zozwanger adverteren
Baby

7 Manieren om jouw leven als kersverse moeder makkelijker te maken!

Eindelijk ben je bevallen, eindelijk heb je jouw klein wondertje mogen ontmoeten en ben je (opnieuw) moeder geworden. Wat een feest! Of toch niet helemaal? Want ondanks dat het kleine mensje in jouw huis jou ontzettend veel vreugde biedt, heb je het niet altijd makkelijk. De luiers vliegen je om de oren, je moet voeden, slapen, voeden, verschonen en misschien zelf nog iets eten? Het leven met een pasgeboren baby kan best heftig zijn. Gelukkig hebben we hier 7 manieren om jouw leven als kersverse moeder makkelijker te maken. 1. Je hebt een partner die ook veel kan doen!

  Ik ken het: als kersverse moeder heb je de neiging alle taken omtrent je baby naar je toe te trekken. Dat komt omdat de moedergevoelens als een dolle door je lichaam razen en je van mening bent dat niemand (of misschien alleen je eigen moeder) het zo goed kan als jijzelf. Bij mannen duurt het soms enige tijd totdat ze de ware vader gevoelens ontwikkelen en ze zullen minder snel initiatief nemen.

  Let hiermee op want voor je het weet doe je alles zelf, terwijl je partner echt ook alles kan doen. Vader gevoelens of niet. Bovendien is het ook zinvol dat je partner de luier verschoont of jullie baby aan- of uitkleed. Het helpt namelijk bij de hechting tussen vader en baby. Als je partner niet het initiatief neemt, draag het hem dan op (vriendelijk). Vraag hem of hij even de luier wilt verschonen etc. en hij zal het met alle liefde doen. Kun jij in de tussentijd even relaxen.

 2. Baby bij jullie op de slaapkamer laten slapen

  Tegenwoordig is het advies om je baby de eerste maanden bij jullie op de slaapkamer te laten slapen. Dit zou de kans op wiegendood een stuk verminderen. Je kunt kiezen voor een co-sleeper of je zet de wieg op jullie kamer. Laat jullie baby wel in een eigen bedje liggen en niet bij jullie in bed.

  Wat makkelijk is aan een baby bij jullie op de slaapkamer laten slapen is dat je zo niet je bed uit moet om naar een andere kamer te lopen om de nachtvoedingen te geven. Een aanschuifbed is al helemaal makkelijk aangezien je dan niet eens hoeft op te staan (als je borstvoeding geeft). Het enige wat je hoeft te doen is een arm uitstrekken om je baby te pakken en aan te leggen. Veel moeders slapen na het voeden makkelijker in als ze niet hun bed uit hoeven.

 3. manieren om het leven van een kersvere moeder makkelijker te maken

 4. Verzamel maaltijden

  Ik merkte dat ik in de eerste weken echt niet aan koken en boodschappen toe kwam. Dit is misschien wel één van de belangrijkste manieren om jouw leven als kersverse moeder makkelijk te maken: verzamel maaltijden. Bijvoorbeeld door tijdens je zwangerschap zelf al wat maaltijden in te vriezen of je vraagt je ouders of vrienden om maaltijden mee te nemen. Vind je dit een beetje vreemd, dan kun je ook gaan voor de stoommaaltijden van de Albert Heijn. Deze zijn niet heel erg vet en redelijk gezond.

 5. Vraag hulp in het huishouden

  Mocht je (nog) geen schoonmaakster hebben, dan is dit het moment om er één in te schakelen. Heb je hier geen geld voor of wil je dit niet, vraag dan of iemand je de eerste maanden kan helpen in het huishouden. Ik raakte behoorlijk achterop met mijn huishoudelijke taken en vond het verschrikkelijk. Misschien wil je moeder, zus, nicht of een vriendin een keertje komen poetsen. Of kan je partner je wat helpen? Zeker vrouwen die een keizersnede hebben gehad, hebben hulp nodig! Vraag het op tijd en niet pas op het moment dat je met je handen in het haar zit. Er zijn echt wel mensen die je willen helpen, zou jij toch ook doen?

 6. Handige tips om jouw leven als kersverse moeder makkelijker te maken! Doe er jouw voordeel mee!

 7. Tip bij een goede spuitluier

  Heeft je baby een goede spuitluier? Trek de romper dan naar beneden uit en niet over het hoofdje. De meeste rompers hebben bovenaan ruimte zat om naar beneden te uit te trekken. Probeer maar!

 8. Lees deze blog: Zo trek je een rompertje uit! Je zou willen dat je dit eerder had geweten.

  babydoos zwitsal startersbox

  Super handig! Zwitsal babyolie, shampoo, wasgel, zinkzalf, zachte crème, billendoekjes. Alles wat je nodig hebt in een handige box met 40% korting!

 9. Je baby mag best even huilen

  Vergeet niet dat je baby best eventjes mag huilen, zolang hij niet overstuur is. Als je bij elke kik meteen bij de box staat krijg je echt niets meer voor elkaar. Je moet namelijk ook een keer douchen, eten koken, eten of de was doen. Huilt je baby, ga even kijken. Als je zeker weet dat er niets aan de hand is, dan wacht je baby maar eventjes. Houd het natuurlijk wel in de gaten.

 10. Geniet van je vrije tijd!

  Nog een hele fijne manier om jouw leven als kersverse moeder makkelijker te maken: geniet van je vrije tijd! Je hoeft nu helemaal niets behalve voor je kindje zorgen. Dit betekent dat je nu echt de tijd hebt om al je favoriete series te bingewatchen, bijvoorbeeld tijdens het voeden, zonder dat je rekening hoeft te houden met je partner. Heerlijk toch?!

Reageer

vadersschapsverlof 2019