het is dus handig als je eerst weet welke soorten er allemaal zijn. Pas dan kun je beter kiezen wat de beste kinderwagen is voor jullie.
quinny zapp kinderwagen aanbieding
De soorten kinderwagens:

 • Combiwagen

  De combiwagen is het meest populair onder ouders. Dat komt omdat de combiwagen de eigenschappen heeft van een kinderwagen en wandelwagen. De wagen bevat een onderstel, een wandelwagen inzet en een reiswiegje. De wagen kan je vanaf de geboorte gebruiken, maar ook als je kind wat ouder is (tot ongeveer 3 jaar). Je kunt de wagen namelijk ombouwen tot een wandelwagen met zitje.

  Op de meeste combiwagens past een autostoeltje, hier heb je wel aparte adapters voor nodig. Het grote voordeel van een combiwagen is dat hij lang meegaat en je dus niet weer een aparte kinderwagen moet aanschaffen.

 • Wandelwagen

  Als je kindje zelfstandig kan zitten, kan je kind in een wandelwagen. Je kunt je baby dus niet vanaf de geboorte hierin vervoeren. Een wandelwagen lijkt op een buggy, maar is groter en zwaarder. Dit is qua vervoeren misschien niet handig, maar een wandelwagen is in vergelijking met een buggy wel beter te manoeuvreren op straat, hij is steviger en gaat langer mee.

 • Buggy

  Een buggy is geschikt als je baby zelfstandig kan zitten, dus niet vanaf de geboorte. Een buggy is een lichte variant van de wandelwagen. Daarnaast is de buggy ook kleiner dan een wandelwagen, heeft kleinere wielen en neemt minder ruimte in beslag met opbergen.

  Een buggy is vooral geschikt voor kortere afstanden zoals boodschappen doen en niet geschikt voor langdurig vervoeren. Voor langdurig vervoeren of je kind vervoeren op wisselende ondergronden (zoals zand of grind) is een buggy minder geschikt. Daarnaast gaat hij minder lang mee.

 • Duowagen

  Een duo wagen is zeer geschikt om twee kinderen tegelijk te vervoeren. Handig bijvoorbeeld als je een tweeling hebt. Bij sommige wagentjes zijn de stoeltjes naast elkaar bevestigd of achter elkaar.
  beste duo kinderwagen wendbaar
  Een duo combiwagen heeft daarnaast ook nog de voordelen als die van een andere combiwagen. Zo kunnen je kinderen er vanaf de geboorte en op oudere leeftijd in de wagen zitten en is de wagen geschikt voor autostoeltjes. Hierdoor is het ook een geschikte wagen voor ouders met kinderen van verschillende leeftijden. Er bestaan ook duo kinderwagens die zo om te toveren zijn tot duobuggy’s, zoals de Bugaboo Donkey 3!

 • bugaboo donkey

 • Hardloopwagens

  Hardloopwagens, ook wel hardloop buggy’s of babyjoggers genoemd zoals deze, zijn wagens die erop gebouwd zijn om mee te gaan hardlopen. De wagens zijn hebben extra grote wielen, zijn wat breder, stabiel, wendbaar, comfortabel en hebben een goede vering. De wagens zijn overigens niet geschikt voor normaal gebruik en daarnaast kan het soms lastig zijn om ze in elkaar te zetten. Meer weten? Wij hebben het uitgezocht en dit is de beste hardloop kinderwagen!

banner vitamine-D kind

Hoe kies je de beste kinderwagen?

De beste kinderwagen kiezen voor jouw kleintje is minder makkelijk dan je denkt. Er zijn namelijk diverse soorten, maar daarnaast moet je ook rekening houden met andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het formaat, het gemak waarmee ze in te klappen zijn, de banden of de wendbaarheid. Wil je de beste kinderwagen kopen, let dan op de volgende punten en stel jezelf deze vragen:

 • Hoe wonen jullie?

  Woon je redelijk klein, dan is het handig als je een kinderwagen koopt die je makkelijk kunt inklappen en kunt ophangen. Daarnaast kan je het beste kiezen voor een compacte kinderwagen. Woon je in een flat of bovenwoning, dan is een lichte, compacte kinderwagen waarschijnlijk ook beter. Je moet de wagen namelijk vaak omhoog tillen.

