sale kleertjes header
Baby

Babykamer inrichting? Volg deze 5 handige stappen!

Als kersverse moeder in spé zit je natuurlijk op een roze wolk. Heerlijk, zo’n lief kleintje onderweg. Maar er komt ook een hoop bij kijken. Welke kinderwagen kies je? Gaat je kind straks naar een kinderdagverblijf? Hoeveel kleren koop je? Welke luiers zijn het beste? En hoe ga je de babykamer inrichting doen? Voor deze laatste vraag hebben wij 5 handige tips op een rijtje gezet. Zo genieten jij én je baby straks van een prachtige babykamer!

cheezzbaby banner

1. Bepaal welke kamer de babykamer wordt

Misschien heb je maar één extra kamer. Dan is het direct duidelijk wat de babykamer wordt. Heb je meerdere kamers tot je beschikking? Kies dan de kamer die het dichtst in de buurt van je eigen slaapkamer is. Naar alle waarschijnlijkheid moet je ’s nachts regelmatig naar de baby en dan is het fijn als je snel uit en terug in bed bent. Bovendien hoor je de baby zo goed, ook zonder babyfoon.

2. Kies het kleurenpalet

Het is misschien verleidelijk om helemaal op te gaan in de ‘babybubbel’, maar toch is het slim om na te denken over de lange termijn. Kies voor een basis van neutrale kleuren, zodat je na een paar jaar niet de hele kamer een make-over hoeft te geven. Kleed de kamer vervolgens desgewenst met meer babyvibes aan met behulp van accessoires (knuffels, fotolijstjes met mooie prints, enz.)

prenatal extra korting banner

3. De vloer en muren aankleden

Denk ook hierbij op de lange termijn en ga voor een tijdloze aankleding. Vinyl en tapijt zijn zacht en slipveilig. Vinyl heeft als bijkomend voordeel dat het in een handomdraai schoon is. Handig als je kindje de vloer als kleurplaat heeft gebruikt. Ook voor de muren kies je het beste voor een neutrale kleur.

Ben je handig? Dan kun je aan de slag met behangetjes voor de  babykamer en deze te zijner tijd vervangen door een ander behang. Niet zo handig? Je kunt een neutrale muur opfleuren met fraaie muurstickers! Die plak je zo vast en haal je er net zo makkelijk weer af!

4. Inventariseer welke meubels je nodig hebt

De belangrijkste meubels zijn het babybedje (met een goed babymatras), de commode en een kledingkast. Begin hiermee. Speel dan eens dat je met de baby de kamer in komt en de luier moet verschonen of de baby in bed legt (bijvoorbeeld met een knuffel of kussen die even dienst doet als ‘baby’). Kun je zonder hindernissen naar het bedje lopen? Kun je gemakkelijk bij de kledingkast als je de luier hebt verschoond?

Is er voldoende opbergruimte voor luiers en talkpoeder binnen handbereik? Is de verwarming niet te dicht bij het bedje? Op basis van deze oefenronde kun je de ideale inrichting bepalen én weet je of je nog extra meubels of planken e.d. moet aanschaffen.

5. Babykamer inrichting, kies accessoires!

Als de basis staat, is het tijd voor het kersje op de taart: de aankleding! Mooie fotolijstjes, knuffels, accessoires – hiermee kun je de babylook helemaal naar eigen wens vormgeven. Kijk ook eens voor leuke opbergers (dozen, manden) waarmee je snel speelgoed op kunt ruimen. Op Pinterest vind je volop inspiratie voor de aankleding!

Tenslotte, begin op tijd. Je wilt natuurlijk niet dat er nog een verf- of behanglucht in de kamer hangt als je baby naar huis komt. Heel veel plezier met de babykamer inrichting!

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019