 • Hoe neem je de kinderwagen mee?

  Als je veel moet reizen met de gezinsauto en kinderwagen, kies dan voor een compacte kinderwagen die je makkelijk kunt inpakken. Controleer ook of de wagen wel in je auto past. Reis je veel met het openbaar vervoer? Ook dan is een compacte en lichte kinderwagen die je makkelijk kunt inklappen, praktischer.

 • Waar neem je de kinderwagen mee naar toe?

  Op welke soort ondergronden moet je met de kinderwagen rijden? Als je vaak over ruige ondergronden moet lopen zoals in het bos, park of boulevard dan is het verstandig om voor dikkere banden te kiezen en een stevige kinderwagen die wel tegen een stootje kan.

  Loop je vaak op wegen met oneffenheden? Het beste is dan een kinderwagen met luchtbanden, die hebben een betere vering. Foam- of schuimbanden zijn wel gevoeliger voor oneffenheden, maar voordeel van deze banden is dat ze niet lek kunnen gaan.

 • beste kinderwagen kiezen

 • Wendbaarheid en wielen

  Als je in de stad woont is de beste kinderwagen een wagen die wendbaar is. Een kinderwagen met 3 wielen zoals deze is heel wendbaar en kan makkelijk korte bochten maken. Meestal hebben hardloopkinderwagens en buggy’s drie wielen.

  Een kinderwagen met 4 wielen is minder wendbaar, maar wel beter bestand tegen robuuste ondergronden en kan beter stoepje op en af (dat is met drie wielen vaak lastig). Ouders die vaak op wisselende terreinen lopen, kunnen beter kiezen voor 4 wielen.

 • Testen in de winkel

  Voordat je een kinderwagen gaat kopen is het verstandig om in de winkel te gaan kijken. Test dan de wendbaarheid, bekijk of je hem makkelijk kunt in- en uitklappen en bepaal of de hoogte goed is. Heb je je keuze gemaakt bestel hem dan online voor de beste prijs bij een winkel met goede service mocht er onverhoopt iets mis zijn met de wagen. Koop nooit een kinderwagen zomaar online, maar probeer het altijd uit in een winkel.

Beste kinderwagen consumentenbond

De consumentenbond heeft een aantal kinderwagens getest op het gebruiksklaar maken, de besturing, de gebruiksvriendelijkheid en dit jaar ook ergonomie en transport (zoals gebruik in openbaar vervoer of in de auto). De beste kinderwagen volgens de consumentenbond is de combiwagen van EasyWalker Harvey. De wagen scoorde een 9,2 en is hierdoor de beste koop en de beste kinderwagen uit de test. Een EasyWalker kost ongeveer 800 euro.

Beste buggy

De consumentenbond heeft ook buggy’s getest, de beste uit de test was EasyWalker Mini Buggy van 180 euro. Op de tweede plek de Joie Pact ook van 180 euro.

Beste kinderwagen 2019

De beste kinderwagen volgens de consumentenbond is de Easywalker Harvey. Onderstaand de top 5:

 1. Easywalker Harvey: Score: 9.2 Prijs: 800 euro.
  easywalker harvey best geteste kinderwagen consumentenbond
 2. Nuna Mixx: Score: 8.8 Prijs: 800 euro.
  nuna mixx kinderwagen best beoordeeld
 3. Nuna Ivvi Savi: Score: 8.7 Prijs: 599 euro.
  Nuna Ivvi Savi kinderwagen
 4. Koelstra Binque Daily: Score: 8.2 Prijs: 679 euro.
  Koelstra Binque Daily best beoordeelde kinderwagen
 5. Bugaboo Fox Prijs: 1150 euro.
  bugaboo fox combiwagen
banner babypark sale

Beste kinderwagen test aankoop

Wil je graag weten welke kinderwagens op dit moment het meest verkocht worden? Bekijk dan hieronder de beste kinderwagens volgens de consumenten van bol.com met de beste beoordeling, vaak 5 sterren!

prenatal extra korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019